Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Marketing Director

Marketing Director

  • Marketing
  • Technology
  • Rotterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1988 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fresh ’n Rebel werkgeverspagina voor andere vacatures

Fresh ’n Rebel en Sitecom staan synoniem voor hip, fris en eigentijds. Deze labels in gepersonaliseerde audio en IT-accessoires staan aan de vooravond van een internationale online expansie. Aan de ondernemende Marketing Director om de merken wereldberoemd te maken.

Over Fresh ’n Rebel

Lifestyle, look en fashion gaan bij Fresh ’n Rebel hand in hand met technologie en functionaliteit. Het moederbedrijf Sitecom Europe richt zich al ruim twintig jaar op mobiele accessoires, zoals bluetoothspeakers, koptelefoons en powerbanks. Fresh ’n Rebel en Sitecom zijn de labels waarmee het bedrijf op de markt actief is. Onderscheidend is het volledig inhouse operationele proces van design en ontwikkeling. Naast Nederland zijn Fresh ’n Rebel en Sitecom actief in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen, Spanje, Portugal en Italië. De producten zijn te koop binnen grote (online) retailorganisaties, zoals Mediamarkt, Coolblue, Amazon en bol.com, via business-to-business kanalen en binnen een eigen webshop.

Fresh ’n Rebel kenmerkt zich als platte organisatie met korte lijnen, waar mensen een directe vorm van communicatie gebruiken. Het bedrijf combineert de kenmerkende Rotterdamse aanpakkersmentaliteit met een hoog ambitieniveau: het doel is om binnen drie tot vijf jaar de omzet te verdubbelen. Het kantoor van deze ambitieuze en snelgroeiende e-commerce organisatie bevindt zich in het hart van Rotterdam – vlak naast station Blaak.

Binnen Fresh ’n Rebel is de afdeling marketing verantwoordelijk voor design en branding. Circa veertien marketeers werken aan design & branding, inclusief de ontwerpstudio, media en e-commercemanagement. Specifiek voor het label Sitecom staat het bedrijf aan de vooravond van een nieuwe e-commercestrategie. Doel is om dit jaar een vernieuwde webshop live te laten gaan. Aan de Marketing Director om binnen dit speelveld de koers uit te zetten en het commerciële succes naar de volgende fase te loodsen.

Vacature: Marketing Director

De Marketing Director is als ondernemende strateeg eindverantwoordelijk voor het brede palet van marketing. Zij/hij is organisatiebreed verantwoordelijk voor de  marketing binnen alle kanalen van Fresh ’n Rebel en Sitecom, zowel voor direct sales, channel sales als loyalty & gifting. Binnen het segment van direct sales is de komende jaren de grootste groei te verwachten.

De Marketing Director stuurt alle marketingteams aan, van design, branding en media tot e-commercemanagement. Tegelijk heeft de hands-on Marketing Director zelf een duidelijke kijk op  branding. Zij/hij zet het strategisch plan voor branding en positionering stevig neer, met als resultaat dat brand awareness op korte termijn sterk toeneemt.

De belangrijkste prestaties van de Marketing Director liggen de komende periode binnen drie aandachtsgebieden. Ten eerste stelt zij/hij het strategisch marketingplan vast en weet deze te vertalen in jaarplannen. Hierbij bepaalt de Marketing Director het benodigde budget en de projectplanning voor de verschillende marketingdisciplines. Daarnaast is zij/hij verantwoordelijk voor de marketingkalender en houdt zij/hij het overzicht over alle lopende acties en marketinginitiatieven. Tenslotte begeleidt de Marketing Director alle productinnovaties, waarbij uitbreiding van het portfolio de komende periode ook tot de mogelijkheden behoort. Zij/hij zorgt dat de marketingroadmap bij elke salesintroductie tot in de puntjes is verzorgd en dat producten op alle kanalen tegelijk worden geïntroduceerd. Hiervoor werkt de Marketing Director in nauwe afstemming met het salesteam.

De volledige mediastrategie is in handen van de Marketing Director. Te denken valt aan alle campagnes, samenwerkingen en events in binnen- en buitenland. Zij/hij is verantwoordelijk voor het aansturen van externe partijen, zoals internationale PR-bureaus. De Marketing Director is analytisch sterk en weet haar/zijn keuzes moeiteloos op de juiste beschikbare data te baseren. Zij/hij stuurt daarbij op groei van online traffic, frequentie van persoonlijke communicatie en een hoogwaardige customer journey.

“De unieke combinatie van audio en IT met fashion en lifestyle bepaalt ons brand. De Marketing Director is in de lead om onze urban accessoires voor nog meer klanten de eerste keuze te laten zijn.” – Pim Schoonenberg Founder

De Marketing Director is een vakvolwassen leidinggevende die binnen het team structuur en focus aanbrengt, de werkverdeling helder organiseert en acties aanjaagt. Zij/hij is de inspirerende senior, die teamleden coacht en begeleidt, zodat zij zich verder ontwikkelen in hun werk. De Marketing Director is eindverantwoordelijk voor een team met een brede professionele agenda. Zij/hij is lid van het managementteam en rapporteert aan de CEO.

Voor een ervaren professional met een sterke aanpakkersmentaliteit en positieve energie biedt deze rol een opportunity om mee te bouwen aan het succes van een snelgroeiend e-commerce bedrijf. Kortom, binnen deze ondernemende omgeving zijn kansen te over voor een Marketing Director die een creatieve geest combineert met het vermogen om snel en slim resultaten te bereiken.

Interesse?

Fresh ’n Rebel werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via  emily.olij@topofminds.com  om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Emily Olij Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.