Marketing Director

Marketing Director

  • Marketing
  • Montfoort
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2667 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BMI Group werkgeverspagina voor andere vacatures

BMI Group is dé toonaangevende speler in Nederland en Europa als het gaat om dakbedekking. De Marketing Director bouwt twee ijzersterke merken (Icopal en Monier) verder uit en leidt de transitie richting een digitale, strategische en datagedreven marketingorganisatie.

Over BMI Group

Met dakbedekkingssystemen voor zowel platte als hellende daken, heeft BMI Group voor ieder dak de perfecte oplossing. Het portfolio omvat onder andere keramische en betonnen dakpannen, bitumineuze en kunststof dakbedekking, componenten voor daksystemen, stalen systemen, isolatie en ventilatie. De toegewijde experts van BMI Group helpen architecten, dakdekkers en gebouw- en huiseigenaren met projectoplossingen en technisch advies. Het bedrijf staat in de markt synoniem voor vernieuwing. Het ontwikkelt constant nieuwe oplossingen, bijvoorbeeld gericht op duurzaamheid.

BMI Group brengt enkele van de grootste en meest vertrouwde merken in de branche samen. In ons land zijn dat met name Monier en Icopal, samen aanwezig op ongeveer de helft van alle Nederlandse daken. BMI Group is wat betreft Europa de absolute nummer 1 en is daarnaast aanwezig in Azië en Afrika. In totaal heeft BMI Group – met het hoofdkantoor in het Engelse Reading – 9600 medewerkers, 128 productielocaties en activiteiten in 40 verschillende landen.

BMI Group is een bedrijf in beweging. Het maakt de beste dakbedekkingssystemen en wil dat combineren met uitmundende kwaliteit in de gehele organisatie. Het bedrijf zet vol in op commercial excellence, digitalisering, efficiëntie en intensief gebruik van data. Zo profileert BMI Group zich nog nadrukkelijker als dé leidende speler in de industrie.

Vacature: Marketing Director

De Marketing Director is een belangrijke schakel in BMI Groups transitie. Hij/zij zet de merken Monier en Icopal ijzersterk neer en ontwikkelt een strategische en business gedreven marketingorganisatie. De Marketing Director is verantwoordelijk voor de gehele Benelux en is onderdeel van het Benelux MT. Hij/zij rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director Benelux en naar de Group Chief Marketing Officer op het hoofdkantoor.

“De Marketing Director is een volwaardig sparringpartner voor het MT en mijzelf. Zij/hij helpt ons om op het gebied van commercial excellence, digital, data en marketingstrategie de volgende stap te zetten.” – Bert de Ru, Managing Director Benelux

De Marketing Director leidt een team van zo’n 13 fte, bestaande uit de Marcom Manager, Marketing Coördinators, Marketing Intelligence, Art Directors, Graphic Designers en Product Managers. Met haar/zijn team heeft de Marketing Director twee verantwoordelijkheidsgebieden: de merken bouwen en het portfolio managen.

Met de krachtige merken Icopal en Monier heeft de Marketing Director een mooi startpunt. Zij/hij legt een heldere roadmap neer voor beide merken en bouwt ze verder uit. Daarbij gebruikt de Marketing Director de traditionele kanalen (catalogi, brochures, beurzen, etc.) en benut zij/hij de digitale mogelijkheden. De Marketing Director zet daarbij niet alleen de nieuwste technieken in, maar begrijpt ook welke metrics belangrijk zijn en stuurt daar actief op. Ook maakt zij/hij bij het ontwikkelen van de strategie veelvuldig gebruik van uitgebreide data-analyses en werkt veel samen met de business.

De andere kant van de functie is het best te omschrijven als een ‘Business Driven Marketeer’. De Marketing Director begrijpt het commerciële, financiële en strategische perspectief en denkt vanuit een visie op de markt en de concurrentie na over (digitale) kanalen, boodschappen, prijsstellingen, producten, systeemoplossingen en proposities. Daarbij legt zij/hij ook de verbinding met externe stakeholders, bijvoorbeeld via marktonderzoeken, brancheorganisaties, klanten en opdrachtgevers.

De Marketing Director krijgt de kans om een nieuwe, professionele marketingstructuur neer te zetten voor de Benelux, gestoeld op data, analyse en digital. Daarvoor heeft zij/hij regelmatig contact met Marketing Directors van andere regio’s en met de Chief Marketing Officer. Zo heeft zij/hij toegang tot best practices en internationale kennis, die volop kan worden benut om marketing in de Benelux naar een volgend niveau te tillen.

De kandidaat
De ideale kandidaat is een ervaren marketeer die weet hoe je een B2B-product goed in de markt zet en tegelijkertijd de consument aan weet te spreken.  Een merkenbouwer met een sterk digitaal profiel. De Marketing Director is op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen en weet die effectief in te zetten. Daarbij heeft zij/hij de analytische vermogens om campagnes datagedreven op te zetten, te monitoren en te verbeteren.

Een businessbenadering van marketing is cruciaal in deze rol. De Marketing Director bekijkt het vakgebied met een strategische, financiële en commerciële blik. Hij/zij heeft een visie op proposities, prijzen, producten en systeemoplossingen, en heeft de senioriteit om de business daarop te challengen.

Tot slot is de Marketing Director in staat verandering te brengen. Zij/hij transformeert de marketingorganisatie in de Benelux en brengt structuur, commercial excellence, digital en focus op data. Dat vergt leiderschap en overtuigingskracht.

 

Interesse? 

BMI Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim
 via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.