Marketing Directeur

Marketing Directeur

  • Marketing
  • Energy
  • 's-Hertogenbosch
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1134 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Essent is een drijvende kracht achter de verduurzaming van onze maatschappij. Het bedrijf biedt niet alleen scherpe, groene energiecontracten, maar helpt mensen ook actief om hun huis energiezuiniger te maken, bijvoorbeeld met zonnepanelen of betere isolatie. De Marketing Directeur ontwikkelt de merkvisie en marketingstrategie waarmee het bedrijf een nog hechtere relatie aan kan gaan met haar klanten. Daarmee brengt hij/zij het merk Essent naar het volgende niveau. De functie biedt een grote P&L-verantwoordelijkheid en veel vrijheid en autonomie.

Over Essent

We staan aan de vooravond van een ingrijpende energietransitie; een verandering die we alleen succesvol kunnen doormaken als hij betaalbaar, begrijpelijk en toegankelijk is voor iedereen. Daarom doet Essent er alles aan om te zorgen dat we allemaal ons steentje bij kunnen dragen en meeprofiteren van de voordelen.

Essent is de grootste speler in de Nederlandse energiemarkt en is al sinds 1995 toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Toen was het bedrijf de eerste die op grote schaal groene stroom aanbood aan consumenten. Nu zet Essent haar schaal in om voorop te blijven lopen in het groene-energietijdperk en te zorgen dat iedereen aanhaakt bij de mogelijkheden van onze moderne, gedigitaliseerde wereld.

Essent is onderdeel van het Duitse innogy en levert, onder de labels Essent en EnergieDirect, elektriciteit en gas aan ruim 2,5 miljoen klanten in Nederland en België. De propositie is helder: scherpe tarieven, goede service en stroom die volledig groen is opgewekt. Maar Essent is veel meer dan alleen een energieleverancier. Het bedrijf inspireert mensen om hun huis of bedrijf duurzamer te maken, bijvoorbeeld met zonnepanelen, hybride warmtepompen en woningisolatie van vloer tot dak. Daarnaast geeft Essent haar klanten met slimme, digitale oplossingen – zoals met de Essent Thuis en de VerbuiksManager+ apps – volledige controle en inzicht in hun energie.

De vacature: Marketing Directeur

De Marketing Directeur richt zich op de volle breedte van marketing: van nieuwe proposities tot campagnes, en van branding en customer loyalty tot digital sales. Hij/zij geeft leiding aan de Marketing, Communicatie en Propositie teams van Essent, in totaal zo’n 39 fte, die hij/zij coacht, ontwikkelt en hij/zij zorgt voor een ondernemende en klantgerichte cultuur. De Marketing Directeur rapporteert rechtstreeks aan de Commercial Director en is onderdeel van zijn Leadership Team.

“De nieuwe Marketing Directeur wordt echt ‘Mr./Mrs. Essent’. Hij/zij weet precies waar het merk naartoe moet, creëert breed draagvlak – intern en extern – voor die visie en zorgt dat alle uitingen daarbij aansluiten.” – Boudewijn den Herder, Commercial Director B2C

Het startpunt voor de Marketing Directeur is de ideale klantreis. Van daaruit ontwikkelt hij/zij – op basis van kwantitatieve indicatoren en marktanalyses – een visie op acquisitie, (nieuwe) proposities, en cross-, up- en deep sell. Met zijn/haar sterke zakelijke en creatieve kwaliteiten, vertaalt de Marketing Directeur de strategische en commerciële doelen vervolgens bijvoorbeeld naar online en offline activerings- en campagneplannen en prijsstrategieën.

Een belangrijke opdracht aan de Marketing Directeur is het opbouwen en onderhouden van duurzame klantrelaties, en daarmee het verlagen van de churn, een cruciale parameter in de huidige energiemarkt. Hij/zij richt zich daarvoor bijvoorbeeld op het uitbreiden van het huidige loyaliteitsprogramma, het ontwikkelen van nieuwe proposities en het uitbouwen van de adviesrol die Essent heeft in het verduurzamen van huizen.

De Marketing Directeur is de ambassadeur van het merk Essent en bouwt door de gehele organisatie sterke relaties op. Verandering begint bij deze persoon. Hij/zij is daarom een echte inspirator die mensen, van de raad van bestuur tot de uitvoerenden op de werkvloer, enthousiast kan krijgen voor de merkvisie en marketingstrategie.

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.