Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Marketing Data Specialist

Marketing Data Specialist

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1425 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com is hét online retail platform van Nederland en België. Hier zoeken 12.5 miljoen actieve klanten uit ruim 33 miljoen artikelen naar tuinsets, drones, legpuzzels, e-books – en alles daar tussenin. De Marketing Data Specialist voorziet het nieuwe Full-Funnel Marketingteam van datagedreven insights waardoor het mediabudget van bol.com optimaal ingezet kan worden. 

Over bol.com

In het retaillandschap is sprake van een tijdperk vóór en na de introductie van bol.com. Nooit eerder was winkelen zo kinderlijk eenvoudig en laagdrempelig als nu. Met dank aan de ruim 33 miljoen artikelen die op bol.com in een paar klikken besteld – en niet veel later bezorgd – zijn.

Vorig jaar noteerde bol.com een groei van 70% en een recordomzet van 4,3 miljard euro. Op piekmomenten verwerkt de populairste winkel van België en Nederland maar liefst 700 (!) orders per minuut. Maar ‘af’ is bol.com nooit. Gedreven tot op het bot wil het platform klanten nóg beter bedienen en onverminderd blijven groeien. Op het hoofdkantoor en in de home offices van de 2200 medewerkers zijn alle pijlen gericht op optimalisatie, innovatie en verdere groei van het platform.

Nieuw: Full-Funnel Marketingteam
Vorig jaar september werd het Full-Funnel Marketingteam in het leven geroepen. Dit team wil silo’s tussen brand en performance afbreken en het totale marketingplaatje scherp krijgen. Een van de belangrijkste vragen waarop het team antwoord wil vinden is hoe het mediabudget van bol.com zo effectief en efficiënt mogelijk ingezet kan worden, en via welke kanalen? Naast strategisch advies en sturing, is het Full-Funnel Marketingteam ook verantwoordelijk voor de implementatie van optimalisaties in de business. Juist in een grote, dynamische organisatie als bol.com waarbij elke verandering in sturing impact heeft, is optimale implementatie essentieel.

Als onderdeel van het Full-Funnel Marketingteam – bestaand uit drie Full-Funnel Consultants en een Manager Full-Funnel Marketing – zorgt de Marketing Data Specialist er met messcherpe data-analyses en inzichten voor dat het team de juiste strategische beslissingen neemt én dat ze goed in de organisatie geïmplementeerd worden.

Vacature: Marketing Data Specialist

De rol van Marketing Data Specialist is nieuw in de organisatie. De positie is ontstaan vanuit de wens om in dit team slimmer en vooral proactiever met data – klantdata, marktdata en kanaaldata – aan de slag te gaan. Deze data analyseren en crunchen is de eerste stap; ze vervolgens doorvertalen naar concrete adviezen en verbeteringen ten aanzien van de inzet van het mediabudget de logische tweede. Daarmee is de rol van Marketing Data Specialist zowel een zeer analytische, als een waarbij consulting- en communicatieve vaardigheden niet mogen ontbreken.

Analytische helikopterview
Met een helikopterview bestudeert de Marketing Data Specialist de resultaten van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken, en vertaalt deze naar actionable insights voor de verschillende productcategorieën en de marketing van bol.com. Soms aan de hand van een specifieke vraag vanuit een van de winkels of de business, andere keren gaat zij/hij er met een open vizier in. Het resultaat is echter altijd hetzelfde: glasheldere analyses, rapportages en dashboards die de Marketing Data Specialist op minstens zo heldere, concrete wijze terugkoppelt aan het team. Die inzichten stellen het Full-Funnel Marketingteam in staat om de juiste datagedreven, strategische beslissingen te nemen.

Technisch én strategisch
Zoals gezegd houdt de rol van de Marketing Data Specialist daar niet op, integendeel. Zij/hij is ook de persoon die de analyse en inzichten naar de doelgroep communiceert en ervoor zorgt dat deze optimaal landen en verankerd worden. De Marketing Data Specialist brengt duidelijk over wat er gaat veranderen, waarom dat zo is en welke (positieve) impact dat teweeg gaat brengen. Naast een strategische mindset, zijn overtuigende communicatieve vaardigheden en stakeholdermanagementskills hiervoor onmisbaar.

De Marketing Data Specialist beschikt over de benodigde datagedreven, technische skillset, maar is daarnaast ook de daadkrachtige, resultaatgerichte consultant die op gestructureerde wijze strategische verbeteringen over de bühne weet te krijgen. Bovenal is de ideale kandidaat een ambitieuze teamplayer die er niet voor terugdeinst om mensen en zaken te challengen én gechallenged te worden, proactief het voortouw te nemen en daarmee alle kansen die er liggen stuk voor stuk te verzilveren.

“De Marketing Data Specialist weet alle kansen die de data ons bieden te verzilveren. Door complexe analyses begrijpelijk en actionable te presenteren, zorg je ervoor dat de inzichten op de juiste manier in de organisatie landen en geïmplementeerd worden. Dat consulting-stuk voert in deze rol de boventoon.”  – Menno Hordijk, Manager Full-Funnel Marketing

 

Interesse?

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.