Marketing Manager Activatie

Marketing Manager Activatie

 • Marketing
 • Consumer
 • Huizen
 • 695 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Westland werkgeverspagina voor andere vacatures

Het familiebedrijf Westland Kaas heeft met Maaslander en Old Amsterdam twee topmerken in huis. De ambitie is om meer terrein te winnen op de Nederlandse kaasmarkt en verder te groeien in het buitenland. Westland staat bekend om hun innovatiekracht en het streven voorop te blijven lopen. Een mooi voorbeeld daarvan is de herintroductie van het merk Maaslander in het voorjaar van 2018. “We willen relevant blijven, daarom is onze in-house R&D-afdeling aan de slag gegaan met uitgebreid klantenonderzoek,” aldus CEO Henny Westland. De Marketing Manager Activatie is, samen met het team, verantwoordelijk voor alle activaties van de merken Maaslander en Old Amsterdam.

Over Westland Kaas

Westland Kaas is in 1936 opgericht door de familie Westland. De rijke geschiedenis wordt gekenmerkt door ondernemerschap en continue innovatie. Eigenschappen waar het bedrijf nu nog steeds om bekend staat. Westland was bijvoorbeeld het eerste bedrijf in Nederland dat voorverpakte kaas en voorgesneden kaasblokjes op de markt bracht. En de zoektocht naar vernieuwing en verbetering gaat tot op de dag van vandaag door. Een voorbeeld is de recent geïntroduceerde Old Amsterdam Geitenkaas.

De afdeling Marketing

Bregtje van Aalten (Marketing Director en MT-lid) is eindverantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten voor de merken Old Amsterdam en Maaslander, zowel in Nederland als de rest van de wereld. Haar team bestaat uit drie ervaren professionals:

 1. De Digital & New Business Manager: verantwoordelijk voor alle nieuwe strategische en online projecten die los staan van de huidige merken, maar op lange termijn de bestaande merken wel verder brengen.
 2. De Brand Development Manager: verantwoordelijk voor de internationale merkstrategie en innovaties op de mid-lange termijn. Aan de Brand Development Manager rapporteren twee Brand Managers.
 3. De Marketing Manager Activatie: zet de merken Maaslander en Old Amsterdam succesvol in de markt. De Marketing Manager Activatie heeft drie direct reports.

Vacature: Marketing Manager Activatie

De Marketing Manager Activatie is eindverantwoordelijk voor het continu optimaliseren van de merk- en businessplannen, bepaalt de juiste portfolio- en kanaalstrategie en beslist over de mediamix. Deze persoon is verantwoordelijk voor alle merkactivaties gedurende het jaar, zoals de Old Amsterdam Old Burger campagne. In nauwe samenwerking met de Marketing Director zijn de beoogde groeidoelstellingen bepaald; de Marketing Manager Activatie zorgt ervoor dat deze doelen worden gehaald.

Nieuwe Maaslander

Een van de grootste projecten waar de Marketing Manager Activatie aan gaat werken is de re-launch van het merk Maaslander. De kaasmarkt is in beweging, denk aan kazen met minder zout of vet, nieuwe smaken en andere verpakkingen. Maaslander wil voorop blijven lopen en daarom zijn de teams (Trade) Marketing en R&D bij Westland op zoek gegaan naar het onderscheidend vermogen van het merk anno 2017. De receptuur, de verpakking en de propositie, het is allemaal onder de loep genomen en wordt opnieuw gepresenteerd aan de consument in week 10 van 2018.

“Wat het onderscheidend vermogen is? Daar kunnen we nu nog niet in detail over uitweiden. Maar het wordt de lekkerste kaas die je kunt bedenken. Voor de echte verwen-boterham en heerlijk bij de borrel.” – Henny Westland, CEO Westland Kaas

De Marketing Manager Activatie werkt intensief samen met de Brand Development Manager die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de merkstrategie. De Marketing Manager Activatie ontwikkelt een plan van aanpak om de nieuwe Maaslander succesvol op de markt te introduceren.

Internationale allure

Voor Old Amsterdam is de Marketing Manager Activatie verantwoordelijk voor de expansiestrategie in Duitsland, Spanje en België. De ambitie is om in deze landen door te groeien van een gewaardeerd product tot een sterk merk. De Marketing Manager Activatie maakt de business cases, waarbij goed wordt gekeken naar de portfoliomix en investeringsmogelijkheden per land.

Manager van het team

De Marketing Manager Activatie geeft leiding aan twee (junior) Activatie Managers die ondersteunen bij de projecten voor Nederland en België. Daarnaast stuurt hij/zij ook de Activatie Manager voor Duitsland en Spanje aan.

“Ik geef mensen graag veel vrijheid. Zodat ze zelf hun werk vormgeven. Als je hier een goed idee hebt, dan ga je kijken hoe je dat kunt realiseren. En dan denken we allemaal graag met je mee.” – Bregtje van Aalten, Marketing Directeur

Voor wie is dit interessant?

Wie veel energie en ondernemingszin heeft, kan hier veel bereiken. Kandidaten met conceptueel denkvermogen, strategisch inzicht en een pragmatische houding. Leiderschapservaring is geen must – kandidaten die er aanleg voor hebben kunnen in deze rol ervaring opdoen met het aansturen van een team.

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Hands-on
 • Zelfstandig
 • Ondernemend
 • Energiek

Ervaring

 • Minimaal 6 jaar werkervaring
 • Brand Management
 • Business Marketeer
 • Portfolio- en kanaalstrategie

Westland werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Marlies Hoogvliet, Manager bij Top of Minds, via marlieshoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marketing Manager Activatie Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.