Marketeer Zakelijk

Marketeer Zakelijk

 • Marketing
 • Energy
 • Den Bosch
 • 468 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Essent heeft de nieuwe manier van werken volledig omarmd: data is leidend, de aanpak is customer-centric en het doel is meer conversie, hogere klantwaarde en -tevredenheid. Binnen de commerciële B2C-organisatie is de implementatie afgerond en zijn de eerste successen geboekt. Nu is de B2B-afdeling (Essent Zakelijk) aan de beurt. De Marketeer Zakelijk speelt een cruciale rol in het identificeren van waardevolle prospects en zorgt ervoor dat Essent op het juiste moment, via het juiste kanaal, met de juiste propositie aanwezig is.

Energiepartner Essent

Essent Zakelijk is de energiepartner voor grootzakelijk (banken en grote kantoorpanden) en MKB. Meer dan 80.000 ondernemingen in het MKB-segment zijn klant bij Essent. Dat zijn bijvoorbeeld bakkers, fietsenmakers, communicatiebureaus en advocatenkantoren. Essent Zakelijk levert energie tegen een scherpe prijs én helpt klanten in de energietransitie. Bijvoorbeeld door te adviseren over het verminderen van hun energieverbruik en het installeren van energiebesparende producten zoals LED lampen en betere isolatie (Energie+). Dit gebeurt in samenwerking met lokale Service Partners. Essent staat dicht bij de ondernemer en onderscheidt zich als one-stop-shop voor ondernemend Nederland.

De uitdaging is om maatwerk te leveren: de energiebehoefte van een boer is immers anders dan die van een zakelijk dienstverlener. Essent snapt dat en ontwikkelt heldere proposities gericht op de behoefte van de klant. Kortom, één-op-één-marketing – maar dan op een landelijk niveau.

Marketing bij Essent Zakelijk

Het Marketing Team binnen de afdeling Essent Zakelijk wordt aangestuurd door Dave Emons (Marketing Manager). Het team, bestaande uit (Online) Marketeers en Specialisten (in totaal 10 fte), geeft richting en uitvoering aan een breed marketingspectrum. Een aantal onderwerpen waar zij zich mee bezighouden: het identificeren van markt- en klanttrends, ontwikkelen van alle proposities, pricing, alle online sales, market activation (campagnes en marketingcommunicatie) en continu bijsturen van de performance waaronder conversie optimalisatie. 

Het team werkt nauw samen met Sales, Commercial Development, Business Intelligence en andere specialisten binnen Essent. 

Vacature voor een Marketeer Zakelijk

De Marketeer Zakelijk is verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten. De focus ligt op waarde voor de klant en waardevolle klanten.

Om dat te realiseren brengt hij/zij de customer journey in kaart, initieert campagnes en voert deze uit, denkt mee over de kanaalinzet en optimaliseert de conversie. Naast customer-centric is een programmatic manier van campagnevoering in ontwikkeling. Zodoende kan toegewerkt worden naar één-op-één (micro)campagnes. Een mooi moment om in te stappen voor een analytisch professional op zoek naar impact.

“Op basis van data bepalen we onze meest waardevolle prospects. We kijken daarbij nadrukkelijk naar het potentieel van een klant. Denk aan customer life time en cross/up-sell mogelijkheden. Het zijn zeker niet alleen de grote bedrijven!” – Dave Emons, Marketing Manager Essent Zakelijk MKB

De professionals bij Essent Zakelijk maken gebruik van verschillende interne en externe contact- en saleskanalen zoals e-mail, website, social, telefonie/call-centers en face-to-face. Cruciale vragen voor de Marketeer Zakelijk zijn: hoe ziet de sales/campagne funnel eruit? Waar stappen potentiële klanten in en waar haken ze af? Welke product- en kanaalmix heeft het hoogste rendement en hoe kunnen we daarop sturen? Om dit helder te krijgen werkt de Marketeer Zakelijk nauw samen met de Sales Channel Managers binnen Essent Zakelijk (zij sturen o.a. de call-centers aan).

Marketingstrategie

Na een aantal maanden weet de Marketeer Zakelijk precies waar de kansen liggen. Hij/zij bouwt samen met het team verder aan de marketingstrategie en de vertaling daarvan naar een effectieve campagne-kalender van Essent Zakelijk MKB. De functie van Marketeer Zakelijk ontwikkelt zich naarmate de afdeling Essent Zakelijk verder professionaliseert. Ondernemerschap, eigen inbreng en daadkracht zijn belangrijk.

De ideale kandidaat

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Business sense
 • Innovatief
 • Overtuigend
 • Doorzetter

Ervaring

 • Eerder gewerkt bij een corporate of A-merk
 • Ervaring met acquisitie en conversie optimalisatie
 • Projectmatig werken

Interessant, want:

 • Resultaatgerichte positie met veel impact op het commerciële succes van Essent Zakelijk
 • Het verschil kunnen maken binnen onontgonnen terrein
 • Ontwikkelen en implementeren van een nieuwe data-driven acquisitie strategie en campagnevoering

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.