Market Insights Manager

Market Insights Manager

  • Analytics
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 536 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Signify werkgeverspagina voor andere vacatures

De verlichtingswereld is enorm dynamisch. De technologische innovaties volgen elkaar razendsnel op. Het is bijna niet meer voor te stellen dat we tot het midden van de 20e eeuw onze woningen nog met gas of olie verlichtten. Signify, het voormalige Philips Lighting, is al 128 jaar pionier op het gebied van innovatie en evolutie in de verlichtingsindustrie. De Market Insights Manager heeft een grote impact op het bedrijf dat voortdurend in beweging is dankzij nieuwe technologieën en digitale transformaties.

Over Signify

Het beursgenoteerde bedrijf Signify is geboren om ideeën tot leven te brengen. Signify is de wereldmarktleider in verlichting voor professionals, consumenten en voor het Internet of Things.

Signify is een groen bedrijf: dit jaar nog zal het volledig CO2-neutraal zijn. De missie van Signify is de wereld duurzamer te maken door middel van energiezuinige verlichtingssystemen.

Signify is overal waar verlichting is. Van consumentenproducten zoals de Hue slimme verlichting tot professionele oplossingen voor bedrijven en overheden. Zo verbeteren ze de navigatie door winkels met zichtbare lichtcommunicatie, ontwikkelen tuinbouwverlichting voor verticale boerderijen en zijn voortrekker in LiFi, de opvolger van WiFi: internet via lichtgolven. Daarnaast ondersteunt Signify overheden actief bij de ontwikkeling van Smart Cities.

Door energiezuinige verlichtingsproducten, systemen en services leven mensen veiliger en comfortabeler, werken bedrijven efficiënter en productiever en zijn steden leefbaarder.

Signify bouwt haar mogelijkheden uit en creëert tegelijkertijd impactvolle samenwerkingsverbanden met toonaangevende wereldspelers (bijv. Apple, Cisco, Google, Bosch, SAP). Met ongeveer 28000 werknemers in 70 landen genereren ze meer dan 6 miljard euro aan jaarlijkse omzet.

Drie megatrends bepalen het groeipotentieel van de verlichtingsmarkt:

  1. Bevolkingsgroei en verstedelijking – meer vraag naar licht
  2. Uitdagingen op het gebied van grondstoffen – meer energie-efficiënte verlichting
  3. Digitalisering – meer met elkaar verbonden, slimme verlichting

Vacature: Market Insights Manager

De Market Insights Manager heeft directe invloed op de strategie van Signify en werkt nauw samen met het senior leadership team. Hij/zij is onderdeel van het Strategy, Alliances & Market Insights team (22fte) geleid door Stephen Rouatt in Amsterdam. Niels de Zwart stuurt het Market Insights team aan en aan de hand van relevante data en marktinformatie worden belangrijke inzichten gedeeld met het Leadershipteam.

De projecten van de Market Insights Manager bestaan uit het analyseren van de markt aan de hand van interne en externe data om zo precies te weten komen wat er in de markt speelt, waar mogelijkheden liggen voor groei en in welke markten Signify nog niet actief is. Deze inzichten worden verwerkt tot een market size forecast. Deze analyses maakt de Market Insights Manager individueel én in teamverband. Daarnaast houd de Market Insights Manager zich ook actief bezig met strategie projecten, bijvoorbeeld het definiëren en uitwerken van een business case voor de strategie van een van de business units. Hij/zij verkent de markt en de concurrentie en beoordeelt welke informatie van belang is voor Signify om strategisch op te acteren.

Tegelijkertijd werkt de Market Insights Manager aan nieuwe projecten en neemt bijvoorbeeld een deep dive in bestaande markten. Een markt groeit minder hard dan verwacht? De Market Insights Manager zoekt uit hoe dit kan en deelt deze uitkomsten met het senior Leadership.

De Market Insights Manager is niet alleen zeer analytisch maar heeft ook oog voor de wereld achter data en houdt scherp in de gaten wat er wereldwijd gebeurt en hoe de huidige markt van invloed is op de ontwikkelingen binnen Signify. Hij/zij verdedigt en presenteert deze inzichten en data overtuigend binnen het bedrijf. De Market Insights Manager zal regelmatig op bezoek gaan in een land waar Signify actief is en blijft zo precies op de hoogte wat er speelt in deze landen en bouwt een band op met de lokale teams daar.

De positie van Market Insights Manager is dynamisch en zichtbaar binnen Signify, in samenwerking met een uitmuntend en ‘fun’ internationaal team.

Signify werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuisvia annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.