Market Insights Manager

Market Insights Manager

  • Analytics
  • Logistics
  • Ede
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 749 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de De Heus werkgeverspagina voor andere vacatures

Koninklijke De Heus is een mondiale top-15 speler in diervoeder-land met volop ambitie om verder uit te breiden. De Market Insights Manager speelt een belangrijke rol in de groeistrategie van het bedrijf. Deze nieuwe rol zorgt voor de opbouw van marktinzichten om beslissingen te beïnvloeden en de expansie van het bedrijf te ondersteunen.

Over De Heus

Koninklijke De Heus bestaat ruim 100 jaar en heeft zich in die periode opgewerkt tot één van de grootste familiebedrijven van Nederland. Met name in de afgelopen twee decennia vond een enorme expansie plaats. Er werden, uit eigen middelen, nieuwe fabrieken gebouwd en overnames gedaan. Zo transformeerde het bedrijf van regionale Nederlandse speler tot grote internationale diervoeder producent. De Heus beschikt inmiddels over 65 productielocaties in 17 landen en is met ruim 7.000 mensen actief in meer dan 75 landen.

De Heus wil met haar internationale netwerk verder inspelen op de groeiende vraag naar diervoeder. Het bedrijf kent een sterke handelsgeest, is financieel gezond en beschikt over een bedrijfsmodel dat schaalbaar is. De Heus ziet het als haar missie om de continuïteit als familiebedrijf te waarborgen en de leidende speler in diervoeder te worden.

Vacature: Market Insights Manager

Om die groei in goede banen te leiden en een toenemend aantal strategie- en M&A-projecten te managen werd twee jaar geleden de afdeling Business Development opgericht. Deze afdeling rapporteert rechtstreeks aan de CEO’s Co en Koen de Heus en wordt aangestuurd door Hein Brenninkmeijer, Group Director Business Development. Hij heeft met de afdeling inmiddels meerdere succesvolle overnames afgerond in onder meer Indonesië, Oekraïne, Servië en Spanje. Ook is de afdeling de drijvende kracht als het gaat om strategievorming, zowel op groepsniveau als lokaal.

Om de groeiende business goed te kunnen blijven aansturen neemt de behoefte aan market intelligence toe. De afdeling Business Development breidt daarom uit. De Market Insights Manager, een nieuwe rol, wordt verantwoordelijk voor de opbouw van de market intelligence functie. Deze persoon brengt structuur in de wijze waarop het bedrijf naar de markt kijkt, creëert rapportages, en is daarnaast een drijvende kracht achter de toekomstige groei van het De Heus door zijn / haar betrokkenheid bij de commerciële due diligence in overnametrajecten. De Market Insights Manager zoekt mogelijkheden ter uitbreiding van de activiteiten en zorgt voor fact-based analyses bij strategische beslissingen.

Op dagelijkse basis onderzoekt en analyseert deze persoon de wereldwijde diervoeder markten, de belangrijkste spelers en de strategische positie van De Heus daarin. Samen met collega’s van de afdeling Business Development en andere afdelingen identificeert de Market Insights Manager interessante nieuwe markten, kijkt hoe deze te betreden en analyseert bestaande markten om te beoordelen hoe De Heus haar positie kan versterken. Ook beoordeelt hij of zij de commerciële aantrekkelijkheid van potentiële overnamedoelen. Daarvoor bouwt de Market Insights Manager aan een netwerk van interne en externe stakeholders en industrie-experts.

Om deze functie uit te voeren dient deze persoon minimaal 5 jaar ervaring te hebben opgedaan in een analytische rol. Bijvoorbeeld in market intelligence, equity research, investment banking of consultancy. Hij of zij is een strategische denker en kan bevindingen duidelijk overbrengen (in het Nederlands of Engels) op een breed publiek. Het is daarnaast belangrijk dat de Market Insights Manager niet alleen kansen ziet, maar ze ook aangrijpt. Hij of zij is ondernemend en legt contacten om de juiste informatie boven water te krijgen. Verder staat deze persoon sterk in de schoenen en is bereid zelf de handen uit de mouwen te steken. De Market Insights Manager bouwt zelfstandig aan de market-intelligence-functie en stimuleert het gebruik van intelligence binnen het bedrijf.

“De Heus wordt geleid door een zeer ondernemende familie met de ambitie en drive om het bedrijf verder uit te bouwen. Als Market Insights Manager kun je voor De Heus van grote waarde zijn op het gebied van strategie en M&A, met de hele wereld als speelveld.” Hein Brenninkmeijer – Group Director Business Development

De Market Insights Manager komt te werken in een dynamisch bedrijf met een gezonde handelsgeest. De Heus kent volop mogelijkheden om internationaal door te groeien en ondersteunt werknemers hierin.

De Heus werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuisvia annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.