Managing Partner

Managing Partner

 • General Management
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 06 juni 2024
 • Vanaf 20 jaar werkervaring
 • 1176 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 20 jaar werkervaring
 • In online B2C-commercie
 • En in general management (CEO, Managing Director, Business Unit Director)
 • Werven van kapitaal vanuit particuliere beleggers
 • Combineert strategie en operatie
 • Toont ondernemerschap

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Bij Annexum beleggen voornamelijk particuliere en in toenemende mate zakelijke klanten in vastgoed. En niet zonder succes: Annexum is marktleider met haar beleggingsportfolio in supermarktpanden en beheert een vermogen van 1,2 miljard euro. De nieuwe Managing Partner wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van Annexum door middel van uitbreiding van het particuliere klantenbestand.

Over Annexum

Annexum beheert vastgoedbeleggingsfondsen voor particuliere en zakelijke beleggers. Het bedrijf, met zijn 35 medewerkers gevestigd op de Amsterdamse Zuidas, belegt in een gemengd portfolio van supermarkten, hotels en (zorg)woningen. Sinds haar oprichting in 2000 heeft Annexum een sterke merknaam opgebouwd als beleggingsinstituut in vastgoed. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan vierduizend actieve beleggers aan zich weten te binden.

De werkwijze van Annexum is doeltreffend. Beleggers uit een brede doelgroep, van klein- tot grootvermogend, kunnen instappen in een open fonds of op een specifieke vastgoedtransactie. Met een sterk fundament op het gebied van klantdata is het bedrijf uitstekend gepositioneerd voor een groeiversnelling. De sleutel tot succes ligt in het inrichten van een naadloze on- en offline customer journey, die de groep van vaste en nieuwe beleggers meeneemt naar nieuwe investeringen.

De kern van de bedrijfsvoering bestaat uit drie componenten: de aankoop van aantrekkelijke vastgoedobjecten, het structureren van financiering en debt en ten slotte het beheren van de bestaande fondsen. Al deze kennis is geborgd binnen Annexum met een directieteam – bestaande uit Jeppe de Boer (Partner met focus op institutionele beleggers) en Ronald Jansen (Partner met focus op family offices en HNWI’s), beiden met een lange staat van dienst in de vastgoedmarkt. Zij zijn verantwoordelijk voor dealsourcing en -structurering, fund- en assetmanagement, financieringen en ESG. Ook onderdeel van het directieteam is Huib Boissevain, op dit moment Managing Partner met focus op het particuliere klantenbestand. Daarnaast zijn een Financieel Manager en een Head of Legal intensief betrokken bij transacties van nieuwe objecten, evenals bij het beheer van bestaande portefeuilles.

Vacature: Managing Partner

In 2025 treedt oprichter Huib Boissevain terug als Managing Partner en gaat hij binnen Annexum verder als actieve aandeelhouder, om zo de expertise en het netwerk te borgen. Hiermee ontstaat ruimte voor een Managing Partner, die nauw samen zal werken met de twee andere partners.

Deze persoon zal zich met name richten op het opschalen van de instroom van kapitaal vanuit particuliere beleggers, primair op basis van de online customer journey. De functie heeft daarmee een sterk commerciële component, van waaruit de Managing Partner haar/zijn draagvlak en leiderschapsmandaat in de organisatie opbouwt. Hierbij ligt de focus op verjonging van de doelgroep: met goede branding en een sterke online klantervaring wordt een nieuwe generatie beleggers aangetrokken. Daarbij gaat de Managing Partner datagedreven te werk. Dit kapitaal wordt gebruikt om nieuwe objecten aan te kopen uit een reeds opgebouwde, interessante pipeline. Hierdoor zal Annexum verder groeien in de drie bestaande verticals (supermarkten, hotels en (zorg)woningen) – en wellicht in een vierde, nieuwe vertical.

“Om fondsen te vullen met nieuw kapitaal wil Annexum een jongere generatie beleggers aanspreken. Daarbij zijn niet alleen gedegen marktanalyse en cijfermatige beslissingen, maar ook goede storytelling van groot belang.” – Huib Boissevain, Oprichter Annexum

General management
Annexums team telt 35 medewerkers en is volwassen en professioneel. De dagelijkse aansturing zit daarom meer in het leiden van de groeistrategie en het continu blijven verbinden van collega’s dan in intensief lijnmanagement. De Managing Partner duikt in de wereld van vastgoed en maakt deze zich snel eigen door gebruik te maken van de kennis in het team. Voor deze rol is bestaande vastgoedkennis of -ervaring dan ook geen vereiste. Strategisch inzicht is dat wel, evenals coachende en verbindende vaardigheden en een focus op analytische besluitvorming. Zodat niet alleen aan de beleggerskant, maar ook aan de portfoliokant datagestuurde keuzen kunnen worden gemaakt. Deze functie vraagt om een kandidaat met een overtuigend trackrecord op een aantal vlakken: commercie, klantgerichte innovatie, datagedrevenheid en ondernemerschap. Annexum is geen politieke organisatie, maar een ondernemend bedrijf met korte lijnen en veel slagkracht. In deze functie krijgt een commerciële kandidaat met ruime expertise in digitale customer journeys en met aantoonbare leiderschapservaring de kans om een Nederlandse marktleider naar een hoger niveau te tillen en verdere groei aan te jagen.

Interesse?

Annexum werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Managing Partner

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.