Managing Director

Managing Director

  • General Management
  • Consumer
  • Haarlem
  • Vanaf 12 jaar werkervaring
  • 9477 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Werk aan de Muur werkgeverspagina voor andere vacatures

Dit jaar viert Werk aan de Muur haar tiende verjaardag. In een decennium doorliep het bedrijf alle groeifasen en ontwikkelde de bouwende start-up zich tot een zeer succesvolle scale-up die klaar is voor de volgende fase: internationale opschaling. Een mooie taak voor een ondernemende Managing Director die daarvoor alle ruimte krijgt. 

Over Werk aan de Muur 

Zo’n twaalf jaar geleden kwam Jasper van der Meij op het idee voor Werk aan de Muur. Als amateurfotograaf ondervond hij aan den lijve hoe lastig het was om zijn werk te verkopen. Er moest een platform komen voor amateurfotografen om hun werk aan een breed publiek aan te bieden. Samen met jeugdvriend Bas Verhoogt startte hij Werk aan de Muur. Na zo’n vijf jaar hadden de oprichters de perfecte product-market fit en boog de groeicurve om in een stijgende lijn.

Ruim tien jaar later is Werk aan de Muur een daverend succes. ‘De Amazon van de kunst’, zoals de oprichters het platform noemen, vult het gat tussen kunst bij IKEA en wat er in galerieën hangt. In de loop der jaren kregen fotografen gezelschap van onder meer schilders en illustratoren. Elke maker heeft een eigen ‘shop’ op het platform, en ontvangt commissie per verkocht werk.

Doordat Werk aan de Muur onder meer de techniek, support, marketing, klantenservice en productie – dat laatste is aan partners uitbesteed  – op zich neemt, kunnen de kunstenaars zich volledig op het creatieve deel richten. Alle techniek en tooling ontwikkelde en bouwde Werk aan de Muur zelf. Vorig jaar werd voor het zesde jaar op rij een FD Gazellen-award gewonnen.

Omzetverdubbeling door internationale opschaling
Anno 2022 is Werk aan de Muur een bedrijf met een miljoenenomzet en ruim twintig medewerkers, allen werkzaam op het hoofdkantoor in Haarlem. De ambitie liegt er niet om: de komende drie jaar moet de omzet verdubbelen. De oprichters geven de hands-on Managing Director alle ruimte om die ambitie te realiseren. 

Geweldig een platform te kunnen bieden waar kunstenaars kunnen floreren. Unieke werken de exposure geven die ze verdienen, is voor ons nog altijd één van de belangrijkste drijfveren.” – Jasper van der Meij, co-founder

Vacature: Managing Director

Het product en concept van Werk aan de Muur staan als een huis. De plannen om te professionaliseren en op te schalen zijn gemaakt. Nu is het tijd om ze verder vorm te geven en in de praktijk te brengen. Qua businessmodel, pricing en inkoop is er ruimte voor meer efficiëntie, en ook op het gebied van branding en finance valt nog veel te winnen. De Managing Director (MD) overweegt zorgvuldig alle mogelijkheden, en bepaalt welke richting genomen wordt om volledig future-proof te zijn. Met als belangrijkste doel: Werk aan de Muur succesvol uitrollen naar andere landen. Daar ligt een enorme groeipotentie. Op dit moment wordt 25 procent van de omzet in het buitenland – met name in de DACH-regio – gegenereerd. 

De MD overziet samen met de COO Stephanie Kuijstermans en CTO Sander van Leeuwen de dagelijkse business en stuurt de getalenteerde, jonge teams aan, zonder het menselijke aspect te verliezen. Zij/hij zet de strategische lijnen uit en zorgt er ook zelf voor dat ze goed in de organisatie landen en verankerd worden. 

Als oprichters willen we de Managing Director niet in de weg lopen. Wat we wél willen, is haar/hem helpen met onze expertise en jarenlange ervaring.” – Bas Verhoogt, co-founder

De ideale kandidaat is een ervaren e-commerceprofessional die financieel goed onderlegd is. Een ambitieuze, energieke professional die als meewerkend voorman niet boven, maar naast het team (dat zij/hij in de toekomst zelf verder uitbouwt) staat. Het is de uitgelezen kans om aan het roer te staan van een succesvolle scale-up die nog veel groter kan worden. Om die ambitie te verwezenlijken krijgt de MD alle ruimte en vrijheid van de oprichters, maar kan de zij/hij wel altijd een beroep op hen doen voor advies en expertise. 

 

Interesse? 

Werk aan de Muur werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.