Managing Director

Managing Director

  • General Management
  • Leisure
  • Amsterdam
  • 749 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Travelteq werkgeverspagina voor andere vacatures

Elevate life on the move. Dat is de missie van Travelteq. De succesvolle Amsterdamse scale-up maakt reis- en laptoptassen die zowel praktisch als mooi zijn – een unieke combinatie. Na onder meer een succesvolle start via crowfunding claimde het bedrijf direct een positie in de reistassenbranche en Travelteq groeit nog steeds. De klantenbase is internationaal en het bedrijf heeft in 2018 haar eerste winkel geopend in Amsterdam.

Over Travelteq

Travel-icons

Het idee achter Travelteq komt van rasondernemers Maarten van den Biggelaar (founder van o.a. Quote Media) en Michiel van Ogtrop. Beiden hebben een passie voor reizen en waren zowel privé als zakelijk veel onderweg. Het viel hen op dat het aanbod van laptop- en reistassen verdeeld was tussen functioneel of een mooi design, en eigenlijk nooit van een combinatie was van beiden. En precies op dat snijvlak heeft Travelteq zich inmiddels gepositioneerd.

“In principe kon je toen alleen kiezen tussen de welbekende praktische laptoptas van zwart textiel, met veel verschillende vakjes en opbergruimte, óf een designmodel dat wel mooi maar totaal niet praktisch is. Wij wilden met Travelteq een product op de markt brengen dat het beste van die twee werelden biedt.” – Michiel van Ogtrop, co-founder Travelteq

Stijlvol en functioneel in een, waarbij kwaliteit altijd voorop staat. En om de beste kwaliteit te garanderen heeft Travelteq het volledige design- en productieproces in-house gehaald. Van Ogtrop en Van den Biggelaar hebben in Italië persoonlijk de beste leerlooiers en designers geselecteerd en aan boord gehaald. En ieder Travelteq-item wordt in Italië met de hand gemaakt door allerbeste vakmensen.

Winkels & internationale groeiambities

Na een succesvolle lancering via crowfunding zijn er inmiddels drie private investors die zowel financiële middelen als kennis inbrengen in de organisatie. Het businessteam bestaat inmiddels uit negen professionals die vanuit het centrum van Amsterdam werken aan de groei van Travelteq. En dat gaat goed. Er worden nu jaarlijks duizenden tassen verkocht aan klanten in Nederland, Duitsland, de VS en Engeland, waarvan het grootste gedeelte online. Toch heeft Van Ogtrop dit jaar besloten om ook een eerste winkel te openen in de Negen Straatjes in Amsterdam, en de plannen liggen op tafel om dit in meerdere Europese steden te gaan doen. Om deze en andere groeiplannen te realiseren, is er binnen het team ruimte ontstaan voor een Managing Director die samen met co-founders Van Ogtrop en Van den Biggelaar het bedrijf naar een volgend niveau gaat tillen.

Vacature: Managing Director

Om de groeikansen die er liggen volledig te kunnen benutten, hebben Van Ogtrop en Van den Biggelaar ruimte gemaakt voor een Managing Director die de dagelijkse leiding van Travelteq en de aansturing van het team op zich gaat nemen. De Managing Director zal in nauwe samenwerking met Van Ogtrop de strategie en het brandbook bepalen en vertaalt deze plannen naar concrete KPI’s voor het team.

“De nieuwe Managing Director zal zich in eerste instantie vooral focussen het verbeteren van bestaande processen en het verstevigen van het fundament voor de verwachte groei van de organisatie.” Lees het interview met Michiel van Ogtrop, co-founder Travelteq

Er worden bij Travelteq dagelijks cruciale beslissingen gemaakt op basis van data en financiële modellen. De Managing Director houdt via deze modellen grip op de cashflow van de organisatie en voorziet het MT en de investeerders van de juiste analyses en forecasts. Daarnaast is het doel om dit jaar naar honderd SKU’s te groeien, wat intern een belangrijke focus vereist op het door-ontwikkelen van bestaande producten en het toevoegen van nieuwe producten aan de bestaande collectie. De Managing Director houdt grip op dit proces en stuurt binnen het team op het inrichten van juiste productmarges, productieprocessen en supply chain om een duurzame groei van Travelteq te kunnen garanderen.

“Ik ben vooral erg trots op de bijzondere no-nonsense cultuur die we hebben. Iedereen werkt hard en is bereid om elkaar te helpen. We zien kansen en grijpen die echt samen.” Lees het interview met Michiel van Ogtrop, co-founder Travelteq

Reasons to join

Het is Travelteq gelukt om een unieke positie in de reistassenbranche te claimen en het bedrijf heeft daarmee een perfecte uitgangspositie voor verdere internationale groei. De Managing Director bewaakt de koers van het bedrijf en krijgt de unieke kans om samen met succesvolle ondernemers Van Ogtrop en Van den Biggelaar het bedrijf klaar te stomen voor de volgende groeifase.

Persoonlijkheid

– Passie voor reizen
– Ondernemend
– Strategisch
– Gestructureerd
– Analytisch
– Besluitvaardig

Ervaring

– WO opgeleid
– Minimaal acht jaar in Sales, Marketing en/of Finance
– Binnen een (fashion) start- of scale-up is een pre
– Managerial ervaring

 

Travelteq werkt voor de invulling van de vacature voor Managing Director met Top of Minds. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Wiebe Smit via wiebe@topofminds.com.

Contact

Managing Director Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.