Managing Director

Managing Director

  • General Management
  • Financial Services
  • Amersfoort
  • 585 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de TradeDirect werkgeverspagina voor andere vacatures

TradeDirect is een unieke SaaS-oplossing voor (internationale) bulkhandel. Het platform stelt B2B-bulkhandelaren in staat om hun business te uberiseren. Dat het platform werkt is bewezen; nu is het moment om verder uit te rollen naar nieuwe categorieën en andere landen.

OVER TRADEDIRECT

TradeDirect is op maat ontwikkeld door en voor de innovatieve schrootspeler Reukema Recycling. Toen het management van Reukema besloot om hun commerciële en operationele proces te digitaliseren, ontdekten zij een gapend gat in de markt. Wereldwijd is er geen softwarepakket om een e-commerce omgeving in te richten voor bulkhandel. Daarom ontwikkelde Reukema zelf een state-of-the-art platform waar klanten, leveranciers en logistieke partners alle zakelijke stappen in de klantreis zelf regelen: van offerte tot eindafrekening. Schrootboeren uit Europa en West-Afrika melden partijen die ze aan Reukema willen verkopen online aan. Smelters en verwerkers uit onder andere Europa, China, India, Pakistan en Zuid-Korea gebruiken het platform om partijen in te kopen, en logistieke bedrijven kunnen hun diensten aanbieden en orders accepteren. Het platform is gekoppeld aan de real-time koersen voor alle verschillende materialen, waardoor de prijzen altijd actueel zijn. Heel gebruiksvriendelijk, transparant en razendsnel.

“Reukema staat inmiddels bekend als ‘de digitale schrootspeler’. Dat is het eerste succes van TradeDirect. We zijn al benaderd door partijen uit de agri-sector, bloemenhandel en plasticindustrie. Zij willen ook uberiseren en hebben met dezelfde dynamiek te maken als wij. Er ligt een lijst klaar met potentiële afnemers van deze SaaS-oplossing!” Martijn van de Poll, Managing Director Reukema Recycling

De handel in bulkpartijen is aanzienlijk complexer dan die in SKU’s met streepjescodes. Naast de gebruikelijke dynamiek tussen leveranciers en klanten hebben bulkhandelaren namelijk te maken met bijvoorbeeld kwaliteitsmetingen, risico’s, internationale logistiek over weg en zee, echtheidscertificaten en wisselende koersen. TradeDirect is daarop ingericht.

OVER DE VACATURE: MANAGING DIRECTOR

De Managing Director brengt de software op de markt als een commercieel product. Dit is een kans voor een ondernemende kandidaat om een bewezen succesvol product te lanceren in een markt waar al actief vraag is naar het product.

Het is een rol met verantwoordelijkheid van A tot Z: de ontwikkeling van het businessmodel, het werven van de eerste klanten, implementaties bij klanten begeleiden, verdere ontwikkeling van het product en het opbouwen van het team. Daartoe werkt de Managing Director nauw samen met het IT-team dat de architectuur en de eerste toepassing van TradeDirect heeft ontwikkeld. De Managing Director kan zelf kiezen waar hij/zij het hoofdkantoor van TradeDirect wil vestigen. Maar aangezien het IT-team in de regio Amersfoort gevestigd is, ligt die regio voor de hand. Verder werkt de Managing Director nauw samen met Reukema om de toepassing ReukemaDirect verder te ontwikkelen. Na een aanloopperiode is participatie in de nieuwe BV mogelijk.

KANDIDAATPROFIEL

  • Vanaf 7 jaar ervaring
  • Management consulting of business development
  • Aantoonbaar succes met het laten groeien van een business
  • E-commerce-kennis is een pre
  • Sterk commercieel instinct

TradeDirect werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.