Managing Director Top of Minds Professionals

Managing Director Top of Minds Professionals

Amsterdam

Recruitment

HR, Business Development

Publicatie: 24 juli 2018

Top of Minds bemiddelt de kwalitatieve top van de arbeidsmarkt. Tot nu toe alleen voor vaste functies, maar binnenkort ook voor tijdelijke rollen op detacheringsbasis. Zoals altijd met een focus op de sterkste professionals in de markt, die veel vragen, maar ook veel krijgen. Denk aan A-labels als opdrachtgever: van gerenommeerde corporates tot snelgroeiende scale-ups. Maar ook aan training en coaching op maat. Bovendien is er nog veel ruimte om onderscheidende concepten te ontwikkelen.

OVER TOP OF MINDS

Top of Minds is een succesvol Nederlands Executive Search-bureau. Vanuit het kantoor in Amsterdam-Zuid verzorgt het bedrijf werving en selectie voor talloze bedrijven in Nederland, van startups en scale-ups tot grote corporates. Het kantoor is de laatste jaren flink gegroeid, en bestaat inmiddels uit ruim dertig consultants, researchers en marketeers.

Content marketing en employer branding zijn de speerpunten van Top of Minds. Zo zijn de vacatureteksten op de website met zorg geschreven en omkleed met interviews, achtergrondverhalen en inspirerend beeldmateriaal. Alles om het verhaal achter de bedrijven en de vacatures zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk weer te geven. Want Top of Minds weet: ‘great stories attract great people’.

VAN WERVING EN SELECTIE NAAR DETACHERING

Top of Minds is van oorsprong een werving- en selectiebureau. Het bedrijf richt zich vooral op uitdagende en analytische functies voor hoogopgeleiden in vakgebieden als Sales, Finance, Strategie, Digital en Data Science. In Data Science ziet Top of Minds de vraag met de maand toenemen. Daarmee is het voor bedrijven steeds moeilijker om de juiste Data Scientists aan te trekken. Het is dan ook deze doelgroep waar Top of Minds haar detacheringsactiviteit op zal richten. Andere doelgroepen, zoals Financial Professionals, volgen later.

Detachering is voor Top of Minds een nieuwe activiteit. Toch kan het bedrijf bouwen op een uitstekend fundament. Top of Minds heeft namelijk, vanuit werving en selectie, diepe en langdurige relaties met aantrekkelijke werkgevers, een uitgebreid netwerk van professionals, een sterke merknaam en veel ervaring in het matchen van functies met de juiste kandidaten.

“Door de oververhitte markt ziet Top of Minds Professionals Data Science als een logische eerste stap in detachering. De bedoeling is om met Data Science een eigen Top of Minds-manier van detachering te ontwikkelen en daarmee succesvol te zijn. Vervolgens zullen we onze aanpak toe gaan passen op andere professionals, zoals Financials en Online Marketeers.” – Auke Bijnsdorp, Managing Partner Top of Minds

PREMIUM DATA SCIENCE PROGRAM

Als detacheringsmodel kiest Top of Minds Professionals voor een opleidingsprogramma: het Premium Data Science Program. Hiervoor zoekt het bedrijf de beste Data Scientists in Nederland met drie tot zes jaar werkervaring. Deze talenten werken vervolgens gedurende twee jaar op drie verschillende assignments, bij verschillende bedrijven.

Bij het matchen van deelnemers met assignments is ontwikkeling leidend: leer je nu het meest van een startup of van een grote corporate, van consumentenproducten of van B2B, van projectmanagement of van een analytische rol? Daarnaast biedt Top of Minds Professionals de deelnemers toegang tot exclusieve trainingen en coachingsessies.

“Met onze aanpak krijgen Data Science-professionals niet alleen een enerverende twee jaar bij aansprekende bedrijven, maar ook een professionele groei waarmee ze bij uitstroom hun waarde hebben verdubbeld. En bedrijven krijgen acht maanden lang de beschikking over toptalent en de kans hen te overtuigen om na het Premium Data Science Program bij hen te komen werken.” – Elise Dijckmeester, interim Managing Director Professionals

DE VACATURE: MANAGING DIRECTOR PROFESSIONALS

De Managing Director Professionals gaat de businessunit Top of Minds Professionals leiden. Hij/zij rapporteert aan Auke Bijnsdorp, Managing Partner van Top of Minds. Auke werkt samen met Elise Dijckmeester, die veel ervaring heeft in werving en selectie binnen de Data Science-markt. De nieuwe Managing Director Professionals voegt hier de detacheringservaring aan toe. Hij/zij zal op termijn Elise vervangen, die nu als interimmer betrokken is.

RUNNEN VAN PREMIUM DATA SCIENCE PROGRAM

De primaire taak van de Managing Director Professionals is het runnen van het Premium Data Science Program. Dat begint bij assignments ophalen. Het bestaande netwerk van Top of Minds is hiervoor een uitstekend startpunt. Een eerste rondgang heeft al een significant aantal deelnemende bedrijven opgeleverd.

De volgende stap in het proces is het werven en selecteren van deelnemers voor het opleidingsprogramma. Ook hierbij zorgen de bestaande activiteiten van Top of Minds voor een vliegende start.

Om het Premium Data Science Program echt succesvol te maken, zijn veel kandidaten en assignments nodig. Alleen dan kan de Managing Director Professionals een optimale match maken tussen deelnemer en bedrijf, rekening houdend met de specifieke wensen van het bedrijf en de ontwikkelagenda van de deelnemer. Nadat de match is gemaakt en de assignment is begonnen, houdt de Managing Director Professionals contact met het bedrijf en de deelnemer.

BUSINESSUNIT VORMGEVEN, AANSTUREN EN RICHTING GEVEN

De businessunit Top of Minds Professionals zit in de startup fase. Een van de taken van de Managing Director Professionals is daarom het opbouwen van een team. De bedoeling is dat het team in de komende jaren groeit tot ongeveer tien medewerkers. Zodra de eerste teamleden aan boord zijn, is ook het opleiden, aansturen en coachen van de teamleden onderdeel van de verantwoordelijkheden.

De Managing Director Professionals denkt na over de strategische richting van de businessunit. In eerste instantie is veel gericht op het succesvol opzetten van het Premium Data Science Program. Zodra dat gelukt is, verschuift de strategische focus naar uitbreiding van de detacheringspropositie, bijvoorbeeld richting andere modellen of vakgebieden.

Tot slot is de Managing Director Professionals ook verantwoordelijk voor de dashboarding van de business. Hij/zij zorgt dat de juiste KPI’s inzichtelijk worden, waarmee hij/zij de businessunit kan aansturen, succes kan meten en later ook de teamleden kan managen.

KANDIDAATSPROFIEL

Voor deze functie denken we aan kandidaat met minimaal tien jaar werkervaring in detachering. Daarbij is een commerciële en ondernemende instelling belangrijk, en helpt het als hij/zij eerder een team heeft opgebouwd. Ook is het bouwen van sterke relaties een voorwaarde voor succes.

Het bedrijf is op zoek naar een professional die een langetermijncommitment aangaat. Participatie is hierbij het uitgangspunt. Daarom is het belangrijk dat een kandidaat goed binnen het energieke en ambitieuze team van Top of Minds past.

Neem voor meer informatie contact op met Elise Dijckmeester via elise@topofminds.com.

Elise Dijckmeester

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Managing Director Top of Minds Professionals

Top of Minds bemiddelt de kwalitatieve top van de arbeidsmarkt. Tot nu toe alleen voor vaste functies, maar binnenkort ook voor tijdelijke rollen op detacheringsbasis. Zoals altijd met een focus op de sterkste professionals in de markt, die veel vragen …

Lees meer