Managing Director

Managing Director

 • General Management
 • Energy
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 3 april 2019
 • 306 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HomeQgo werkgeverspagina voor andere vacatures

De energietransitie is hot in binnen- en buitenland. In Nederland zal het energieverbruik van 7 miljoen woningen aangepast moeten worden. Veel woningeigenaren weten alleen niet waar ze moeten beginnen. HomeQgo ontzorgt hen met snel en helder advies, online en op afstand. Daarnaast ontvangt de klant eerlijke offertes en voorwaarden van geselecteerde installateurs. In deze groeiende markt krijgt de Managing Director een ideale kans om zowel dit bedrijf te leiden als te participeren.  

Over HomeQgo

In de zoektocht naar duurzaamheid zien woningeigenaren vaak door de bomen het bos niet. Zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, of toch een combinatie? HomeQgo geeft hier antwoord op via een gratis online scan, persoonlijk advies en vrijblijvende offertes van betrouwbare merken en installateurs. Woningeigenaren kunnen met een paar klikken direct zien wat hun huidige energiesituatie is en welke mogelijkheden er zijn om de kosten te verlagen. Sinds de oprichting in 2018 hebben al tienduizenden woningeigenaren de HomeQgo-scan gedaan. Een mooie start met veel groeimogelijkheden, aangezien miljoenen Nederlandse woningen gaan verduurzamen in de toekomst.

HomeQgo is onderdeel van The Sustainables, een gevestigd software-solution house gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor gerenommeerde bedrijven. The Sustainables ontwikkelt slimme advies- en offertetools voor onder andere installateurs, fabrikanten en energiemaatschappijen. Via HomeQgo worden deze tools en technieken ook beschikbaar gemaakt voor de eindconsument. Een jong team van 20 mensen werkt dagelijks aan het versnellen van woningduurzaamheid, ongeveer 4 FTE hiervan werken aan HomeQgo met het streven om dit in de toekomst uit te breiden.

Vacature: Managing Director

In deze nieuwe functie staat de Managing Director als een ondernemer aan het roer van zijn/haar eigen bedrijf. Aan de Managing Director de taak om het huidige verdienmodel te toetsen en nieuwe kansen te creëren.

De Managing Director zal een strategie ontwikkelen met als focus de conversie van woningeigenaren te vergroten en de partnerships uit te breiden. Met het oog op conversie is het van belang om de juiste balans te vinden tussen de Customer Acquisition Cost en de Life Time Value. Wat betreft partnerships gaat het om onder andere: leveranciers van duurzame energieproducten, installateurs van zonnepanelen, energiebedrijven en hypotheekverstrekkers. De Managing Director denkt na over de juiste structuren, KPI’s en targets, en is met een agile team en een betrokken onlinemarketingbureau (ook een participant) continu bezig met het optimaliseren hiervan.

Daarnaast kijkt de Managing Director naar overige groeimogelijkheden in zowel binnen- als buitenland. De ideale kandidaat is klantgericht, heeft gevoel voor consumentenwensen en is met enthousiasme in staat om de wereld duurzamer te maken.

“Een nieuwe markt vraagt om baanbrekende ideeën. Ideaal voor een ondernemende Managing Director om zijn/haar stempel te drukken in het verduurzamen van Nederland en daarbuiten.” – Pepijn Post, Managing Director The Sustainables

Een eigen bedrijf leiden

De Managing Director krijgt een ideale kans om een eigen bedrijf te leiden, zonder vanaf de basis te moeten beginnen. Waar HomeQgo de vrijheden en potentie van een start-up biedt, geven de ervaringen en tools van The Sustainables een goede fundering om snel te bouwen.

Hij/zij is de sparringpartner van de twee directeuren, die zich richten op het dagelijkse management van The Sustainables. Samen zal gezocht worden naar de juiste investeerders op het juiste moment. Door de mogelijkheid tot participatie kan de Managing Director in de toekomst extra profiteren van de groei van het bedrijf.

Kandidaatprofiel

Ervaring
 • 8+ jaar werkervaring in strategy consulting, e-commerce, marketing of business development
 • Leidinggevende ervaring
 • Wens en mogelijkheid om te participeren en investeren
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
Persoonlijkheid
 • Ondernemend
 • Hands-on
 • Klantgericht
 • Data-gedreven

HomeQgo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via vivian@topofminds.com.   

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Managing Director

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Volgende vacature
Financieel Directeur BelgiëSligro

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.