Managing Director ELCORR

Managing Director ELCORR

  • General Management
  • Oosterhout
  • 989 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Smurfit Kappa werkgeverspagina voor andere vacatures

Smurfit Kappa levert meer dan verpakkingen. Met innovatieve, efficiënte en duurzame verpakkingsoplossingen voegt de Europese marktleider tastbare waarde toe voor iedere klant – van supply chain tot de winkelvloer. De Managing Director ELCORR is eindverantwoordelijk voor de productielocatie in Etten-Leur en stimuleert met een klant- en resultaatgerichte focus verdere groei en innovatie.

SMURFIT KAPPA: OPEN THE FUTURE

In 350 fabrieken, verdeeld over 33 landen en drie continenten, produceert Smurfit Kappa jaarlijks een kleine tien miljard vierkante meter golfkarton. Daarmee is de multinational wereldwijd een van de grootste toonaangevende spelers in de verpakkingsindustrie. De organisatie nam zijn huidige vorm in 2005 aan, na een fusie tussen de Britse Jefferson Smurfit Group met het Nederlandse verpakkingsbedrijf Kappa Holding. Samen hebben de twee ruim tachtig jaar ervaring in de sector en weten als geen ander hoe je producten op én van een schap krijgt. Door sterk in te zetten op continue innovatie en duurzaamheid heeft de organisatie altijd haar relevantie en sterke marktpositie weten te behouden.

Meer dan verpakkingen

Smurfit Kappa weet exact wat de behoeftes en uitdagingen van klanten zijn. Vanuit een diepgaande markt- en productexpertise ontwikkelt de organisatie via  maatwerk antwoorden op complexe vraagstukken van ondernemers. Zo adviseert het bedrijf in de optimalisatie van schapverpakking om zo verkoopcijfers en merkbekendheid te stimuleren. Daarnaast adviseert Smurfit Kappa klanten bij het inrichten van de meest efficiënte – en dus kostenbesparende – supply chain. Daarbij richt de organisatie zich ook op de snelgroeiende e-commerce branche en maakt actief gebruik van intelligente tools en beschikbare data van duizenden supply chains in het klantenbestand.

Better Planet Packaging

Naast de continue innovatie op productniveau speelt duurzaamheid ook een grote rol binnen Smurfit Kappa. In alle aspecten van de operatie streeft de organisatie naar duurzame processen en producten. Zo worden producten geproduceerd met grondstoffen van duurzame herkomst en bestaan voor minimaal 84 procent uit gerecycleerde vezels. Daarnaast zorgt Smurfit Kappa via efficiëntere verpakkingen, met minimale lucht en opvulmaterialen, voor minder CO2 uitstoot in de supply chain van haar duizenden klanten.

VACATURE: MANAGING DIRECTOR ELCORR

ELCORR is ontstaan na een fusie tussen twee productielocaties in Etten-Leur en Oudenbosch. De locatie specialiseert zich in golfkartonnen verpakkingen die de 225 werknemers produceren voor verschillende groot- en kleinschalige FMCG partijen. De Managing Director is P&L eindverantwoordelijk voor de resultaten en zorgt dat de locatie haar sterke marktpositie behoudt én uitbouwt.

De Managing Director ontwikkelt een marktpropositie om de business verder uit te bouwen en werkt daarbij nauw samen met de productielocatie in Turnhout, België. Hij/zij streeft continu naar optimale inzet van capaciteit en optimale balans tussen kosten en baten. Om marges te vergroten zoekt de Managing Director actief – en buiten de gebaande paden – naar mogelijkheden om de business te vergroten. Bijvoorbeeld door het productaanbod uit te breiden en nieuwe industrieën aan te boren.

De Managing Director geeft leiding aan het MT, dat bestaat uit een Manager Operations, Commercieel Directeur en een Financieel Directeur. Hij/zij neemt hen mee in de visie en samen vertalen zij de gekozen groeistrategie naar de operatie. Daarbinnen richt de Managing Director zich actief op de ontwikkeling van het team en stuurt sterk op veiligheid-, productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen in alle operationele processen: van planning tot productie, logistiek en sales.

Samen met de Commercieel Directeur schakelt de Managing Director direct met grote klanten en zoekt proactief behoeftes en ontwikkelingen uit de markt op. Hij/zij vertaalt deze marktinzichten naar concrete verbeteringen en initieert strategische projecten om deze vorm te geven. Binnen het team stuurt de Managing Director actief op de realisatie van deze projecten binnen de gestelde timelines en budgetten. Daarnaast stimuleert de Managing Director het team om buiten de kaders te denken, commerciële kansen te benutten en de business verder uit te bouwen.

Naast de dagelijkse leiding van de locatie is de Managing Director actief betrokken bij de resultaten van Smurfit Kappa op regionaal niveau. Hij/zij rapporteert direct aan de Regional Managing Director Vincent Chaidron en maakt samen met andere Managing Directors onderdeel uit van de Benelux Executive Commitee. Samen met hen brengen zij de over- en ondercapaciteit binnen de regio in kaart en creëren daarin een optimale balans en maximaal commercieel rendement.

KANDIDAATPROFIEL

  • WO-opgeleid
  • Minimaal 15 jaar relevante ervaring, waarvan minimaal vijf in een leidinggevende positie
  • Hands-on ervaring in een productieomgeving binnen b2b is een pre
  • Ervaring in de verpakkingsindustrie is een pre
  • Een analytisch sterke, datadriven en communicatief sterke persoonlijkheid met een resultaatgerichte, commerciële mindset en stakeholdermanagement skills.

Smurfit Kappa werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.