Managing Director Detachering

Managing Director Detachering

  • Amsterdam
  • Gepubliceerd op 30 november 2018
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Top of Minds werkgeverspagina voor andere vacatures

Top of Minds is erin geslaagd om in tien jaar tijd een van de grootste Nederlandse merken in high-end recruitment te worden. Het kantoor telt inmiddels 35 man. Er wordt nog steeds veel geïnvesteerd om het merk zo groot mogelijk te maken. Om de return on investment te maximaliseren wordt het aantal activiteiten onder het merk steeds verder uitgebreid. De nieuwste tak van sport is het Tech Team, een combinatie van werving & selectie en detachering, gericht op de markt van Software Developers, met een bijzondere aandacht voor VC funded scale-ups in e-commerce. Deze greenfield-operatie wacht op een ondernemende Managing Director.

De strategie: van boven naar beneden

Top of Minds is vanaf het begin gepositioneerd als een exclusief merk. Geeft toegang tot de top. De top van de bedrijven, van de functies – en omgekeerd toegang tot de top van de kandidaten. Een zorgvuldig gecureerd bestand met de top-10.000 professionals van Nederland maakt dit mogelijk. De bewijsvoering is sterk: de website van Top of Minds laat een indrukwekkende lijst werkgevers zien. Het gemiddelde salaris van de geplaatste kandidaten ligt op 115.000 euro OTE. Hiermee heeft Top of Minds een sterke positie in het mid-level executive segment en is het een van de leidende kantoren in het tweede echelon, direct onder de internationale kantoren als Egon Zehnder en Korn Ferry die zich met name op het directieniveau van grote ondernemingen concentreren. Dit klinkt heel mooi, maar Nederland is op internationale schaal zo groot als een postzegel. De geografische markt is zo klein, dat groeimogelijkheden binnen iedere niche erg beperkt zijn. Dus is uitbreiding noodzakelijk. Dat kan naar boven of naar beneden. Top of Minds kiest voor de route naar beneden. Een down-hill battle is gemakkelijker te voeren dan een up-hill battle en lokale spelers leggen het maar al te vaak af tegen internationale. Dus zoekt Top of Minds markten op waar meer volume in zit en waar het bestaande merk veel onderscheidende waarde biedt.

Digital

Top of Minds is het grootste mid-level executive search kantoor met een sterke footprint binnen Digital. Vrijwel alle grote e-commerce spelers in Nederland behoren tot de klantenkring, als ook een brede kring van venture capitalists en hands-on private equity bedrijven die zich toeleggen op online producten en diensten. Dat wordt als eerste uitgenut. Binnen Top of Minds Group wordt een nieuwe BV opgericht die zich op lange termijn zal richten op Detachering in brede zin en op korte termijn zal concentreren op Software Developers, met een sterke focus op e-Commerce.

‘‘Top of Minds geeft je toegang tot de leukste klussen bij de mooiste bedrijven. Jonge, snelgroeiende unicorns in wording. Of sleutel je liever aan legacy systemen?’’ –Auke Bijnsdorp, Managing Partner Top of Minds Group

Tech team = werving & selectie + detachering

Het Tech Team zal zich bezig houden met het plaatsen van front & back-end Developers (.Net, Java, full-stack als het even kan) bij onze opdrachtgevers. Als eerste op basis van werving & selectie, daarna ook op basis van Detachering. Voor de beste kandidaten is plek in het Top of Minds Scale-up Collective. Een groep ervaren Developers die op projectbasis worden gedetacheerd binnen de Top of Minds klantenkring om aan de meest complexe problemen en uitdagingen te werken. Later worden ook starters aan de groep toegevoegd die deelnemen
aan het nog vorm te geven opleidingsprogramma.

Employer Branding

Met een goed verhaal werf je goede mensen. Dat is de gemene deler van alle Top of Minds activiteiten. Voor iedere wervingsbehoefte worden op maat gesneden wervingsmaterialen ontwikkeld, zoals de brochure voor Data Scientists bij OLX. Ook, of wellicht zelfs juist, voor het Tech Team zal deze marketing competentie van onderscheidende en onschatbare waarde blijken. De werving- smarkt voor Developers is immers zeer competitief en dan maakt een goed verhaal veel verschil.

Vacature: Managing Director

Als Managing Director sta je aan de wieg van een nieuwe activiteit. Dat betekent dat je overal voor verantwoordelijk bent, van strategie tot uitvoer- ing. Maar dat je tegelijkertijd kunt leunen op alle faciliteiten van Top of Minds. Zowel ondersteunend op het vlak van marketing, database, research, kantoor en office management als richting-gevend met strategische sparringpartners. Enerzijds profiteer je met een aandelenbelang van de up-side zodra de onderneming gaat groeien, anderzijds krijg je een goed gegarandeerd salaris om je levensstandaard vast te houden. Zodra de eerste drie opdrachten ingevuld zijn starten we met het uitbouwen van je team. De ambitie is om binnen 2 jaar een groep van 10 consultants aan het werk te hebben.

Kandidaatsprofiel

Voor deze functie zoeken we een ervaren en succesvolle consultant uit het detacheringsvak. Iemand met ten minste 10 jaar werkervaring, leidinggevende ervaring en sterke affiniteit met het tech domein. Minimaal HBO niveau.

Neem voor meer informatie contact op met Auke Bijnsdorp, via auke.bijnsdorp@topofminds.com.

Contact

Auke Bijnsdorp Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Managing Director Detachering

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Managing Director Detachering

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

  • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Managing Director Detachering

Vraag over deze vacature? Vraag het Auke Bijnsdorp

Volgende vacature
B2B MarketeerFitForMe

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.