Manager Voedselwerving

Manager Voedselwerving

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 17 maart 2020
 • Vanaf 1 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de de Voedselbank werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Op vrijwillige basis
 • HBO/academisch werk- en denkniveau
 • Relevante werkervaring in de voedingsindustrie
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden
 • Gevoel voor verhoudingen binnen een vrijwilligersorganisatie
 • Rijk inlevingsvermogen
 • Doorzetter
 • Resultaatgericht
 • Teamspeler

Tienduizenden Nederlandse kinderen zitten dagelijks met honger op school. De Voedselbank vindt dit “onacceptabel” en bestrijdt dit probleem met hulp van (voedsel)donaties en vele vrijwilligers. Aan de gedreven Manager Voedselwerving de taak om succesvolle voedselverzamelacties op touw te zetten.

Over de Voedselbank

“Oog voor voedsel, hart voor mensen” luidt de slogan van de Voedselbank. En dit hart opent zich voor een groot aantal Nederlanders. Wie namelijk dacht dat honger alleen in derdewereldlanden voorkomt, heeft het goed mis. Anno 2020 leven er in Nederland bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Hiervan is één op de twaalf een kind, en zit dus met een lege maag in de klas. Nee, de cijfers liegen er niet om. Het aantal neemt zelfs ieder jaar toe. Om dit probleem tegen te gaan komt de Voedselbank al sinds 2002 in actie.

Samen tegen armoede en voedselverspilling
De Voedselbank helpt de minderbedeelden in onze samenleving door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Tijdelijk inderdaad, want in samenwerking met lokale organisaties helpt de Stichting hun klanten ook om op eigen benen te staan. Dankzij de hulp van bedrijven, instellingen, overheden en particulieren deelt de Voedselbank inmiddels ruim 44 miljoen overtollige producten uit aan zo’n 151.000 mensen. Een win-winsituatie, want de werkwijze bestrijdt niet alleen armoede, maar ook voedselverspilling.

Voedselbank Amsterdam
Stichting Voedselbank Amsterdam (VBA) is één van de 160 Voedselbanken die Nederland rijk is. Met behulp van zo’n vierhonderd vrijwilligers helpt de VBA wekelijks zo’n 1300 gezinnen aan voedselpakketten. Op dit moment groeit de VBA naar een organisatiestructuur met een zelfstandig opererend managementteam en een ondersteunend bestuur. In het MT is er een plek vrij voor een Manager Voedselwerving. Een ondernemende persoonlijkheid die zich binnen het team, waaronder een Managementvoorzitter en – op termijn –  zes Managers, sterk maakt voor de voedselinzameling.

Vacature: Manager Voedselwerving

De Manager Voedselwerving helpt mee om een verschil te maken in de Amsterdamse armoedebestrijding en voedselverspilling. Dit hands-on type trekt actief door regio Noord-Holland om voldoende voedsel voor de Voedselbank Amsterdam in te verzamelen. Met initiatief nemen heeft deze Manager Voedselwerving geen probleem. Of het nu gaat om supermarkten, scholen, beurzen of bedrijven, zij/hij initieert binnen in een mum van tijd succesvolle voedselwevingsacties.

Deze gedreven geest deinst nergens voor terug en gaat recht op haar/zijn doel af. De Manager Voedselwerving weet dus ook precies waar potentiële donateurs te vinden zijn. En dankzij stevige communicatieve en sociale vaardigheden weet zij/hij deze contacten eenvoudig aan zich te binden. Andere werkzaamheden waar de Manager Voedselwerving aan moet denken zijn: het up-to-date houden van het CRM-systeem en het opstellen van doeltreffende acquisitieplannen.

De Voedselbank Amsterdam is een non-profitorganisatie die voor honderd procent door vrijwilligers wordt gerund. Het is daarom van essentieel belang dat de Manager Voedselwerving een goed gevoel voor verhoudingen binnen een vrijwilligersorganisatie heeft. Net als leidinggevende skills, aangezien zij/hij een eigen team van voedselwervers aanstuurt. De rol van Manager Voedselwerving bedraagt gemiddeld 12 tot 16 uur per week en is op vrijwillige basis.

De Voedselbank werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Mail

Neem contact op

Match

Manager Voedselwerving

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Manager Voedselwerving

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Manager Voedselwerving

Vraag over deze vacature? Vraag het Annelijn Nijhuis

Volgende vacature
Head of E-Commerce Eliza was hereSunweb Group

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.