Manager Strategische Inkoop & Leveranciersmanagement

Manager Strategische Inkoop & Leveranciersmanagement

 • Finance
 • Consumer
 • Utrecht
 • 886 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com is, met zo’n 15 miljoen artikelen in de online schappen, met gemak de grootste winkel van Nederland en België. Dankzij bol.com plaza is een derde van de artikelen afkomstig van externe leveranciers. Een gedreven Manager Strategische Inkoop & Leveranciersmanagement met veel managementervaring ontwikkelt een faciliterende partnerstrategie en leidt projecten die bol.com verder laten groeien.

BOL.COM EN BOL.COM PLAZA

In bijna twintig jaar is bol.com uitgegroeid tot online marktleider op het gebied van boeken, elektronica, muziek, games en huishoudelijke artikelen. Via bol.com plaza maken externe leveranciers dankbaar gebruik van het grote bereik van de e-tailer om hun eigen producten aan te bieden. Inmiddels komt zo’n 40 procent van de omzet uit plaza, waardoor de externe partners een cruciale rol spelen in de verdere groei van het online platform.

Het plaza-model is een succesformule omdat het de voordelen van een groot assortiment oplevert, zonder de risico’s en complexe supply chain van een grote voorraad. Maar het model confronteert inkopers wel met complexe optimalisatievraagstukken op het gebied van pricing en performancemanagement van leveranciers. De Manager Strategische Inkoop & Leveranciersmanagement ondersteunt de 41 winkelteams om deze vraagstukken op te lossen.

VACATURE: MANAGER STRATEGISCHE INKOOP & LEVERANCIERSMANAGEMENT

De Manager Strategische Inkoop & Leveranciersmanagement (SI&L) leidt de ontwikkeling van de Supply Chain & Inkoop-projecten met de meeste impact en rolt deze ook uit. Hij/zij stuurt een team van 14 projectmanagers aan, dat continu werkt aan het vergroten van de inkoop-slagkracht van bol.com, bijvoorbeeld door de 19.000 partners zo goed mogelijk te faciliteren en integreren op het platform.

Vaak versterken externe leveranciers het aanbod, maar soms concurreren ze met het eigen aanbod van de e-tailer. De Manager SI&L ontwikkelt een Network Sourcing-strategie om het complexe inkoopproces in te richten en ondersteunt het team deze en andere verbeteringen te integreren. Naast deze projecten werkt hij/zij mee aan het ontwikkelen van een winkeloverstijgende partnerstrategie waarin bol.com zijn partners breder faciliteert.

De Manager SI&L rapporteert direct aan de Manager Sourcing Excellence en is samen met zeven counterparts onderdeel van het MT Sourcing Excellence. Zij voorzien elkaar van praktijkkennis, (big) data-analyses en ingangen naar andere afdelingen binnen bol.com.

KANDIDAATPROFIEL

PERSOONLIJKHEID
 • Analytisch
 • Datadriven
 • Sterke stakeholdermanager
 • Conceptuele denker
ERVARING
 • Wo-opgeleid
 • Minimaal zeven jaar ervaring als programma- of projectmanager bij een aansprekende inkooporganisatie, of minimaal projectmanagerniveau als (strategy) consultant
 • Leidinggevende ervaring
 • Ervaring of affiniteit met inkoop is een pre

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.