Manager Retail

Manager Retail

 • Strategy
 • Consumer
 • Zaltbommel
 • 684 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de IRI werkgeverspagina voor andere vacatures

IRI voorziet nationale en internationale fabrikanten en retailers van relevante inzichten uit big data en adviseert hen over de nieuwste marktontwikkelingen en trends. IRI loopt voorop, ze hebben bijvoorbeeld een Digitaal Platform ontwikkeld waar klanten eenvoudig zicht hebben op consumentengedrag en de performance van producten en/of campagnes. Retail is relatief nieuw terrein voor IRI. De Manager Retail is de aanjager en stuwt verdere ontwikkeling van de retail business bij IRI.

IRI: focus op retail

IRI acteert in een markt die continu aan verandering onderhevig is. Er ontstaan nieuwe winkelconcepten, consumenten shoppen steeds vaker online en op steeds meer momenten. Denk aan grote supermarkten waar de beleving centraal staat of juist kleinere locaties op trein- en tankstations. IRI beweegt mee in deze ontwikkeling. Zodoende verschuift het business-model van het leveren van rapporten en adviezen naar een positionering als sparringpartner voor de klant om commerciële resultaten continu te optimaliseren. Naast dat IRI een sparringpartner wordt voor de klant, verandert ook het soort klant. Voorheen waren dat vooral fabrikanten, nu zijn dat ook steeds vaker retailers. Voor de retailers heeft IRI een Digitaal Platform ontwikkeld. Retailers gebruiken dat om hun commerciële KPI’s beter te kunnen monitoren. Consumentengedrag en kooppatronen zijn tot in detail zichtbaar waardoor betere commerciële beslissingen genomen kunnen worden. De kracht van het platform ligt in de snelheid: 90% van de hypothesen kan binnen zeven seconden worden getest. Walmart, Marks & Spencer en Carrefour zijn al frequente gebruikers.

“Retailers kunnen veel meer omzet genereren op basis van de inzichten die wij uit hun data halen. We hebben innovatieve producten ontwikkeld waardoor retailers hun business verder kunnen laten groeien.” – Patrick van der Zee, Retail Director

Met de focus op retail is IRI een nieuwe weg ingeslagen. Vanaf dit jaar zullen de eerste resultaten in de markt zichtbaar worden. Het is aan de gezochte kandidaat om hier de komende jaren een succesvol groots vervolg aan te geven.

Vacature: Manager Retail

Retail is nog een enorme groeimarkt voor IRI. Afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant, ontwikkelt de Manager Retail een programma op maat om de vraag te beantwoorden. De Manager Retail zorgt ervoor dat IRI op het juiste niveau aan tafel komt bij bestaande klanten en voegt nieuwe klanten aan het portfolio toe. Dat kunnen klanten zijn binnen de huidige sectoren maar IRI staat ook open voor uitbreiding naar nieuwe klanten. Bijvoorbeeld de grote elektronicaverkopers, online pure-players, dierenspeciaalzaken, banken of verzekeraars.

“Het streven is een win-win situatie: meer omzet voor de retailers en meer business uit het retailkanaal voor IRI. Om dat te realiseren is het van belang dat je kunt uitleggen wat IRI doet en kan – maar veel belangrijker is dat je begrijpt wat je klanten willen en wat hun uitdagingen zijn op dit moment.” – Patrick van der Zee, Retail Director

De Manager Retail bouwt een goede relatie op met de klanten en laat hen de mogelijkheden zien die IRI te bieden heeft. In de praktijk betekent dit dat deze persoon schakelt met veel verschillende soorten professionals op meerdere niveaus. De Manager Retail gaat veel naar buiten, staat op congressen en bezoekt beurzen. Deze persoon heeft een groot netwerk, brengt in kaart waar de mogelijkheden liggen en geeft daar logischerwijs ook opvolging aan. Hiermee is hij/zij de drijvende kracht achter de IRI retail business.

Doorgroeimogelijkheden

Het commerciële team bij IRI wordt aangestuurd door Paul Houtepen. Hij stuurt drie teams aan met ieder hun eigen focus: FMCG, Retail en Business Development. Team Retail staat onder leiding van Patrick van der Zee (Retail Director). De Manager Retail is de meest ervaren professional in zijn team en dus de ideale opvolger van Patrick (binnen één jaar). Dat vraagt om senioriteit, zelfstandigheid en relevante sectorervaring.

Persoonlijkheid

 • Relatiemanager en verbinder
 • Nieuwsgierig
 • Klantgericht
 • Resultaatgericht
 • Closer

Ervaring

 • Minimaal acht jaar relevante werkervaring
 • Retail kennis is een must
 • Idealiter gecombineerd met ervaring bij een marktonderzoekbureau
 • Coach voor het team
 • Klant/stakeholder management
 • Goed ontwikkelde presentatievaardigheden

Interessant, want:

 • Verder bouwen van de retail business binnen IRI

Voor meer informatie, neem contact op met Suzanne Goedhart-Limmen.

 

Contact

Manager Retail Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.