Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Manager Programma- en Procesmanagement

Manager Programma- en Procesmanagement

  • Operations
  • Consumer
  • Veghel
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2394 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sligro werkgeverspagina voor andere vacatures

Sligro Food Group is permanent in transitie. Het bedrijf zet, via internationale uitbreiding en digitale innovaties, vol in op groei. De Manager Programma- en Procesmanagement coördineert en begeleidt de integrale transformatie agenda van strategie tot resultaat. Een veelzijdige en impactvolle rol met veel exposure naar de internationale Board. 

Over Sligro Food Group

Door uit te blinken in klantbeleving en rendement is Sligro Food Group dé onbetwiste marktleider in foodservice in de Benelux. De groothandel is actief binnen alle belangrijke segmenten van de foodservicemarkt: van restaurant tot fastfood, van ziekenhuis tot hotel, van pretpark tot sportvereniging, van mkb’er tot multinational, en van café tot bioscoop.

“We hebben een resultaatgerichte en ondernemende cultuur, passend bij een beursgenoteerd familiebedrijf. Onze klanten en onze gezamenlijke passie voor lekker, goed en eerlijk eten staan daarin centraal.” – Koen Slippens, CEO

Sligro Food Group biedt een totaalpakket aan food en food-gerelateerde producten en diensten. De verschillende onderdelen van het bedrijf richten zich primair op de klant en hebben een duidelijk eigen gezicht naar de markt. Ze worden centraal aangestuurd en ondersteund door een professionele en efficiënte backoffice.

Sligro Food Group heeft ambitieuze plannen. De groothandel is in de afronding van haar ERP implementatie en staat aan de vooravond van de digitale transformatie die daar op volgt. Daarnaast bouwt SFG de komende jaren aan haar competenties om op termijn internationaal verder te kunnen groeien.

Vacature: Manager Programma- en Procesmanagement

De Manager Programma- en Procesmanagement (PPM) is verantwoordelijk voor de integrale coördinatie en aansturing van het internationale transformatie portfolio van Sligro Food Group . Zij/hij is daarmee cruciaal voor het slagen van de transformatie. De Manager PPM speelt een centrale rol in het strategisch planningsproces en vertaalt de visie en strategie naar gestroomlijnde executie, via programma’s en/of business-projecten. Zij/hij rapporteert aan de Executive Board en wordt primair aangestuurd door de CFO.

“De Manager PPM overziet ons totale programmaportfolio en helpt ons – de Executive Board – daarin prioriteiten te stellen en het juiste tempo te kiezen. Daarnaast tilt zij/hij onze capabilities op het gebied van projectmanagement over de hele breedte naar een hoger niveau.” – Rob van der Sluijs, CFO

De manager PPM zorgt daarnaast voor een integraal kloppend procesmodel dat bijdraagt aan een juiste inrichting van de organisatie. 

Tot slot worden onder leiding van de manager PPM competenties van diverse werkmethoden in de organisatie tot een juist niveau ontwikkeld als het strategievormingsproces, projectmanagement en operational excellence.

Hiertoe wordt zelf een leidende rol genomen in het strategievormingsproces en leiding gegeven aan een afdeling van tien tot vijftien hoogopgeleide professionals. Deze bestaan voornamelijk uit:

  • Projectmanagers die complexere projecten leiden, Sligro Food Group projectmethodiek doorontwikkelen en onderhouden en de projectmanagement-competenties verstevigen in de organisatie.
  • Procesmanagers die veranderingen realiseren volgens het Target Operationeel Proces Model van Sligro Food Group en de integrale werking met de overige elementen bewaken. Ook versterken ze de operational excellence-competentie in de organisatie op basis van Lean Six Sigma en BPM standaarden.

De manager PPM zorgt zelf voor kennis en kunde van het strategievormingsproces in de organisatie en voor een effectieve samenwerking met afdelingen als IT & Data, Finance en HR.

Tot slot werkt de Manager PPM nauw samen met de International Board om de executie van de strategie te realiseren via de juiste prioriteiten in het portfolio van programma’s. De Manager PPM is hiermee een gesprekpartner op directieniveau, en een ervaren Programma Portfolio manager die het voor elkaar krijgt veranderingen te verankeren in de organisatie. Zij/hij krijgt de kans om direct betrokken te zijn bij een breed scala aan strategische programma’s (waaronder ERP implementatie, Supply Chain optimalisatie en digitalisering) en leiding te geven aan een afdeling in een internationaal bedrijf.

 

Interesse?

Sligro Food Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch
via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.