Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning

Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning

  • Operations
  • Health
  • Bussum
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 1497 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nierpatiënten Vereniging Nederland werkgeverspagina voor andere vacatures

De missie van Nierpatiënten Vereniging Nederland is glashelder: alle nierpatiënten helpen bij het behouden en verbeteren van hun levens- en zorgkwaliteit. Om dit te bereiken speelt het in 2018 opgerichte Nieren.nl een belangrijke rol. De Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning ontwikkelt het online platform verder tot dé digitale gezondheidscoach en zorgt ervoor dat alle on- en offline kanalen naadloos op elkaar aansluiten.

Over Nierpatiënten Vereniging Nederland

Elke dag hebben naar schatting 1,7 miljoen mensen in Nederland te maken met chronische nierschade. Soms zonder dat zij dit weten, aangezien de klachten pas optreden als de nieren ernstig beschadigd zijn. En hoe ernstiger de schade, hoe meer lichamelijke, sociale en psychische hindernissen dit oplevert. Sinds 1977 behartigt de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) de belangen van mensen met een nieraandoening. Zo deelt de NVN praktische informatie via onder andere het ledenblad Wisselwerking en themadagen in samenwerking met regionale nierpatiëntenverenigingen en professionals, en ondersteunt hen bij een actieve deelname aan de samenleving via STAP (steun- en adviespunt). Om nierpatiënten zo goed mogelijk te ondersteunen, heeft de NVN samen met de Nierstichting in 2018 één online aanspreekpunt in het leven geroepen: Nieren.nl.

Nieren.nl
Nieren.nl biedt een schat aan informatie voor nierpatiënten, -donoren, hun naasten en andere geïnteresseerden. Met als motto ‘Vergroot je kennis, deel je ervaring’ kunnen ze op dit platform advies inwinnen bij een professional, een veilig gesprek aangaan met lotgenoten en recepten vinden die de vermindering van klachten bij nierziekten ondersteunen. Het platform is drukbezocht en heeft een steeds bredere bekendheid gekregen, ook bij professionals. Het aantal unieke bezoekers staat inmiddels op 150.000 per maand en de community telt 3000 deelnemers, maar wat de NVN en Nierstichting betreft is dit slechts het begin. Nieren.nl moet niet alleen een hulp- en serviceplatform zijn, maar een compleet e-health-ecosysteem dat nierpatiënten ondersteunt om hun dagelijkse belemmeringen zelf weg te halen.

Alles bij elkaar genomen liegen de ambities er niet om: de NVN wil de wijze van patiëntinformatie, -advies en –ondersteuning naar een hoger niveau tillen. Hiervoor moeten alle on- en offline kanalen elkaar meer versterken, net als de medewerkers onderling. Om de processen beter te laten verlopen, hebben de NVN en de Nierstichting daarom besloten dat Nieren.nl organisatorisch voortaan volledig onder de NVN valt. De verbindende factor in dit geheel is de Manager Patiëntinformatie en –ondersteuning. Deze persoon vult en implementeert niet alleen de roadmap richting de digitale gezondheidscoach en bijkomende offline activiteiten en diensten, maar verbindt ook op coachende wijze het nieuwe samengestelde team.

Vacature: Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning

Van ondersteunen en optimaliseren tot innoveren, dat is waar de Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning zich in deze rol mee bezighoudt. Bij alles wat zij/hij doet is de centrale vraag: wat is het beste voor de patiënt? Het antwoord hierop koppelt zij/hij vervolgens aan de bestaande organisatiedoelen. Naast het hebben van een flinke dosis inlevingsvermogen, zorgt haar/zijn multimediale aanpak voor meer samenhang tussen de on- en offline activiteiten van de NVN en de Nierstichting. De Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning ontwikkelt bovendien een heldere toekomstvisie voor patiëntinformatie, -advies en -ondersteuning en staat daarom continu in contact met de verschillende doelgroepen.

“De Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning mag zeker iemand zijn die de knuppel in het hoenderhok durft te gooien. Een disruptieve mentaliteit maakt dat je vaak anders gaat denken en daar willen we bij de NVN voor openstaan.” – Marja Ho-dac, Directeur

Om al het werk in goede banen te leiden, werkt de Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning samen met haar/zijn team van zo’n tien teamleden. Denk hierbij aan de Product Owner, Community Managers, Communcatiemedewerkers, organisatoren van webinars en andere evenementen en (Medisch) Redacteuren. De verbindende en coachende leiderschapsstijl van de Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning maakt dat het nu samengestelde team zich binnen no time één team voelt. Zij/hij neemt de huidige werkprocessen onder de loep en brengt structuur aan. Bovendien creëert zij/hij door middel van een toegankelijk, laagdrempelig en inclusief aanbod een herkenbaar gezicht naar buiten toe. Ervaring met de agile-werkmethode en kortcyclisch werken is voor deze rol een must.

In deze rol komt ook de netwerker in de Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning goed van pas. Naast het team enthousiasmeren, neemt zij/hij gebruikers en andere collega’s van de NVN en Nierstichting makkelijk mee in alle ontwikkelingen. Bovendien bewaakt zij/hij de inhoudelijke, contractuele en financiële afspraken met externe partijen en leveranciers en verkent de mogelijkheden om extra waarde voor het platform te creëren. Denk hierbij aan het opzetten van partnerships en strategische samenwerkingen met andere zorgplatformen of e-health-organisaties.

In plaats van alle eisen afvinken, is het goed om te weten dat de ideale kandidaat van de NVN vooral iemand is die een visie, een frisse blik en veel energie met zich meebrengt. Zij/hij mag in de rol groeien en durft ondersteuning te vragen aan de stuurgroep of de Directeur. Met laatstgenoemde persoon werkt de Manager Patiëntinformatie en -ondersteuning sowieso al veel samen en is bovendien degene aan wie zij/hij rapporteert.

 

Interesse?

Nierpatiënten Vereniging Nederland werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via
 catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.