Manager Online Marketing Innovatie

Manager Online Marketing Innovatie

 • Marketing
 • Consumer
 • Utrecht
 • 1114 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Manager Online Marketing Innovatie bij bol.com gaat niet om het verkeer van vandaag, maar dat van morgen. En dat vereist kennis van de keten. Die begint bij inkoop, waar de uitkomst van een onderhandeling de basis legt onder het prijspunt van een product. Dan de concurrentie die continu door spiders in de gaten wordt gehouden. Vervolgens beschikbaarheid van het product in het warehouse. Tot slot de concurrentie op de relevante zoekwoorden. Een paar van de parameters die bepalen hoe diep je in de zakken wilt tasten om een product onder de aandacht te brengen van de consument. De Manager Online Marketing Innovatie is de systeemarchitect van dit complexe samenspel.

Bol.com ís online marketing

Bol.com heeft al zes miljoen klanten weten te winnen, grotendeels met online marketing. Om die klanten nog meer gebruik van bol.com te laten maken, is wederom online marketing de weg voorwaarts. Maar verder schalen is niet simpelweg een kwestie van meer budget besteden. Al was het maar omdat je in de kleine Nederlandse markt niet veel meer kunt uitgeven dan de tientallen miljoenen die bol.com nu al besteedt aan online marketing. En het rendement neemt af als je niet vernieuwt, dus kun kun je beter je geld, tijd en energie splitsen. Zo gaat er net zoveel aandacht uit naar ‘innovatie van’ als er wordt besteed aan ‘management van’ performance marketing. Zo kwam de (nieuwe) functie Manager Online Marketing Innovatie tot stand. De Manager Online Marketing Innovatie geeft leiding aan een team van zes (volgend jaar negen) specialisten op het gebied van SEO, SEA, display, social en prijsvergelijkers. Deze persoon onderzoekt met dit team de kansen, onderbouwt insights en haalt kennis van buiten naar binnen. Multidisciplinaire innovatie is het centrale thema. Belangrijke taken in de functie zijn:

 • Vernieuwingsevangelist Bol.com scoort nu goed met online marketing, maar stilstaan is geen optie. De sense of urgency voor continue innovatie wordt warm gehouden door de Manager Online Marketing Innovatie, vooral door te laten zien wat er allemaal nog meer mogelijk is. Concrete toepassingen leiden altijd tot veel enthousiasme bij de Unit Directors en Category Managers, die P&L verantwoordelijk zijn voor de verkoop van hun categorie.
 • Strateeg Volgt vakliteratuur, bezoekt seminars, gebruikt zijn/haar netwerk. Is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Kan deze vertalen naar de realiteit van bol.com en staven met een kwantitatief onderbouwde business case. Kan kansen en bedreigingen op waarde te schatten; bijvoorbeeld de shift naar mobile, de waarde van attributie, de noodzaak van link building en het rendement van programmatic. Brengt alles samen in een lange termijn strategie met een breed gedragen innovatie roadmap.
 • Project manager Realisatie is belangrijker dan strategie. Liever een MVP dan een idee. De samenwerking met IT is dus belangrijk. Daarbij komt het goed van pas dat bol.com vrijwel alles zelf in huis heeft en niet afhankelijk is van partners en leveranciers. Meer dan de helft van het bedrijf bestaat uit IT, waarbij in heel Europa iedere steen is omgedraaid om de beste Software Engineers, System Engineers, Technical Infrastructure Managers, Site Reliability Engineers, Full Stack Developers, Service Delivery Managers, Product Owners, Front-End Engineers, Data Engineers, Scrum Masters, Test Engineers en Information Analysts naar Nederland te halen.

Kandidaatsprofiel

 • Sterk in overtuigen en inspireren
 • Bescheiden visionair
 • Verbindend teamspeler
 • Minimaal 7 jaar relevante werk ervaring, waar online marketing een belangrijke rol speelt
 • Minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring
 • Data-savvy

Interessant, want

 • Veel impact want veel middelen
 • Veel slagkracht
 • Bol.com is een innovatieve organisatie gedreven door positiviteit

Contact

Manager Online Marketing Innovatie Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.