Manager Online

Manager Online

 • Marketing
 • Energy
 • 's Hertogenbosch
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1258 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zes jaar leidinggevende ervaring
 • Met online strategie
 • Binnen serviceorganisatie (energie, telecom, banking)
 • Digital savvy
 • Commercieel en ondernemend
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Download volledig profiel

Online expertise en leiderschapsskills inzetten om de energietransitie mogelijk te maken: dat is wat gevraagd wordt van de Manager Online Essent. De energietransitie betekent niet alleen een verandering voor consumenten en gebruikers, maar ook voor de interne mindset en organisatiestructuur van Essent. Met de klant als uitgangspunt en een een sterke focus op online wordt de Manager Online een key speler binnen het energiespeelveld. Iemand die grote impact kan maken, zowel binnen als buiten de organisatie.

Over Essent

Als marktleider in de Nederlandse energiemarkt helpt Essent haar ruim 2,5 miljoen klanten – huishoudens en bedrijven – de volgende stap te zetten in de energietransitie. De wereld van energie verandert. Essent wil hierin vooroplopen en biedt daarom slimme, simpele en betaalbare duurzaamheidsoplossingen, zoals lokaal opgewekte energie, zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Zo zorgt Essent dat iedereen bij kan dragen aan de energietransitie en profiteert van financiële voordelen.

Sinds 2020 is Essent – samen met haar merken energiedirect.nl, Vandebron en Powerhouse – onderdeel van het Duitse E.ON. Dit moederbedrijf heeft meer dan vijftig miljoen klanten en is een van de grootste energiebedrijven van Europa. De afgelopen jaren heeft Essent verschillende overnames gedaan, met name om installatiebedrijven inhouse te brengen. Het bedrijf is daardoor leidend op het gebied van gebouwisolatie, zonnepanelen en warmtepompen, en een belangrijke aanjager van duurzaamheid in Nederland. Essent is continu in beweging; deze zomer gaat de commerciële organisatie transformeren naar multidisciplinaire teams met een end-to-end verantwoordelijkheid over de verschillende merken heen. De Manager Online gaat een belangrijke rol spelen in deze veranderingen.

Vacature: Manager Online

Essent Energy Sales is ingedeeld in vier afdelingen: Get, Grow, Guide en Attract. Deze multibrandafdelingen zijn verantwoordelijk voor de merken Essent, energiedirect.nl en Essent Zakelijk. De Manager Online is werkzaam binnen de afdeling Get, waar alle kanalen en de daarbij horende sales- en marketingactiviteiten samen komen. Zij/hij is verantwoordelijk voor de online-strategie, waarbij de nadruk ligt op de merkoverstijgende ontwikkeling van het digitale platform en het optimaliseren van online-sales en waardecreatie. De Manager Online stuurt een team aan van ruim twintig experts die verantwoordelijk zijn voor online-marketing, digital-mediainkoop en sales en development. Gezamenlijk werken zij aan het optimaliseren van de digitale klantervaring over de verschillende merken heen.

De strategische focus ligt de komende jaren op het verder ontwikkelen van onze online-organisatie. De nieuwe inrichting van één team, waarin alle online-marketing, sales- en developmentactiviteiten van de drie merken plaatsvinden, gaat bijdragen aan het versnellen van deze transitie. Als Manager Online ben je de drijvende kracht achter deze change en haal je energie uit het meekrijgen van de interne stakeholders. Je bent in de lead als het gaat om digitale vraagstukken, de samenwerking met onlinepartners en het delen van best practices op internationaal (E.ON) niveau.” – Thijs van Rossum, Director Sales- & Channelmanagement

De Manager Online vervult een grote rol bij de transitie naar een end-to-end gestuurde organisatie met snelle besluitvorming en gerichte verbeterprojecten. Sensitiviteit en stakeholdermanagement zijn essentieel om bij te dragen aan deze change. Door sterke relaties op te bouwen en de kartrekkersrol van de digitale mindset op zich te nemen, wordt de Manager Online een veel gevraagde sparringpartner voor alle online en digitale vraagstukken. Daarnaast krijgt deze leider veel energie van het coachen en motiveren van een team van online experts. Zij/hij is continu bezig met het aantrekken en laten groeien van talent om een leading edge digitaal team neer te zetten als benchmark voor de internationale organisatie.

Deze rol vraagt om een digital-savvy leider, die bereid is het echte gesprek te voeren, digitale kennis en kunde deelt binnen de organisatie en een duidelijke online visie en strategie weet te ontwikkelen en uit te dragen. Deze functie biedt veel interne exposure en daarmee ook mooie doorgroeimogelijkheden binnen Essent, E.ON en de verschillende aangesloten bedrijven en partners.

 

Interesse?

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Stephanie Stuit via stephanie.stuit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Stephanie Stuit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.