Manager New Business

Manager New Business

 • Strategy
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 619 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Manager New Business werkgeverspagina voor andere vacatures

NU.nl is het grootste digitale nieuwsplatform van Nederland. Maandelijks bereikt NU.nl meer dan de helft van de Nederlanders. Het team is jong, getalenteerd en ambitieus. Met de komst van Marc Duijndam als nieuwe CEO van Sanoma zal de focus nog meer op online groei komen te liggen en NU.nl zal hierin een cruciale rol spelen. In deze context wordt een Manager New Business aangetrokken.

Werken bij NU.nl

Op een steenworp afstand van Hoofddorp station staat het Nederlandse hoofdkantoor van Sanoma. Wie het lichte atrium binnenkomt, herkent direct de eigentijdse sfeer van vtwonen, één van de cross-mediale successen van Sanoma. Wandel op de begane grond verder langs hippe zithoekjes, inspirerende vergaderruimtes en de redactie van Fashionchick, en ineens sta je in de newsroom van NU.nl. Op grote schermen worden teletekst, internationaal nieuws en sportwedstrijden gestreamd. Redacteuren houden de datastroom met een half oog in de gaten terwijl ze nieuwsberichten uitwerken. Vanuit een glazen studio wordt een video opgenomen. De driehoek marketing, commercie en redactie staat op het punt aan het wekelijks MT-overleg te beginnen. Samen zetten zij zich in om keer op keer de beleving van de bezoeker en adverteerder te verbeteren.

Strategie van Sanoma

Sanoma is dé crossmediale aanbieder van media- en marketingoplossingen in Nederland. Sanoma heeft een breed portfolio met sterke mediamerken zoals: AutoWeek, Donald Duck, Fashionchick, Flow, Libelle, LINDA., Margriet, NU.nl, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen en Veronica Magazine. Het beursgenoteerde Finse mediabedrijf sloot 2016 met een stevige winst van €116 miljoen af en moest in 2017 twee keer haar winst naar boven bijstellen. Een uitzonderlijke prestatie in de media. Met name de Nederlandse tak deed het erg goed. In april 2017 werden de tv-activiteiten van SBS verkocht aan minderheidsaandeelhouder Talpa, de samenwerking is op vele vlakken in stand gebleven. Zo zenden Veronica en NU.nl gezamenlijk de UEFA Champions League uit.

Begin 2018 zal Marc Duijndam aantreden als de CEO van Sanoma in Nederland en België. Hij werkte bij veel online bedrijven waaronder Google Benelux en Funda.nl.

“Na zo lang te hebben gewerkt bij online bedrijven, ben ik erg enthousiast om voor zo’n groot portfolio van diverse media-activiteiten verantwoordelijk te zijn. Het biedt alle kansen voor een verdere crossmedia-ontwikkeling.” – Marc Duijndam, aanstaand CEO Sanoma

Met de komst van Marc Duijndam zal het bedrijf een grote digitale groeispurt doormaken. Duijndam is bijvoorbeeld al in overleg met de Brand Director NU.nl over de plannen voor dat mediamerk.

VACATURE: Manager New Business NU.nl

Met een maandelijks bereik van meer dan zeven miljoen Nederlanders is NU.nl de grootste website van Nederland. Het verdienmodel is op dit moment hoofdzakelijk gebaseerd op advertenties, onder meer door middel van banners en branded content. Om de bezoekers van NU.nl een rijkere ervaring te bieden gaat NU.nl uitbreiden met nieuwe consumentenpropositie(s) en bijbehorende verdienmodellen. Er zijn verschillende ideeën over wat de propositie en het assortiment zouden moeten zijn. Wel is het essentieel dat de propositie differentiërend in de markt is en een sterke meerwaarde biedt aan de bezoeker. Om die ontwikkeling in goede banen te leiden wordt een Manager New Business NU.nl aangetrokken.

De Manager New Business is P&L eindverantwoordelijk voor deze nieuwe consumentenproposities binnen NU.nl en bewaakt de omzetgroei binnen de gegeven budgetten. Hij/zij spart op regelmatige basis met stakeholders zoals de CEO van Sanoma, de Director News & Data en (hoofd-)redactie van NU.nl om tot heldere plannen te komen – vervolgens neemt de Manager New Business het voortouw met betrekking tot de implementatie. De Manager New Business ontwikkelt de roadmap en marketingactiviteiten ten aanzien van de nieuwe consumentenproposities en houdt daarbij zicht op het groeipotentieel en de ROI. In het brede spectrum van strategie tot implementatie speelt de Manager New Business een leidende rol en hanteert hierin een hands-on en zelfstartende aanpak. Een ideale positie als om de overstap te maken van staff- naar lijnverantwoordelijkheid.

De plannen van NU.nl worden nauwlettend gevolgd door de Board en concurrentie. Dit leidt tot grote exposure binnen en buiten de organisatie. Slaagt deze missie, dan wordt de transitie van NU.nl als best practice gezien waar andere online platformen van kunnen leren.

De werkwijze zal agile zijn:

 • In de eerste fase zal de Value Proposition worden geïdentificeerd. Op basis van consumentenonderzoek wordt bepaald in welke categorie de pilot het beste gestart kan worden. Denk bijvoorbeeld aan tickets voor evenementen, uitjes en korte reizen. In deze fase zorgt de Manager New Business dat er een Minimal Viable Product (MVP) ontwikkeld wordt, waarmee de markt benaderd kan worden.
 • In de tweede fase wordt het MVP gelanceerd en wordt het product verder ontwikkeld op basis van inzichten in het gedrag van gebruikers. In dese fase kan de Manager New Business ook een team aannemen om speciaal voor deze activiteiten content te produceren.
 • Zijn de resultaten positief? Dan bestaat de derde fase uit het breder uitrollen en versnellen van de ontwikkeling. Zo niet? Terug naar de tekentafel.

De Manager New Business rapporteert rechtstreeks aan Joost Brakel, Director News & Data. Hij is de laatste vijf jaar bij Sanoma in verschillende rollen verantwoordelijk geweest voor onder meer de digitale assets en start per 1 december 2017 in deze nieuwe rol. Vanuit deze rol is hij onderdeel van het Management Committee. Eerder werkte hij 6 jaar als strategie consultant bij Deloitte.

“Sanoma heeft afgelopen jaren een grote transformatie doorgemaakt en is nu klaar voor de volgende fase. Als onderdeel hiervan is een duidelijke groeiagenda neergelegd voor het cluster News & Data, met NU.nl als voortrekker. Het verbeteren van het product en de klantervaring staan voorop, daarnaast zijn er tal van ideeën om nieuwe omzetstromen aan te boren en meer te doen met Data. De Manager New Business zal hier een essentiële rol in spelen.” – Joost Brakel, Director News & Data

Profiel

Ervaring

 • Consulting exit tot en met projectleiderniveau
 • Of ervaring met de groei van scale-ups
 • Niet alleen projecten bedenken, maar ook uitvoeren
 • Stakeholdermanagement op alle niveaus – van direct reports tot C-level
 • Kennis van digitale media is een plus

Persoonlijk

 • Zelfstarter
 • Commercieel instinct
 • Ondernemend, hands-on en agile
 • Conceptueel vaardig
 • Waar nodig ook scherp op de details
 • Voelt zich thuis in start-up cultuur

NU.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds Digital Executives. Voor meer informatie of om te solliciteren, neem contact op met Roland Vetten, Partner bij Top of Minds, via rolandvetten@topofminds.com.

Contact

Manager New Business Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.