Manager Network Planning

Manager Network Planning

 • Strategy
 • Logistics
 • Amsterdam
 • 868 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de KLM werkgeverspagina voor andere vacatures

De luchtvaartbranche is continu in beweging: de populariteit van bestemmingen varieert en trends beïnvloeden het gedrag van reizigers. Het Network Planning team van KLM verzamelt en analyseert data om dit in kaart te brengen en vertaalt het naar een optimaal vluchtschema. Het team bevindt zich in het hart van de organisatie en is bepalend voor zowel de strategische richting als het commerciële succes van KLM. De Strategic Network Planner is verantwoordelijk voor een regio binnen het KLM netwerk en diverse strategische projecten.

Over KLM

In de honderd jaar sinds de eerste vlucht van Londen naar Amsterdam is de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij uitgegroeid tot een van de grootste werkgevers van Nederland. Met 700 vluchten per dag brengt KLM jaarlijks miljoenen passagiers veilig naar hun bestemming. Het Network Planning team bepaalt welke bestemmingen dat zijn en ontwikkelt een optimaal schema om ze te bereiken.

“Het Network Planning team ligt in het hart van de operatie van KLM en is bepalend voor het commerciële succes. Niet voor niets heeft een groot deel van het huidige KLM topmanagement een deel van zijn of haar loopbaan binnen Network Planning doorgebracht.” – Jeroen Hugen, Director Network Planning KLM Europe

Vacature: Strategic Network Planner

De Strategic Network Planner is binnen het Network Planning team verantwoordelijk voor een specifieke regio. Hij/zij duikt in grootschalige datasets, zet continu resultaten van verschillende routes tegen elkaar af en besluit welk vluchtschema het meeste oplevert. Hij/zij verzamelt proactief de nodige data en gebruikt daarbij zowel publieke als luchtvaart-specifieke bronnen en reist regelmatig naar belangrijke stakeholders binnen de regio. Op basis van data bepaalt de Strategic Network Planner of en welke verbeteringen worden doorgevoerd. Daarbij werkt hij/zij intensief samen met interne stakeholders, want omdat het aantal beschikbare vliegtuigen (op korte termijn) niet wijzigt staat geen enkel besluit op zichzelf. Naast schema-optimalisatie is de Strategic Network Planner betrokken bij grootschalige strategische projecten binnen KLM. Hij/zij analyseert de financiële gevolgen van verschillende scenario’s en levert de uitkomst van die analyses als directe input aan de directie van KLM. Daarmee speelt de Manager Network Planning een sleutelrol in zowel het commerciële succes als de strategische richting van de luchtvaartmaatschappij.

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een sterk analytisch en strategische positie bij een corporate of top-tier consultant
 • WO-opgeleid. Beta studieachtergrond als Econometrie, Wiskunde of Technische bedrijfskunde is een pre
PERSOONLIJKHEID
 • Analytisch
 • Communicatief sterk
 • Teamplayer
 • Proactief
 • Business sense

KLM werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch, via catherine@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.