Manager Merchandising Mode

Manager Merchandising Mode

 • Operations
 • Consumer
 • Utrecht
 • 896 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com kan zich met recht de winkel van ons allemaal noemen. Dagelijks vinden ruim negen miljoen klanten er dat ene spannende vakantieboek, last-minute verjaardagcadeautje of onmisbare doe-het-zelf artikel. De Manager Merchandising Mode zorgt dat ook de must-haves voor in iedere kledingkast op bol.com te vinden zijn én op inspirerende wijze gevonden worden.

Bol.com: de winkel van ons allemaal

Sinds de opening van haar online deuren in 1999 is bol.com uitgegroeid tot de grootste online retailer van Nederland en België. En de groei zet op indrukkende wijze door: tussen 2011 en 2018 is de omzet bijna vervijfvoudigd. Sinds de komst van externe aanbieders op het platform is het productaanbod toegenomen tot ruim zestien miljoen artikelen.

Het enorme assortiment wordt ondergebracht in zes clusters. Daarbinnen werken ruim 1.500 gedreven professionals dagelijks aan het optimaliseren van de resultaten en klantervaring. Door slim gebruik te maken van innovatieve data-tools en analyses leren zij hun klanten steeds beter kennen én bedienen. Zodat winkelen op bol.com voelt alsof je een speciaalzaak binnenloopt. Eén waarbij de verkoper je herkent, naar het juiste product wijst en verrast met passende aanbiedingen.

Ondanks de groei en omvang staan pionieren en continue innovatie nog altijd centraal binnen bol.com. De organisatie is allergisch voor regelzucht, corporate keurslijven en traditionele werkwijzen. Daarom maakt de organisatie nu de transitie naar een compleet nieuwe way-of-working: SCORE. Een intern ontwikkelde werkmethodiek met het beste van Agile en Holacracy, waarin autonomie en cross-functioneel samenwerken centraal staan.

“Je werkt bij een marktleider, maar het voelt als een scale-up. Dat betekent dat je op tien borden tegelijk moet kunnen schaken. Er is geen tijd om een project perfect af te ronden voordat je met het volgende begint – daarvoor gaan we te snel.” – Jasper van der Linden, Head of Merchandising Sport, Lifestyle & Baby

Vacature: Manager Merchandising Mode

De Manager Merchandising Mode is P&L verantwoordelijk voor de resultaten van de snelgroeiende fashion categorie op bol.com. Hij/zij richt zich op twee online winkels met individuele uitdagingen. De Tassen, Reisbagage & Modeaccessoires winkel is al behoorlijk volwassen, wat betekent dat daar de nadruk ligt op optimalisatie. De Been-, Ondermode & Schoenen winkel is relatief nieuw, groeit hard en komt met meer strategische groeivraagstukken. Daarbij wordt een groot gedeelte van het assortiment via externe partners gesourced, waardoor ook het uitbouwen van duurzame partnerrelaties binnen de scope valt.

Voor beide winkels ontwikkelt de Manager Merchandising Mode een onderscheidende winkelstrategie. Hij/zij analyseert de bestaande strategie, identificeert groeikansen en initieert verbetertrajecten op zowel strategisch als operationeel niveau. Daarvoor duikt de Manager Merchandising Mode in beschikbare data om de markt, resultaten en klantgedrag in kaart te brengen, analyseren én vertalen naar concrete verbeteringen. Daarbij richt hij/zij zich op zowel marketing als business development: alles met als doel om zo hoog mogelijke omzet, marges en NPS te realiseren.

Voor de uitrol van de strategie en projecten stuurt de Manager Merchandising Mode een team van Customer Journey, Promotie en Content specialisten aan. Zij zorgen voor een inspirerende klantreis en de juiste content, zodat de weg naar het juiste artikel altijd soepel verloopt. De Manager Merchandising Mode zet de grote lijnen uit en faciliteert én inspireert het team om autonoom tot de beste resultaten te komen. Daarnaast begeleidt de Manager Merchandising Mode ook zelfsturende cross functionele projectteams in de SCORE methodiek.

De Manager Merchandising Mode betrekt diverse interne stakeholders bij het realiseren van innovaties en verbeteringen. Hij/zij creëert met enthousiasme en een sterke data-driven onderbouwing ruimte in de agenda’s van collega’s. De Manager Merchandising Mode werkt nauw samen met Marketing en diverse projectteams en vormt een hecht team met de Manager Sourcing Mode. Hij/zij rapporteert direct aan Jasper van der Linden, Head of Merchandising Sport, Lifestyle & Baby.

Kandidaatprofiel

 • Minimaal 5 jaar ervaring in Merchandise Management, Sourcing en/of Consulting, waarvan minimaal 2 jaar in een managementpositie
 • Ervaring binnen een productcategorie met een hoog seasonality gehalte en/of E-commerce is een pre
 • P&L verantwoordelijkheid is een pre
 • Senioriteit in team- en stakeholdermanagement
 • Kwantitatieve focus en analytisch zeer sterk
 • Commercieel & resultaatgericht

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via Marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.