Manager Marketing Intelligence & Web Analytics

Manager Marketing Intelligence & Web Analytics

 • Analytics
 • Consumer
 • Utrecht
 • 808 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Een bedrijf als bol.com onderscheidt zich van de concurrentie door data meer, beter, slimmer en creatiever te gebruiken. Datagedreven oplossingen laten je makkelijker door het assortiment navigeren, dragen relevante suggesties aan, maken afrekenen snel en eenvoudig en zorgen voor een efficiënte en bevredigende afhandeling als er onverhoopt iets mis is gegaan. De nieuwe Manager Marketing Intelligence & Web Analytics speelt een centrale rol in het generen van inzichten uit data waarmee bol.com haar propositie verder kan verbeteren.

DE GROOTSTE E-TAILER VAN NEDERLAND EN BELGIË

Bol.com is het populairste winkelplatform van Nederland en België. Het bedrijf heeft een assortiment van ruim 15 miljoen verschillende artikelen: van computergames tot tuinmeubelen en van kinderwagens tot wasmachines. Bol.com is al jarenlang een vertrouwd gezicht in de top-5 van meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland. Mede daardoor groeit het aantal winkelbezoeken bijna met de dag.

Inmiddels wordt bol.com dagelijks ongeveer 2,5 miljoen keer bezocht. In totaal heeft het bedrijf 8 miljoen actieve klanten, die in de drukke periodes zorgen voor 17 bestellingen per seconde. Een van de succesfactoren van bol.com, is de manier waarop de 1400 medewerkers met elkaar samenwerken. De cultuur is nuchter en informeel. Er wordt veel en intensief samengewerkt, vaak in multidisciplinaire teams. Dit maakt bol.com tot een sterk innovatief bedrijf, waar men snel experimenteert met nieuwe ideeën. Feiten en data zijn daarin leidend.

VOOR IEDERE KLANT EEN UNIEKE WINKEL

De data die bol.com verzamelt, met zoveel klanten en transacties, is van onschatbare waarde. Al deze informatie helpt het bedrijf om de winkelervaring van iedere klant zo persoonlijk mogelijk te maken. Uiteindelijk zelfs zo persoonlijk dat ieder van de 8 miljoen klanten een eigen, unieke winkel te zien krijgt, met eigen aanbevelingen, artikelen, prijzen, advertenties en levertijd, volledig toegespitst op zijn of haar persoonlijke wensen.

Dat data belangrijk is voor bol.com is een understatement. Data-analisten zoeken dag in dag uit naar relevante inzichten, die het bedrijf vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld haar website, achterliggende processen, marketing, bezorging en online betalingen te verbeteren. Daarbij maakt het bedrijf steeds meer gebruik van artificial intelligence.

Het is dus niet verwonderlijk dat de functies binnen bol.com, die werken aan het generen van inzichten uit data, steeds meer in de schijnwerpers komen te staan. En niet alleen het management besteedt hier steeds meer aandacht aan, ook andere teams zijn voortdurend op zoek naar welke data-inzichten zij kunnen gebruiken om hun doelen te bereiken. Bijvoorbeeld rond het vergroten van klantloyaliteit, een speerpunt van het bedrijf.

DE VACATURE: MANAGER MARKETING INTELLIGENCE & WEB ANALYTICS

De Manager Marketing Intelligence & Web Analytics geeft leiding aan een team van 12 analytische professionals. Het team voorziet anderen proactief van klantinzichten en dataoplossingen, bijvoorbeeld op het gebied van shopping, promotie en marketing. De Manager Marketing Intelligence & Web Analytics tilt met zijn / haar achtergrond en ervaring het team naar een hoger niveau.

Een actueel project waar het team aan werkt, is het herontwerpen van een SEA bidding strategie, waarbij bol.com meer wil differentiëren op klantwaarde en haar marketing ROI’s wil verbeteren. Een ander voorbeeld is het uitwerken van een strategie voor het delen van geaggregeerde data met zakelijke partners, om zo het aanbod nog relevanter te maken.

“De Manager Marketing Intelligence & Web Analytics bekleedt een sleutelpositie in het Retail & Data Management team. In deze rol is een gezond kritische houding ten opzichte van hiërarchische grenzen wenselijk. We werken samen op basis van gelijkwaardigheid. Het gaat om slimme en creatieve ideeën. We stimuleren ondernemerschap en autonomie. Zo halen we het beste in onze mensen naar boven. De Manager Marketing Intelligence & Web Analytics krijgt bijvoorbeeld alle ruimte om zijn/haar team verder uit te bouwen.”

MARKETING INTELLIGENCE INZICHTEN VERSPREIDEN BINNEN DE ORGANISATIE

De Manager Marketing Intelligence & Web Analytics verspreidt en promoot Marketing Intelligence binnen de organisatie. Hij/zij reageert niet alleen op vragen vanuit de business, maar ontwikkelt, samen met het team, ook proactief nieuwe inzichten. Met deze inzichten gaat de Manager Marketing Intelligence & Web Analytics naar de juiste mensen binnen de organisatie en verpakt de ideeën op zo’n manier dat anderen er echt iets mee kunnen. In het ontwikkelen van nieuwe, creatieve ideeën weet hij/zij een goede balans te vinden tussen de korte en de lange termijn.

De Manager Marketing Intelligence & Web Analytics is het boegbeeld van Marketing Intelligence. Hij/zij is zichtbaar aanwezig en zorgt dat mensen hem/haar weten te vinden. In interacties met andere afdelingen stelt de Manager Marketing Intelligence & Web Analytics zich op als overtuigend sparringspartner. Teams waar hij/zij veel mee samenwerkt zijn bijvoorbeeld Marketing (CLV, B2B, merkbeleving), Winkelmarketing en Store & Excellence.

AANVOERDER VAN EEN ZELFSTUREND TEAM

Het team waar de Manager Marketing Intelligence & Web Analytics leiding aan geeft is zelfsturend. Met input van het team, vertaalt de Manager Marketing Intelligence & Web Analytics de overkoepelende klantambities van bol.com naar strategische doelen voor Marketing Intelligence en het team. Hij/zij geeft inhoudelijk leiding en coacht en inspireert de teamleden.

ERVARING

 • WO-opleiding, met voorkeur in data-analyse, marketing intelligence of econometrie
 • 8 tot 12 jaar werkervaring
 • Ervaring met data-analyse en teammanagement
 • Eventueel achtergrond in Strategy of Management Consulting

PERSOONLIJKHEID

 • Energiek
 • Enthousiasmerend
 • Besluitvaardig
 • Overtuigend
 • Analytisch
 • Leiderschap
 • Autonoom

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Manager Marketing Intelligence & Web Analytics Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.