Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Manager Logistieke Strategie

Manager Logistieke Strategie

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2724 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Wie zoekt, zal vinden. Zeker op bol.com, waar consumenten kunnen kiezen uit maar liefst 33 miljoen artikelen. Het aantal klanten en het productassortiment groeien elke dag. De toegenomen druk op de delivery vraagt om een nieuwe logistieke strategie. Aan de Manager Logistieke Strategie om de distributieketen van de toekomst te ontwerpen. 

Over bol.com

Bol.com is hét online retail-techplatform van Nederland en België. Een platform waar 12.5 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit meer dan 33 miljoen artikelen. En een platform dat zo’n 53.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit ‘af’ is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. Vorig jaar noteerde het bedrijf een recordomzet van 4,3 miljard euro – een stijging van maar liefst 70% ten opzichte van 2019.

Meer bestellingen, meer groei, meer logistieke druk
Die draconische groei legde ook een pijnpunt bloot: meer bestellingen zorgen voor meer druk op de logistiek. Om te garanderen dat bol.com de logistieke belofte bij elk ordervolume – hoe hoog ook – kan blijven inlossen, moet het bedrijf de distributieketen continu optimaliseren en innoveren. Of het bedrijf daarin slaagt, ligt voor een groot deel in handen van de afdeling Logistieke Strategie, en de mate waarin het in staat is de logistieke operatie effectief op te schalen.

Vacature: Manager Logistieke Strategie

Logistiek is immers het fundament van bol.com en daarmee tegelijkertijd ook één van de grootste uitdagingen. Terwijl het volume explodeert en het assortiment onverminderd blijft groeien, zorgt de Manager Logistieke Strategie ervoor dat de logistieke operatie vlekkeloos meeschaalt.

Hoe ziet de logistieke infrastructuur van de toekomst eruit? Die vraag is voor de Manager Logistieke Strategie leidend. ‘Hoe richt het bedrijf haar pakketpunten in de toekomst in, met welke vervoerders willen ze samenwerken en in wat voor soort partnership? Hoe zorgt bol.com ervoor dat het altijd voorop loopt met innovatieve last-mile-delivery en hoe kan het de distributieketen zo snel mogelijk verduurzamen? De Manager Logistieke Strategie ontwikkelt de strategische visie voor de logistieke keten en stippelt de roadmap uit om naar deze visie toe te bewegen.

Daarbij houdt zij/hij te allen tijde de lange termijn in het vizier: de infrastructuur moet niet alleen de huidige vraag aankunnen, maar ingericht zijn op het volume en de klantwensen van 2025. De Manager Logistieke Strategie is bij strategische projecten in de lead en zorgt ervoor dat de state-of-the-art technologische mogelijkheden op ieder moment optimaal benut worden.

“De enorme druk op de logistiek kan de bottleneck voor verdere groei van bol.com zijn. Door de distributieketen oneindig schaalbaar in te richten, speel je als Manager Logistieke Strategie een cruciale rol in de toekomstige groei van de organisatie” – Rogier van Drooge, Director Logistieke Strategie

Eigen team van analisten en consultants
De Manager Logistieke Strategie stuurt een team van interne en externe consultants en analisten aan. Momenteel telt dat team drie mensen, en het zal op termijn verder opschalen. De Manager Logistieke Strategie schakelt veel met onder andere commerciële afdelingen binnen bol.com, en daarin toont zij/hij zich een stevige, inhoudelijk sterke gesprekspartner. Rapporteren gebeurt direct aan Rogier van Drooge, Director Logistieke Strategie.

De ideale kandidaat is een ambitieuze strategieconsultant, idealiter met ervaring in de logistiek. Zij/hij beschikt over de intellectuele horsepower om complexe topics te doorgronden en terug te brengen naar de kern, werkt gestructureerd en beschikt over de communicatieve en sociale vaardigheden om stakeholders binnen en buiten de logistiek met zich mee te krijgen. De Manager Logistieke Strategie staat voor een mooie, uitdagende taak waarmee zij/hij direct impact heeft op de organisatie. Doorgroeien is bij bol.com eerder regel dan uitzondering. Dat kan zowel binnen de logistieke tak, als in de gehele breedte van het bedrijf zijn.

 

Interesse?

Deze werkgever werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.