Manager Logistiek

Manager Logistiek

 • Operations
 • Harderwijk
 • 942 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Reukema werkgeverspagina voor andere vacatures

Reukema Recycling, de meest innovatieve speler van de recyclingindustrie, bevindt zich in de scale-up fase. Logistiek speelt daarbij een leidende rol. De Manager Logistiek is dan ook een strategische rol met grote impact.

OVER REUKEMA RECYCLING

Jaarlijks verwerkt Reukema Recycling zo’n 200.000 ton aan non-ferro metalen. Als Nederlands marktleider en internationaal zwaargewicht draagt Reukema flink bij aan het recyclen van kostbare materialen. Het familiebedrijf bestaat inmiddels honderd jaar, maar loopt meer dan ooit voor op het gebied van automatisering en robotisering. De innovatiestrategie van MD Martijn van de Poll heeft drie speerpunten:

 • Commercie: dankzij hun state-of-the-art e-commerceplatform staat Reukema in de markt al bekend als ‘de digitale schrootspeler’. Via ReukemaDirect kunnen klanten, leveranciers en logistieke partners alle zakelijke stappen zelf regelen: van offerte tot eindafrekening. Schrootboeren uit Europa en West-Afrika melden vrachten die ze aan Reukema willen verkopen online aan. Smelters en verwerkers uit onder andere Europa, China, India, Pakistan en Zuid-Korea gebruiken het platform om partijen in te kopen, en logistieke bedrijven kunnen via ReukemaDirect hun diensten aanbieden en orders accepteren. Heel gebruiksvriendelijk, transparant en razendsnel.
 • Waardecreatie: Reukema zet hi-tech scanners, AI en robots in voor kwaliteitscontroles en om materialen te scheiden en sorteren. Door bulkpartijen te bewerken voegt Reukema waarde toe in de keten. Reukema is aanvoerder van de automatisering en robotisering van deze processen, wat zorgt voor een sterk competitief en schaalbaar businessmodel.
 • Logistiek: de digitale transformatie zet ook door in het logistieke domein. Bovendien schept de schaalbaarheid van het commerciële én het operationele proces de mogelijkheid voor Reukema om hard te groeien. Bij het vormgeven van de geografische groeiplannen zijn logistieke inzichten van strategisch belang.

Manager Logistiek

De Manager Logistiek verbetert de dagelijkse logistieke operatie van Reukema én is in de lead wat betreft logistieke innovatie. Kortom: een impactvolle rol.

“Je bent productmanager van de digitale logistieke dienst én sparringpartner van het MT.” – Martijn van de Poll, Managing Director Reukema Recycling

Het logistieke spel van Reukema is een complexe puzzel. De Manager Logistiek heeft te maken met meer dan vijfhonderd leveranciers, tien verschillende productielijnen, de plannen van de Plant Manager, de hooggespannen verwachtingen van (inter)nationale klanten en zowel transport over land als over zee. Het is een margegevoelige business, en bovendien bevindt deze organisatie zich middenin een digitale transformatie. Dat vraagt om een goed begrip van de logistieke processen, ervaring met procesoptimalisering, affiniteit met digitalisering, een projectmatige werkwijze en ijzersterke just in time delivery tegen zo laag mogelijke kosten.

De Manager Logistiek optimaliseert niet alleen de huidige processen, maar geeft ook richting aan de groeiplannen van deze scale-up, bijvoorbeeld door businesscases te ontwikkelen voor het opzetten van nieuwe productielocaties. Hij/zij geeft leiding aan 4 fte.

“Door de digitalisering van de commerciële processen is er meer inzicht in de patronen van leveranciers en klanten. De Manager Logistiek zorgt dat de logistieke partners beter kunnen inspelen op de beschikbare data en optimaliseert zo de prijs en efficiëntie van alle logistiek.” – Bart Rabou, Director Operations

Kandidaatprofiel

 • Strategische en hands-on veranderaar
 • Minimaal 5 jaar ervaring met logistiek en/of management consulting
 • Bij voorkeur bekend met de bulkindustrie
 • Databedreven en -gedreven
 • Affiniteit met digitalisering
 • Senioriteit en overtuigingskracht om veel verschillende stakeholders op één lijn te krijgen

Reukema werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.