Manager Insights

Manager Insights

 • Analytics
 • Health
 • Breukelen
 • 1278 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Zorgdomein werkgeverspagina voor andere vacatures

Meer transparantie in de zorg. Dat is de missie van ZorgDomein. Ieder jaar vinden er zo’n 12 miljoen verwijzingen plaats via het onafhankelijke platform en dat levert – naast meer transparantie in de zorg – een schat aan data op. Het team van de Manager Insights vertaalt die data naar tastbare stuurinformatie voor ZorgDomein en zorgaanbieders en levert zo een concrete bijdrage aan de verdere groei en ontwikkeling van het platform.

ZORGDOMEIN, VERBINDT ZORGVERLENER EN PATIENT

De missie van ZorgDomein is de patiëntenzorg in hoge mate te verbeteren door digitale oplossingen te ontwikkelen die zorgverleners en patiënten verbinden. ZorgDomein Nederland is in 2000 ontstaan vanuit een project van adviesbureau Plexus. Door een landelijk platform te bieden waar vraag en aanbod in de gezondheidszorg bij elkaar komen wil ZorgDomein de sector efficiënter en kwalitatiever maken. Uitmuntende techniek en cybersecurity liggen aan de basis van het bedrijf. Concreet is het doel de patiënt meer keuzevrijheid, transparantie in het aanbod en kortere doorlooptijden bieden.

ZorgDomein stimuleert dat door processen en communicatie binnen en tussen zorgverleners en patiënten te verbeteren. Van verwijzingen tot aanvragen van diagnostiek en het delen van patiëntendossiers. Intelligente digitale techniek speelt daarbij een belangrijke rol. Inmiddels zijn 98% van de ziekenhuizen en 93% van de huisartsen op het platform aangesloten. Vaak gebruiken zij uiteenlopende ICT-systemen die niet automatisch op elkaar aansluiten. ZorgDomein is de spin in het web waardoor al deze zorgaanbieders en hun systemen beter met elkaar kunnen communiceren.

ZORGDOMEIN INSIGHTS: DE SLEUTEL TOT SUCCES

De juiste zorg op de juiste plek: dat is al jaren een belangrijke politieke en strategische pijler binnen de branche. Zorginstellingen werken op strategisch niveau aan het managen van hun instroom en uitstroom. Welke zorg wil een zorgverlener graag blijven leveren en mogelijk zelfs uitbreiden, en welke diensten wil het liever afbouwen? En bovenal, wat wil de patiënt?

Als onafhankelijk platform beschikt ZorgDomein over een schat aan gegevens – van populariteit onder verwijzers tot doorlooptijden per type behandeling. Daarmee heeft ZorgDomein de unieke positie om meer transparantie te bieden in het zorgaanbod. Niet alleen voor de patiënt, maar ook richting de verwijzer. Met inzicht in het verwijsgedrag van verwijzers en welke zorgvragen naar een ziekenhuis komen, is het voor hen mogelijk om meer te sturen op de instroom van zorgvragen en patiënten. Strategische keuzes die hieraan ten grondslag liggen, moeten worden gemaakt op basis van direct actuele data. En die inzichten levert ZorgDomein met Insights.

VACATURE: MANAGER INSIGHTS

De Manager Insights ontwikkelt een onderscheidende visie en strategie voor de verdere ontwikkeling van ZorgDomein als Data & Analytics Platform. Samen met een team van acht Developers en Data Scientists zorgt de Manager Insights dat de schat aan data binnen ZorgDomein zowel in- als extern optimaal wordt benut.

De Manager Insights gebruikt de beschikbare data actief om het platform en de dienstverlening van ZorgDomein continu te verbeteren en optimaliseren. Hij/zij ontwikkelt een gestroomlijnd proces om relevante data en input vanuit de business te verzamelen, inzichtelijk te maken en vertalen naar concrete aanpassingen. De Manager Insights bepaalt op basis daarvan welke nieuwe tools en/of producten er ontwikkeld worden en bepaalt zo de strategische agenda voor het IT team. Samen met hen voert de Manager Insights een breed scala aan optimalisaties door op het platform, zoals een goede balans tussen vraag en aanbod, optimale UX en gepersonaliseerde suggesties: alles met het oog op optimale conversie-, benchmark en retentiecijfers.

Naast input vanuit de business onderzoekt de Manager Insights proactief verschillende mogelijkheden om het ZorgDomein platform te optimaliseren. Zo kijkt hij/zij naar de inzet en ontwikkeling van Machine Learning en Artificial Intelligence en het koppelen van externe databronnen aan het platform. Daarnaast is de Manager Insights actief betrokken bij de ontwikkeling van verschillende forecast-modellen voor zowel ZorgDomein als zorgaanbieders.

Naast de interne focus zorgt de Manager Insights ook dat de verzamelde data van de miljoenen transacties op ZorgDomein wordt omgezet naar relevante stuurinformatie voor zorgaanbieders. Hij/zij ziet continu kansen om data te vertalen naar tastbare producten en tools voor aanbieders en ontwikkelt deze samen met de IT teams. Zo zorgt de Manager Insights dat ZorgDomein de performance van zorgaanbieders op aansprekende en logische wijze tastbaar en visueel maakt.

Op al deze vlakken is de Manager Insights betrokken bij diverse cross-functionele projecten binnen ZorgDomein. Hij/zij stuurt een internationaal team van Data Scientists aan en vertaalt continu vragen en behoeftes vanuit stakeholders en de business naar het IT team – en vice versa. Dat vereist van de Manager Insights naast een technische basiskennis sterke communicatieve vaardigheden en stakeholdermanagement skills. Hij/zij ziet niet alleen het grote plaatje, maar ook de details daarbinnen en streeft continu naar verbetering en groei. De Manager Insights vervult daarin een belangrijke rol als sparringpartner voor de CTO Peter Brinkerink – aan wie hij/zij direct rapporteert – en speelt als onderdeel van het Technical Management Team van ZorgDomein een bepalende rol in de verdere ontwikkeling van de organisatie.

WAAROM INTERESSANT?

Deze rol biedt de unieke kans om een tastbare bijdrage te leveren aan het verbeteren van de zorg in Nederland door slim in te spelen op een zeer actuele trend: data-driven insights. De Manager Insights vervult een vrije en ondernemende positie op het snijvlak van data en commercie. Met de verbetering van processen en ontwikkeling van nieuwe tools en producten levert de Manager Insights een zichtbare en concrete bijdrage aan het succes en de verdere groei van ZorgDomein, wat op termijn een breed scala aan doorgroeimogelijkheden oplevert.

KANDIDAATPROFIEL

ERVARING
 • Minimaal 8 jaar werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar in een leidinggevende positie
 • Affiniteit met de analyse en interpretatie van data aangevuld met basis IT kennis/ervaring
 • WO opgeleid
 • Programmeer kennis / ervaring bij voorkeur van R of Python
PERSOONLIJKHEID
 • Analytisch
 • Communicatief sterk
 • Resultaatgericht
 • Proactief
 • Ondernemend

ZorgDomein werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis, via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.