Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Manager E-commerce

Manager E-commerce

  • Marketing
  • Consumer
  • Veghel
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 921 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sligro werkgeverspagina voor andere vacatures

Sligro bevoorraadt, ondersteunt en inspireert Nederlandse foodprofessionals en MKB’ers met goed eten en alles wat daarmee te maken heeft. Sligro zoekt een ervaren Manager E-commerce, die een digitale klantreis en slimme targeted marketing gaat creëren om de klantervaring van de zelfbedieningsvestigingen te optimaliseren.

85 jaar leveren, nog altijd vernieuwen

In 1935 richtte Abel Slippens een groothandel in oliën, vetten en margarines op. 85 jaar later is het beursgenoteerde familiebedrijf Sligro Food Group met ruim 24% marktaandeel de leidende foodservice groothandel in Nederland.

Ook als het gaat om visie en klantbeleving is Sligro toonaangevend. Het bedrijf richt zich met een landelijk netwerk van zelfbedieningsgroothandels en bezorgservicevestigingen op allerlei klantsegmenten, zoals groot- en kleinschalige horeca, cateraars, sportkantines, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompstations, convenience outlets en kleinschalige retail. Ruim een half miljoen actieve klanten, zoals koks, restauranteigenaren, en ondernemers met een passie voor goed eten, bedient Sligro vanuit het eigen vlaggenschip met 51 zelfbedieningsvestigingen. Sligro heeft klantbeleving hoog in het vaandel staan en komt voortdurend met vernieuwende concepten om die klantbeleving te optimaliseren. Vooral in de zelfbedieningsvestigingen is dat te merken. Daar bereiden culinair adviseurs bijvoorbeeld ter plekke gerechten om klanten te inspireren met Sligro’s producten van hoge kwaliteit.

De zelfbedieningsvestigingen kennen mede hierdoor een grote klanttevredenheid. Er ligt echter nog een kans in het verder verhogen van traffic en retentie, bijvoorbeeld door in te zetten op de omni-channel mogelijkheden die Sligro heeft dankzij de bestel- en bezorgservice. Een optimale online klantreis kan de offline klantervaring aanvullen en nog aantrekkelijker maken. Dat wordt de taak van de nieuwe Manager E-commerce.

Vacature: Manager E-commerce

De Manager E-commerce gaat leidinggeven aan de digitale strategie van de 51 zelfbedieningsvestigingen van Sligro in Nederland. Hij of zij gaat een online klantreis inrichten waarbij de nadruk ligt op het verhogen van fysieke traffic naar de zelfbedieningsvestigingen. Daarbij is er ruimte voor samenwerking met de bezorgservice. De combinatie van zelfbediening en bestel- en bezorgservice maakt van Sligro een omni-channel foodservice-aanbieder. Sligro heeft daarmee een unieke propositie in deze markt. Er loopt reeds een pilot met hybride bestel- en afleveroplossingen in combinatie met bezoek aan de zelfbedieningsvestigingen. De Manager E-commerce gaat deze pilot reviewen, optimaliseren en versneld uitrollen.

De Manager E-commerce gaat tevens een pakket aan digitale touchpoints ontwerpen, die bestaande klanten weten aan te trekken en nieuwe klanten weten te behouden. De online touchpoints – bijvoorbeeld website, mobiel, en e-mail – moeten de klant gaan benaderen op een meer intelligente, gepersonaliseerde, en data-gedreven manier dan mogelijk is via bijvoorbeeld een reclamefolder. Deze touchpoints en de gehele klantreis moeten erop gericht zijn nieuwe of minder loyale klanten te verleiden, en loyale klanten te belonen. De Manager E-commerce neemt de volledige regie over het creëren en optimaliseren van deze touchpoints, van het formuleren van de doelstellingen tot het programmamanagement en de uiteindelijke implementatie ervan.

Business sense 

De Manager E-commerce draagt ook zorg voor groei van omzet en traffic met behoud van marges, door bijvoorbeeld slimme combinatie-, of up-sell aanbiedingen te bedenken en klanten ook via andere (online) wegen te interesseren voor een bezoek aan de zelfbedieningsvestiging. Een combinatie van een ondernemende en creatieve geest, sterke analytische vaardigheden en kennis van online marketingdata, en flinke ervaring met E-commerce is voor deze functie ideaal. Daarbij hoeft de Manager E-commerce niet te beschikken over diepgaande IT-kennis, maar moet hij of zij wel vertrouwd zijn met de mogelijkheden van digital. De Manager E-commerce neemt hierin comfortabel de rol van business partner van het IT-team op zich.

Deze functie is vooral een tactische, en de geschikte kandidaat begint als kwartiermaker voor het thema E-commerce binnen de organisatie. Later kan om hem of haar een team heen gebouwd worden. De Manager E-commerce wordt daarmee ook de pionier voor E-commerce binnen de afdeling Zelfbedieningsvestigingen van Sligro. Hij of zij mobiliseert, werkt samen met, en biedt sturing aan multidisciplinaire teams, vanuit een strategische visie, een coachende leiderschapsstijl, en een stevige dosis business sense dankzij ruime B2B-ervaring of relevante B2C-ervaring.

Sligro werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.