Manager Duurzaamheid

Manager Duurzaamheid

  • Sustainability
  • Barendrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2938 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Greenery werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf vijf jaar ervaring
  • Als duurzaamheidsadviseur, –manager of een soortgelijke functie
  • Communicatief sterk
  • Pragmatisch
  • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

In een keten die continu in beweging is door klimaatverandering, verduurzaming en veranderende consumentenbehoeften, blijft The Greenery zorgen dat iedereen dagelijks het beste groente en fruit kan eten. En dit alles met zo min mogelijk impact op het milieu, want The Greenery streeft naar een volledig duurzaam AGF-landschap. De Manager Duurzaamheid speelt een sleutelrol in het realiseren van die ambitie.

Over The Greenery

Als internationaal groente- en fruitbedrijf levert en distribueert The Greenery al meer dan 25 jaar het hele jaar rond een compleet, dagvers assortiment groente en fruit aan groothandelaren, cateraars, de verwerkende industrie, online spelers en supermarkten zoals Jumbo en PLUS. Dat doet de leverancier met zo’n tweehonderd telers en verschillende ketenpartners in binnen- en buitenland, die samen onderdeel zijn van de Nederlandse telerscoöperatie The Greenery. Het doel: consumenten altijd de beste, meest gezonde groente en fruit leveren in een zo efficiënt en duurzaam mogelijke versketen. Mede dankzij continue (product)innovatie, een volledig geautomatiseerde logistieke infrastructuur en een sterke focus op digitalisering kan The Greenery die belofte iedere dag waarmaken.

Als verspartner van verschillende grote Nederlandse retailers en Europese e-commercepartijen ondersteunt The Greenery klanten op het gebied van onder meer de supply chain, logistiek, category management en duurzaamheid. Met name duurzaamheid is een belangrijk thema voor The Greenery, dat in nauwe samenwerking met alle telers de keten verder wil verduurzamen.

Vacature: Manager Duurzaamheid

Als voorloper leidt The Greenery graag de weg op het gebied van duurzaamheid. Op die weg fungeert de Manager Duurzaamheid als gids en duurzaamheidsexpert richting telers, klanten en de eigen organisatie.

Dat begint met een heldere, inspirerende visie op duurzaamheid, die de Manager Duurzaamheid doorvertaalt naar een duurzaamheidsstrategie en vervolgens optimaal in de organisatie laat landen. Effectieve interne en externe communicatie zijn key, zodat medewerkers, telers en partners weten wat het duurzaamheidsbeleid precies behelst, welke concrete doelen eraan gekoppeld zijn en hoe The Greenery die doelen gaat realiseren. Hierbij maakt de Manager Duurzaamheid van het Science Based Targets initiative (SBTi) dat bedrijven helpt wetenschappelijk vast te stellen of door hun gestelde doelen voldoende zijn om het klimaatakkoord van Parijs te halen en dus écht impact hebben. Net als enkele grote retailers committeert ook The Greenery zich graag aan deze methodiek. De drive om echt impact te hebben is tekenend voor de daadkrachtige en proactieve mindset rondom duurzaamheid die de Manager Duurzaamheid verder in de organisatie verankert.

De Manager Duurzaamheid creëert binnen en buiten de organisatie draagvlak voor al gezette en te nemen stappen. Mocht er onduidelijkheid of weerstand zijn, dan beschikt de Manager Duurzaamheid over de inhoudelijke kennis en overtuigingskracht om de neuzen alsnog de juiste kant op te krijgen. Omdat duurzaamheid vaak het onderwerp van gesprek is aan klantzijde, is ervoor gekozen om deze rol binnen het marcomteam te plaatsen: dicht bij het vuur. Goede communicatie over bestaande initiatieven is immers een beslissende factor voor de brede implementatie en het succes van die projecten. Maar de essentie van de rol is veel breder: de Manager Duurzaamheid staat middenin de organisatie én het externe stakeholderveld door samenwerking met uiteenlopende disciplines, waaronder sourcing, logistiek en commercie. Naast de rapportagelijn aan Harm-Jan Eikelenboom, Manager Marketing & Communicatie, heeft de Manager Duurzaamheid ook een directe lijn naar de centrale directie, die duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan.

De Manager Duurzaamheid is in de lead van alle duurzaamheidsprojecten. Zij/hij ziet erop toe dat de projecten voldoen aan de relevante wetgeving, borgt dat ze tegemoetkomen aan de verwachtingen van telers en klanten en bijdragen aan het resultaat van de organisatie. Om optimaal te doorgronden en te zien wat er leeft en speelt, stapt de Manager Duurzaamheid regelmatig zelf met de poten in de klei – soms letterlijk in het veld van een teler. Zij/hij monitort de voortgang van projecten nauwgezet, zorgt voor goede verslaglegging van behaalde resultaten en deelt deze proactief met collega’s, klanten en andere relevante partijen.

Klimaatneutrale aubergines
Binnen The Greenery lopen verschillende duurzaamheidsinitiatieven en –projecten. De Manager Duurzaamheid maakt van elk project het beoogde resultaat – zowel op gebied van duurzaamheid, als economisch – inzichtelijk. en brengt een heldere prioritering en structuur aan. Projecten hebben onder meer betrekking op het zo efficiënt en duurzaam mogelijk omgaan met energie en gas, recyclebaar verpakkingsmateriaal en manieren om de CO2-uitstoot verder te minimaliseren. Een mooi wapenfeit is de recente introductie van klimaatneutrale aubergines – het resultaat van een gezamenlijke inspanning van The Greenery en PLUS. Het is een goede stap richting een meer duurzame versketen, want wat The Greenery betreft zijn de aubergines pas het begin. Het doel: een volledig CO2-neutraal Nederlands assortiment. Dat duurzaamheid geen nice-to-have maar een license to operate is, staat voor The Greenery namelijk als een paal boven water. Die intrinsieke motivatie om de AGF-sector klimaatneutraal te krijgen, is een van de belangrijkste drijfveren van de Manager Duurzaamheid. Door de organisatie, telers en klanten daarin mee te krijgen en ervoor te zorgen dat alle partijen dit streven omarmen, levert de Manager Duurzaamheid een belangrijke bijdrage aan een klimaatneutrale AGF-sector.

“We hebben bij The Greenery al belangrijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, maar het is nooit genoeg. Als Manager Duurzaamheid laat je onze organisatie, telers en klanten aan de hand van relevante Sustainable Development Goals zien op welke gebieden we verder kunnen verduurzamen, hoe we dat precies gaan doen en wat dat onze klanten, onze organisatie en de wereld oplevert.” – Harm-Jan Eikelenboom, Manager Marketing & Communicatie

De rol is een mooie kans voor een hands-on, proactieve verbinder met praktijkervaring in het duurzaamheidsveld. Sterke communicatieve vaardigheden en een flinke dosis daad- en overtuigingskracht zijn essentieel, net als goede people skills. Kennis van de versketen en de dynamiek die daarbij hoort, komen zeker van pas, maar vormen geen harde eis. Oprecht geloof in een klimaatneutrale versketen en de wens om daarin écht verandering teweeg te brengen, zijn dat wel.

 

Interesse?

The Greenery werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Manager Duurzaamheid Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.