Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Manager Corporate Strategy

Manager Corporate Strategy

  • Consulting Exit
  • Technology
  • Veldhoven
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 3024 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ASML vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

ASML is wereldwijd marktleider in de productie van apparatuur om computerchips te fabriceren. Met deze geavanceerde technologie stelt het bedrijf klanten in staat om snellere, kleinere, goedkopere en efficiëntere chips te ontwikkelen. De Manager Corporate Strategy is de drijvende kracht achter de ontwikkeling en uitvoering van de strategie en geeft de duurzame toekomst van ASML vorm. Deze kans is ideaal voor strategieconsultants op het niveau van Engagement Manager of Project Leader, die op zoek zijn naar een rol met veel exposure, impact en doorgroeimogelijkheden.

Verander de wereld, nanometer voor nanometer

De kans is groot dat ASML onderdeel uitmaakt van het elektrische apparaat dat je op dit moment gebruikt. De lithografische technologie – waarbij gebruik gemaakt wordt van licht om microscopische patronen in de beschermlagen op de chips te printen – is fundamenteel voor de massaproductie van computerchips. Het portfolio van ASML omvat de hardware, software en diensten om de grootste chipmakers ter wereld in staat te stellen de waarde van chips te verhogen en de kosten te verlagen.

Het tijdperk van immersive computing dient zich aan, waarin alles en iedereen verbonden is en de grenzen tussen fysiek en digitaal (verder) zullen vervagen. De technische innovaties van ASML zijn een katalysator voor ontwikkelingen zoals 5G, kunstmatige intelligentie, zelfrijdende auto’s en neurale netwerken.

Het hoofdkantoor van de marktleider op het gebied van lithografie bevindt zich in Veldhoven. Wereldwijd werken er bijna 25,000 mensen bij ASML, verspreid over meer dan zestig kantoren in zestien landen. In 2020 was de totale omzet 14 miljard euro. De sleutel tot het succes is de sterke focus op R&D, productie en klantenservice.

Vacature: Manager Corporate Strategy

De Manager Corporate Strategy is de drijvende kracht achter de ontwikkeling en implementatie van toepasbare businessstrategieën waardoor ASML grenzen kan blijven verleggen. Hij/zij is lid van Corporate Strategy, een klein, professioneel, impactgedreven team dat wordt aangestuurd door Vice President Jeroen Kemp (hiervoor ADL).

“Corporate Strategy is een mooie plek om te beginnen binnen ASML. Het geeft diep-strategische en fundamentele inzichten in onze business en veel exposure. De rol vergt hands-on ervaring met business-strategieontwikkeling en een pragmatische houding.” – Jeroen Kemp, Vice President Corporate Strategy, ASML

De Manager Corporate Strategy werkt aan een breed scala aan strategische onderwerpen:

  • Het initiëren en aanjagen van afdeling-overstijgende strategische initiatieven. Onderwerpen lopen uiteen van schaalvergroting en geografische expansie tot duurzaamheid en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en klantproposities (bijv. omtrent data-analytics en dienstverlening) en industriële transformatie.
  • Het aandrijven van wereldwijde processen en projecten op het gebied van strategische planning. Hij/zij draagt bij aan strategische planningsprocessen van het hoogste niveau en creëert organisatiebreed draagvlak voor strategische prioriteiten.
  • De Board of Management ondersteunen in de ontwikkeling van ASML’s strategische richting voor de lange termijn (5 tot 10+ jaar). Hij/zij ondersteunt de positionering binnen de sector, M&A en het verkennen van kansen met betrekking tot corporate development.

Deze prioriteiten maken de rol van Manager Corporate Strategy divers en uitdagend. Het is een kans om nauw samen te werken met de Executive Committee en andere senior stakeholders, waardoor dit een perfecte landingspot is voor voormalige strategieconsultants.

ASML werkt met Top of Minds voor de invulling van deze vacature.
Neem contact op met Roland Vetten 
via roland.vetten@topofminds.com voor meer informatie.

 

Contact

Roland Vetten Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.