Manager Commercial Excellence

Manager Commercial Excellence

 • Operations
 • Consumer
 • Utrecht
 • 669 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bol. vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com groeit hard, dus de organisatie ontwikkelt zich ook. In dat kader is de nieuwe positie van Manager Commercial Excellence ontstaan. Deze persoon geeft leiding aan een multidisciplinair team van sourcing, pricing en promotions experts. Dit is een strategische functie bij bol.com, zeer geschikt voor strategie consultants.

Merchandising & Sourcing

Van assortimentsbepaling, inkoopstrategie en voorraadbeheer tot aan promotie en prijsbepaling – de gehele retailcyclus wordt beheerd door de afdeling Merchandising & Sourcing (M&S). Deze afdeling is ingedeeld in vier Units met daarbinnen vier tot zes categorieteams. De vier Units zijn Boeken & Entertainment; Elektronica & Speelgoed; Home & Living en Lifestyle. Naast de commerciële categorieteams zijn er binnen M&S een aantal ondersteunende afdelingen. Een daarvan is de afdeling Sourcing, Pricing & Promotions, onder leiding van oud-strategieconsultant Erik-Jan Quik.

Afdeling Sourcing, Pricing & Promotions

De afdeling Sourcing, Pricing & Promotions heeft een cruciale rol in het verbeteren van de kwaliteit van het aanbod van de winkel. De afdeling voorziet de categorieteams van actionable insights om ze te ondersteunen bij het definiëren en uitvoeren van hun strategie. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het ontwikkelen van tools, intelligence en innovaties om de werkprocessen steeds intelligenter en geautomatiseerder te laten verlopen. Het dagelijks ondersteunen van categorieteams wordt een steeds belangrijker onderdeel van het werk van de afdeling. Daarom worden er twee nieuwe posities gecreëerd voor de functie van Manager Commercial Excellence. De Managers gaan met hun team de categorieteams helpen om elke dag beter te worden: lagere prijzen, completer assortiment, gezonde marges en effectieve promoties.

Businesspartners van de categorieteams

Om de Units in hun kracht te zetten met advies op het gebied van sourcing, pricing en promotions worden twee teams ingedeeld: één als businesspartner voor de Units Boeken & Entertainment en Elektronica & Speelgoed, en één voor de Units Home & Living en Lifestyle (beide teams ondersteunen circa acht categoriën). Het zijn multidisciplinaire teams met ervaring in sourcing, pricing en promotions.

Multifunctionele teams

De aansturing van deze multifunctionele teams (ca. vier à vijf Commercial Specialists met drie tot acht jaar ervaring) vraagt om twee Managers. De Managers zijn sparringpartner van de Category Managers en de Unit Directors. Met het team zorgen de Managers voor actionable insights die de categorieteams helpen om de sourcing- en pricingstrategie te definiëren en uit te voeren. De Managers zijn succesvol als de consument kan kiezen uit het beste aanbod in de bol.com winkels, voor scherpe prijzen, met een snelle levertijd en met gezonde marges voor bol.com. De Managers maken hierbij optimaal gebruik van het netwerkmodel waarbij aanbod zowel via eigen inkoop als externe partners gerealiseerd kan worden. De Managers zijn een coach voor de teamleden en begeleiden hen op zowel persoonlijke ontwikkeling als inhoudelijk en interpersoonlijk niveau. Daarnaast werk je veel samen met de overige Managers binnen de afdeling Sourcing, Pricing & Promotions. De rapportagelijn loopt naar de Director Sourcing, Pricing & Promotions, Erik-Jan Quik.

Kandidaatsprofiel

 • Snel schakelen tussen helikopterblik en praktijk
 • Analytisch sterk, maar gefocust op actie
 • Gevoel voor commercieel retailproces
 • Een inspirerend leider

Ervaring

 • Ervaring in Consulting
 • Category Management bij blue chip FMCG-speler
 • Leidinggevende ervaring

Groeimogelijkheden

 • Er zijn mogelijkheden binnen de Sourcing, Pricing & Promotions afdeling
 • Doorgroeien binnen de afdeling Merchandising & Sourcing

Contact

Manager Commercial Excellence Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.