Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Manager Business Development

Manager Business Development

 • Sales
 • Technology
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 29 december 2021
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1239 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 7 jaar ervaring in C-level-sales
 • Aanbestedingstrajecten
 • Teams opzetten
 • Strategisch
 • Hands-on
 • Communicatief
 • Teamplayer
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Orange Cyberdefense is hard op weg marktleider in Nederland te worden. Net als de markt waarin het opereert, is ook de organisatie volop in ontwikkeling. De Manager Business Development geeft invulling aan de salesstrategie, organiseert het team en tilt als meewerkend voorman de businessdevelopment van Orange Cyberdefense naar een hoger niveau.

Over Orange Cyberdefense

De toename van cybercrime biedt kansen voor Orange Cyberdefense, een toonaangevende speler op de cybersecuritymarkt. Die status had het bedrijf al voordat het in 2019 – toen nog SecureLink – door de Orange Group werd gekocht. De overname verstevigde die internationale positie enorm.

Orange Cyberdefense heeft een glashelder doel: organisaties laten zien wat digitalisering zoal kan brengen, terwijl het bijbehorende risico op cybercrime geminimaliseerd wordt. Angst moet echter niet de leidraad zijn; Orange Cyberdefense redeneert liever vanuit kansen en mogelijkheden. Met die positieve invalshoek onderscheidt Orange Cyberdefense zich expliciet van haar concurrenten. Met bijna 2500 medewerkers, waarvan 170 werkzaam zijn op het Nederlandse kantoor in Utrecht, is Orange Cyberdefense op de Europese markt de grootste speler.

De slogan van het bedrijf luidt: ‘Think global, act local’. Het typeert de internationale scope waarin Orange Cyberdefense opereert, maar tegelijkertijd de lokale executie en dienstverlening die het klanten – grote nationale en internationale bedrijven – biedt. De Nederlandse businessunit beschikt over een grote mate van zelfstandigheid in het doorvertalen van de structuur, operatie en het beleid naar de Nederlandse markt.

Vacature: Manager Business Development

Sales is een van de belangrijkste groeidrijvers van Orange Cyberdefense. De Manager Business Development is verantwoordelijk voor de invulling en implementatie van de strategie voor 2022.

Dat sales op basis van consultative selling de juiste insteek is, staat vast. Die vaardigheid beheerst de Manager Business Development tot in de puntjes. Aan elke gesprekstafel weet zij/hij de juiste vragen te stellen om het probleem van de klant te doorgronden. Vervolgens biedt zij/hij op basis daarvan – in samenwerking met de solutions architects – een op maat gemaakte dienst aan. Zo genereert de Manager Business Development niet alleen (new) business voor Orange Cyberdefense, maar levert zij/hij tegelijkertijd een wezenlijke bijdrage aan de oplossing voor het probleem van de klant en aan een veiligere wereld. Nadat de klant getekend heeft, blijft de Manager Business Development nog een jaar nauw bij het account betrokken.

Team structureren en eventueel uitbouwen
De Manager Business Development bepaalt zelf hoe zij/hij het team (drie fte) structureert. Als de business hard groeit en de Manager Business Development van mening is dat het team uitgebreid moet worden, is daar ruimte voor. De Manager Business Development kijkt niet vanaf de zijlijn toe, integendeel: als meewerkend voorman gaat zij/hij voorop in het najagen van New Business. Dat betekent dat de Manager Business Development ook regelmatig zelf de telefoon oppakt om prospects te benaderen en (potentiële) klanten bezoekt.

Orange Cyberdefense is – net als de markt waarin het opereert – een zeer dynamisch bedrijf. Processen en structuren zijn niet altijd in beton gegoten. Met die dynamiek van de markt en het bedrijf moet je om kunnen gaan. Sterker nog, daar moet je energie van krijgen.” – Mark Jenster, General Manager Orange Cyberdefense Nederland

De Manager Business Development is een initiatiefrijke go-getter die mensen niet alleen inspireert, maar ook op het juiste moment durft te challengen – ongeacht het niveau van de gesprekspartner. Zij/hij houdt ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten, spot kansen en speelt daar snel en adequaat op in. Is er in de markt sprake van acute cybercrime? Ook dan reageert de Manager Business Development proactief. Zij/hij weet de toestand effectief om te buigen naar een situatie waar zowel de aangevallen partij als Orange Cyberdefense baat bij hebben. De Manager Business Development rapporteert direct aan Mark Jenster, General Manager.

 

Interesse?

Orange Cyberdefense werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com.

 

 

Contact

Wiebe Smit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Manager Business Development

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Head of MarketplacesPink Gellac
Volgende vacature
Senior Externe Communicatie AdviseurEssent

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.