Manager Branding

Manager Branding

  • Marketing
  • Consumer
  • Den Bosch
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 880 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

De ambitie van Essent is duidelijk: in de continu veranderende wereld van energie en gas de onbetwiste nummer 1 zijn én blijven. Een heldere, onderscheidende en herkenbare positionering is cruciaal om die ambitie waar te maken. Als merkenbouwer pur sang weet de Manager Branding als geen ander hoe dit te realiseren. 

Over Essent

Essent is de drijvende kracht achter de verduurzaming van onze maatschappij. Als grootste speler op de Nederlandse energiemarkt is Essent al sinds 1995 toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Het was het eerste bedrijf dat op grote schaal groene stroom aan consumenten aanbood. Anno nu zitten we in de beginfase van een ingrijpende energietransitie en doet Essent er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zijn steentje bijdraagt én van de voordelen profiteert.

Essent biedt klanten niet alleen voordelige, groene energiecontracten, maar helpt ze ook actief om hun huis energiezuiniger te maken – met zonnepanelen, slimme thermostaten en betere isolatie, bijvoorbeeld. Met een landelijk dekkend arsenaal aan energiemonteurs is Essent uitstekend gepositioneerd om voorop te blijven lopen in het groene-energie tijdperk en de grote groeiambities de komende jaren waar te maken.

Onderdeel van het MT
De marketingafdeling van Essent telt vier verschillende teams, waar het branding team er een van is. Daarnaast zijn er aparte afdelingen die zich bezighouden met loyalty, acquisitie & online en een afdeling voor propositie, portfolio en pricing. De afdelingsmanagers maken gezamenlijk deel uit van het Marketing Management Team en werken onderling intensief samen.

Vacature: Manager Branding

De Manager Branding speelt een belangrijke rol in het waarmaken van die ambities. Alles valt of staat immers bij een strategische, onderscheidende en herkenbare positionering van het merk. Dat is waar deze functie om draait: het ontwikkelen van de merkvisie voor Essent en het optimaal doorvertalen van die visie naar de gehele customer journey.

Welk gevoel heeft de consument bij Essent, en hoe kunnen we dat gevoel beïnvloeden? Aan welke knoppen moet er gedraaid worden om ervoor te zorgen dat (toekomstige) klanten precies dát sentiment ervaren als ze een uiting van Essent zien? Dit soort vragen zijn leidend bij alles wat de Manager Branding doet. Nu meer dan ooit: Essent staat aan de vooravond van een nieuwe (her)positionering van het merk.

“De Manager branding weet precies waar het merk naartoe moet, weet zijn of haar visie overtuigend en enthousiasmerend over te brengen op verschillende doelgroepen binnen de organisatie – van senior management tot callcenter agents – en heeft een uitstekend gevoel voor excellente merkdoorvertaling in de gehele customer journey. ” – Bas van Vlierden, Directeur Marketing

Een merk moet niet alleen mooi, maar ook meetbaar zijn
Hoewel merkbeleving op het eerste gezicht een abstract en gevoelsmatig concept lijkt, zijn brand values wel degelijk meetbaar. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek – zoals dat van Peter Field en Byron Sharp – levert overtuigend bewijs hoe belangrijk tastbare Category Entry Points (CEPs) voor een sterk merk zijn, en hoe deze bijdragen aan langetermijnsucces.  De Manager Branding heeft precies die analytische, zakelijke blik op branding en merkbeleving, en brengt daarmee het merk Essent naar een hoger niveau. Zij/hij ontwikkelt op basis van klantinzichten, marktontwikkelingen en belangrijkste bedrijfsuitdagingen een duidelijke visie op waar het merk staat, hoe het daar is gekomen en hoe het zich op middellange termijn moet ontwikkelen en positioneren om succesvol te zijn.

Als ware Essent-ambassadeur richt de Manager Branding zich op de volle breedte van merkcommunicatie door de hele organisatie: van merkstrategie en -positionering, creatie, brand tracking, campagnes, design-guide en integrale mediaplanning tot de optimale doorvertaling in customer journeys. Daarvoor zijn communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht onmisbaar. De Branding Manager is een inspirerende storyteller die moeiteloos mensen – van de uitvoerenden op de werkvloer tot aan senior management – enthousiast kan krijgen en draagvlak kan creëren voor de merkvisie en -strategie van Essent.

Merkstrateeg in hart en nieren
De ideale kandidaat heeft een ijzersterke visie op branding en is een merkstrateeg in hart en nieren. Zij/hij doorziet hoe een merk door middel van KPIs beïnvloed en meetbaar gemaakt kan worden, begrijpt het complexe mediaspeelveld en is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom merk en media. Nieuwe kennis en inzichten past zij/hij direct strategisch toe om Essent als merk altijd een stap voor te laten lopen op de concurrentie. Daarmee plaveit de Manager Branding de weg voor het succesvol volbrengen van de energietransitie.

De Manager Branding stuurt als meewerkend voorman of -vrouw het gedreven branding team van 5 fte aan en werkt nauw samen met zowel het in-house bureau als externe agencies – waaronder een nieuw interactief reclamebureau. Zij/hij rapporteert direct aan de Directeur Marketing, Bas van Vlierden.

Essent werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.