Manager Advanced Analytics

Manager Advanced Analytics

  • Analytics
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 281 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de PLUS werkgeverspagina voor andere vacatures

PLUS heeft, sinds de fusie met Coop in 2022, meer dan 550 supermarkten en tien procent marktaandeel in de Nederlandse levensmiddelenmarkt. Het servicekantoor in Utrecht ondersteunt de coöperatie van franchisenemers. De Manager Advanced Analytics speelt een belangrijke rol in het ontplooien van de potentie van data en analytics voor de organisatie.

Over PLUS

PLUS is een coöperatie van 400 zelfstandig ondernemers die werken volgens de PLUS-formule. De recente fusie met Coop heeft de slagkracht van PLUS bijna verdubbeld, zonder in te boeten aan flexibiliteit. De supermarktondernemers spelen in op de lokale vraag en zijn persoonlijk betrokken bij hun klanten en hun wijk. De coöperatie draagt haar klantbelofte met trots uit: zorgen voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar. PLUS maakt dit concreet door veel ruimte te geven aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is al zeven jaar op rij uitgeroepen tot ‘meest verantwoorde supermarkt’.
De coöperatie wordt ondersteund door het servicekantoor in Utrecht. Op het servicekantoor werken de directie en verschillende centrale teams ten behoeve van het succes van alle PLUS-supermarkten. Een groeiende rol is hierin weggelegd voor data en analytics, waarvan de output van groot belang is voor zowel het commerciële succes als de bedrijfsvoering.

Vacature: Manager Advanced Analytics

De Manager Advanced Analytics stuurt een klein maar senior team aan en rapporteert aan Martine van Oostrum, Head of Data & Analytics. Het groeiende Advanced Analytics team bestaat nu uit vier data scientists, met ervaring variërend van acht tot 20+ jaar. De expertise in dit team is groot, maar in het creëren van toepasbare waarde in de diverse business domeinen is ruimte voor verbetering. De Manager Advanced Analytics gaat structuur aanbrengen in de advanced analytics use cases. Zij of hij speelt ook een belangrijke rol in het smeden van een teamgeest en het coachen van teamleden in nauwere samenwerking met stakeholders uit de business. Daarnaast zal de Manager Advanced Analytics ook zelf projecten opzetten en uitvoeren.

Gegeven het decentrale karakter van de organisatie staan data en analytics bij PLUS nog relatief in de kinderschoenen. De Head of Data & Analytics heeft het afgelopen jaar al veel eenheid gecreëerd door een nieuwe afdeling te smeden uit losse BI-, data management- en analytics teams. Het neerzetten van een volwassen data-organisatie staat op de agenda als vervolgstap. Waar het Advanced Analytics team nu nog veelal zelf de data uit de bronnen haalt en opschoont, is het BI-team nu gestart om bruikbare data klaar te zetten op een centraal platform.

“Vergeleken met centraal georganiseerde supermarktketens heeft PLUS een beduidend andere cultuur, die door collega’s omschreven wordt als een ‘warm bad’. Het enthousiasme, betrokkenheid en flexibiliteit zijn hoog. De volwassenheid van de data-organisatie is echter nog gering. De Manager Advanced Analytics kan hier enorme impact hebben.” – Martine van Oostrum, Head of Data & Analytics

Data en analytics worden bij PLUS, net als bij elke retailer, ingezet op een divers portfolio aan vraagstukken. Enkele recente projectvoorbeelden zijn het modelleren van de impact van promotiecampagnes; het opzetten van een afleverschema voor een distributiecentrum vol complexe variabelen; maar ook het uitvoeren van analyses die als input dienen voor strategische beslissingen van de directie. Bij PLUS zijn veel van deze projecten nog niet eerder gedaan. De uitdaging zit daarom niet alleen in het uitvoeren van projecten, maar ook in het opzetten van de manier van werken, het bouwen van expertise en het inspireren en beïnvloeden van stakeholders die de vragen uitzetten. De interne klanten zijn directieleden en hun teams; de Manager Advanced Analytics zal hen, met haar of zijn team, meenemen in de mogelijkheden die datamodellen, algoritmes en machine learning bieden om de organisatie te doen groeien en belangrijke inzichten te genereren. Hiertoe is het van belang dat de Manager Advanced Analytics beschikt over zowel strategisch inzicht als ervaring met retail.

De Manager Advanced Analytics zal ook zelf aan projecten werken. Hands-on ervaring is daarom vereist: de kandidaat heeft advanced analytics modellen gebouwd in Python of vergelijkbare taal. Bovendien moet zij of hij voldoende inhoudelijke kennis hebben om ook de meest senior teamleden te kunnen coachen en uitdagen. Ervaring met team management is daarnaast een belangrijke vereiste. De Manager Advanced Analytics hoeft geen groot team te hebben aangestuurd, maar moet wel de juiste toon weten te vinden om senior experts in het team te prikkelen en enthousiasmeren.

Deze functie biedt, voor een strategieconsultant met analytics-achtergrond of een data scientist met managementervaring, de kans om cruciale impact te hebben op het professionaliseren van een unieke organisatie binnen het retail-landschap.

 

Interesse?

PLUS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.