Advocaat / Legal Counsel

Advocaat / Legal Counsel

  • Legal
  • Amsterdam
  • Gepubliceerd op: 30 maart 2023
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 2846 views

Kandidaatprofiel*

  • WO Master Rechten
  • Vanaf drie jaar ervaring in de advocatuur
  • Gedreven om iets nieuws te leren

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Een glansrijke carrière met een glashelder ontwikkelpad en uiteindelijk ‘partner’ achter je naam. Dat is voor veel juristen het doel bij hun start in de advocatuur. Wat als na een paar jaar de twijfel toeslaat en de nieuwsgierigheid naar de wereld buiten de advocatuur groter wordt? Top of Minds Legal denkt mee en wijst de weg.

Open Sollicitatie: Advocaat / Legal Counsel

Een achtergrond in de advocatuur is synoniem voor diepgaande juridische expertise, ijzersterke onderhandelings- en argumentatievaardigheden, een scherpe analytische geest en een ongeëvenaard doorzettingsvermogen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit een geliefd profiel is voor veel legal-vacatures in het bedrijfsleven.

De switch naar een rol als Legal Counsel is de perfecte match voor een selecte groep legal-professionals. Een advocaat die met een open, nieuwsgierige blik in de wereld staat, die toe is aan een brede ontwikkeling en aan een eindverantwoordelijke rol dicht op de business? Voor haar/hem zou het zomaar de gouden greep kunnen zijn. De rol van bedrijfsjuristen verschilt op belangrijke aspecten van een baan als advocaat. Legal Counsels opereren enorm dicht op de business en denken in een vroeg stadium mee over een breed scala aan onderwerpen. Dit vraagt van hen een heel laagdrempelige manier van communiceren. Bedrijfsjuristen werken bovendien samen met een dwarsdoorsnede van collega’s uit de hele organisatie. Daardoor krijgen ze met alle uiteenlopende onderwerpen binnen een bedrijf te maken. Ook is een Legal Counsel vaak van a tot z eindverantwoordelijk voor een opgave, die direct impact heeft op de business. Voor een breed geïnteresseerde juridisch professional is dit vaak de ideale omgeving om zich verder te ontwikkelen. Toch blijken veel professionals in de advocatuur nog zoekend, als zij een overstap naar het bedrijfsleven overwegen.

“Het is verfrissend om ook buiten de comfortabele bubbel van de advocatuur te werken. Deze ervaring kan ik echt iedere legal-professional aanraden. Gewoon doen.”
Joost Gerrits Senior Counsel Total Specific Solutions

[lees het hele interview met Joost Gerrits hier]

Top of Minds Legal

Na diverse businesscourses, inhousedagen, stages en werkervaring kennen veel juristen de advocatuur als hun broekzak. Maar hoe zit dat eigenlijk met de toepassing van het recht binnen bedrijven? Het blijkt dat er voor legal-professionals vaak een uitdagende zoektocht voor nodig is om de juiste match te vinden als zij toe zijn aan de volgende stap in hun loopbaan. Top of Minds heeft daarom een Legal-vertical opgezet die advocaten begeleidt bij hun carrièrestappen buiten de traditionele rechtspraak.

Het team bestaat uit Martine Francken en Lidewij Kosters. Beiden hebben ruimschoots ervaring opgedaan in de juridische sector. Daardoor hebben zij een scherp inzicht in de specifieke behoeften en eisen van bedrijven die een deskundige jurist willen aannemen. Bovendien zijn zij uitstekend op de hoogte van de drijfveren en vaardigheden van juridisch professionals. Als geen ander herkennen Francken en Kosters patronen van een loopbaan binnen de advocatuur. Door hun ervaring zijn zij bij uitstek in staat om professionals een helder beeld te schetsen van de mogelijkheden bij bedrijven.

“Volg je hart. Ik wilde nog meer leren, het liefst in het bedrijfsleven. Dus besloot ik verder te kijken naar een rol als Legal Counsel. En met succes! Iedere dag zie ik zo veel verschillende onderwerpen voorbij komen. Dit maakt mijn werk enorm afwisselend en uitdagend!”
Carine Russel Legal Counsel HEMA

[lees het hele interview met Carine Russel hier]

Bij Top of Minds Legal staat de kandidaat op de eerste plaats. Met de begeleiding van de executive search consultant, ontwikkelt zij/hij een helder inzicht in de markt van juridische functies. Welke partijen zijn een geweldige werkplek en welke soort legal rollen zijn daar te vinden? Daarnaast denkt de consultant pro-actief mee met  vakinhoudelijke keuzes voor de legal-profesional: kiest zij/hij voor een sterk inhoudelijke verdieping, of is een bredere oriëntatie het doel? Ook over verschillende organisatieculturen kan de consultant een heel duidelijk beeld schetsen.

Top of Minds Legal is actief voor allerlei sectoren en types organisaties, van corporate multinationals tot complexe familiebedrijven en explosief groeiende scale-ups. Hierdoor past de aanpak van Top of Minds Legal uitstekend voor kandidaten met een lange-termijnoriëntatie. Een directe overstap is niet altijd het beste uitgangspunt, timing is alles. Uiteindelijk gaat het erom dat elke legal-professional haarfijn haar/zijn eigen koers kan bepalen. Top of Minds Legal denkt hier graag in mee.

 

Interesse?

Martine Francken en Lidewij Kosters spreken binnen Top of Minds Legal wekelijks met professionals die een volgende stap overwegen. Interesse? Schrijf je in via onderstaan formulier om op de hoogte te blijven.

Solliciteer direct

  • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

  • Hidden
  • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
  • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.