Legal Counsel

Legal Counsel

 • Leiden
 • Gepubliceerd op: 21 april 2023
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 464 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • Met achtergrond in de advocatuur
 • Expertise in commercial contracting of M&A
 • Flinke dosis nieuwsgierigheid
 • Pragmatische kijk op de juridische kant van businessvragen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De industriële sector wereldwijd verduurzamen door het energieverbruik te verminderen; deze missie staat centraal binnen Samotics. De ondernemende Legal Counsel geeft niet alleen het juiste juridische advies, maar laat dit bovendien naadloos aansluiten bij de behoefte van de business. Hierdoor is de Legal Counsel de spil in een soepele samenwerking met klanten en leveranciers.

Over Samotics

Samotics weet op unieke wijze energieverspilling, milieuvervuiling, ongeplande stilstand en financiële verliezen te voorkomen. Door de toepassing van Artificial Intelligence (AI) is dit bedrijf als dienstverlener in de industrie in staat om storingen aan elektromotoren te voorspellen. Aangezien er wereldwijd meer dan driehonderd miljoen elektromotoren worden gebruikt, levert het voorkomen van falen van deze motoren veel voordeel op. Samotics maakt het klanten mogelijk om proactief te handelen, in plaats van achteraf op storingen te reageren. Met behulp van de technologie van Samotics wordt onnodig preventief onderhoud en downtime vermeden.

Vanuit het hoofdkantoor in Leiden werken ruim honderd medewerkers met meer dan twintig verschillende nationaliteiten voor klanten over de hele wereld. Zij hebben hun werkplek in een moderne en open omgeving, op een paar minuten lopen van Leiden Centraal. Iedereen heeft de flexibiliteit om zowel vanuit kantoor als vanuit huis te werken.

De afgelopen jaren is Samotics flink gegroeid, doordat in steeds meer industrieën en steeds meer landen ter wereld vraag is naar de toepassing van hun oplossing. En voor de toekomst valt nog meer uitbreiding te verwachten. Dit betekent werk aan de winkel voor het legal team.

Vacature: Legal Counsel

De Legal Counsel is voor alle collega’s binnen Samotics dé go-to persoon voor direct toepasbaar juridisch advies. Zij/hij heeft een pragmatische instelling en weet zaken uitstekend vlot te trekken. De Legal Counsel schakelt binnen de scale-up op hoog tempo tussen verschillende businessvragen. Deze ambitieuze jurist werkt dan ook het liefst buiten haar/zijn eigen comfort zone. Zij/hij stroopt de mouwen op om voor alle onderwerpen die voorbijkomen het juiste juridische advies te geven en vindt waar nodig, zelf het wiel uit. Uiteraard zoekt de Legal Counsel hierbij afstemming met de General Counsel, aan wie zij/hij rapporteert. Tegelijk is de zelfstartende Legal Counsel uitstekend in staat om in eerste aanzet alle voorkomende vragen uit de business op te pakken.

Het bedrijf bevindt zich op dit moment in een sterke internationale groeifase en trekt zowel via vaste partnerships als direct sales veel nieuwe opdrachten aan. Dit betekent dat de Legal Counsel vooral werk heeft te verzetten op het gebied van commercial contracting. Denk daarbij aan aanbestedingen en global framework agreements, maar ook aan losse klantorders. Bij tenderprocessen begeleidt de Legal Counsel samen met collega’s van business development de aanbesteding, inclusief het opstellen van contracten en het voeren van onderhandelingen over passende voorwaarden. Naast werkzaamheden voor de customer zijde, zijn er ook op het gebied van supply diverse juridische vragen. De Legal Counsel is nauw betrokken bij de onderhandelingen tussen samenwerkingspartners en Business Development Managers, en is in de lead om de balans te vinden tussen de commerciële en juridische belangen van het bedrijf.

Naast commercial contracting houdt de Legal Counsel zich bezig met diverse onderwerpen binnen de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsrecht, de voorbereiding van de vergaderingen van aandeelhouders en het corporate insurance beleid. Dit vraagt om sterke analytische vaardigheden; zij/hij maakt haarscherp onderscheid tussen hoofd- en bijzaken en stelt steeds opnieuw de juiste prioriteiten. In elke situatie weet zij/hij de juiste rol naar zich toe te trekken. Door de brede functie staat de Legal Counsel aan het roer om de komende jaren de juridische agenda binnen het bedrijf mede te bepalen.

“In de internationale sneltrein van ons bedrijf zijn er legio onderwerpen met een zwaarwegende juridische component. Samen met de Legal Counsel de juridische afdeling verder verstevigen en strategisch positioneren, is een prachtige uitdaging voor ons groeiende team!” – Jeroen Goosens, Head of Strategic Partnerships & General Counsel

Dit alles vraagt om een enorme dosis lerend vermogen van een ondernemende persoonlijkheid. Zij/hij is een teamspeler die op dagelijkse basis samenwerkt met collega’s uit de breedte van Samotics, zoals Business Development Managers en hiring managers van diverse afdelingen. In de toekomst is deze legal professional dan ook uitstekend gepositioneerd om verder te bouwen aan de wereldwijde legal praktijk binnen de organisatie en daarin zelf ook een ontwikkeling door te maken. Kortom, voor een gedreven Legal Counsel de ideale kans om de juridische expertise van dit snelgroeiende bedrijf een boost te geven, en zo een onmisbare bijdragen te leveren aan de duurzame missie van Samotics.

 

Interesse?

Samotics werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Legal Counsel

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.