Lead Strategy Office Market Leaders

Lead Strategy Office Market Leaders

  • Strategy
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1362 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ING vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Wanneer je marktleider bent, is groei niet altijd meer de oplossing voor je uitdagingen. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de Benelux stelt ING een nieuw Strategy Office samen dat zich richt op consumenteninzichten en data-gedreven innovatie. De Lead functie is een uitstekende landingsplaats voor Strategy Consultants op Associate Partner/Principal niveau. Daarnaast is de functie ook uitermate geschikt als voorbereiding op toekomstige senior managementfuncties.

Over ING

ING is een wereldwijde financiële instelling met een sterke Europese basis en een groeiende aanwezigheid in de rest van de wereld. Met meer dan 56.000 toegewijde medewerkers biedt de bank retail- en commerciële bankdiensten aan bijna 40 miljoen klanten in meer dan 40 landen. De missie is om mensen in staat te stellen een stap voor te blijven in het leven en in het bedrijfsleven. De COVID-19-crisis heeft de urgentie van deze missie nog verder aangescherpt.

“De pandemie heeft een diepe impact gehad op de werkgelegenheid en de financiën van de mensen. Iedereen maakt zich zorgen over het terugbetalen van hypotheken, leningen en creditcards. We voelen de verantwoordelijkheid om klanten te ondersteunen in het navigeren door de financiële uitdagingen. Daarom bieden we bijvoorbeeld uitstel van betaling en verder financieel advies en ondersteunen we bedrijven bij de uitvoering van nationale regelingen om die zorgen te verlichten. – Pinar Abay, Head of Market Leaders

ING heeft als doel om de primaire bank te worden voor meer klanten door het aandeel van betaalrekeningen met terugkerende inkomsten en ten minste één ander product bij de bank te laten groeien. Deze doelstelling kan alleen worden bereikt door een onderscheidende klantervaring te creëren en te behouden. De implicaties op praktisch niveau verschillen per markt, omdat deze afhankelijk zijn van de huidige marktpositie van ING. Daarom hebben zij de organisatie onderverdeeld in Market Leaders (Nederland, België en Luxemburg), Challengers (Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en Australië) en Groeimarkten (Polen, Turkije, Roemenië en Azië).

Strategy Office Market Leaders
ING heeft momenteel leidende marktposities op het gebied van retail- en wholesalebankingdiensten in de Benelux. In deze landen heeft ING een grote verscheidenheid aan strategische projecten, variërend van Unite BE+NL en Het Nieuwe Werken tot verdere digitalisering en een aantal Know-Your-Customer (KYC)-initiatieven. Ze zijn nu bezig met het samenstellen van een nieuw team, Strategy Office Market Leaders, om meer afstemming, doorlopend support en een bredere integratie voor dergelijke strategische projecten te creëren.

Het Strategy Office zal zakelijke partners voorzien van expertise om complexe problemen op te lossen, ze zullen daarnaast zorgen voor een goede afstemming met andere functies, waaronder Global, en het team zal de strategie van ING Group en de marktleiders waarborgen. Het Strategy Office zal bestaan uit een team van vier FTE’s (de Lead, twee Business Consultants en een Business Manager). ING werkt samen met Top of Minds om de juiste kandidaat te vinden voor het nieuwe Strategy Office.

Vacature: Lead Strategy Office Market Leaders

Het Lead Strategy Office zal de strategische prioriteiten in de hele organisatie van de Market Leaders aansturen. Door de hoge mate van blootstelling aan een breed scala van strategische projecten en aan leiders binnen de hele organisatie is dit een senior landingsplaats voor een strategieconsultant op Associate Partner/Principal niveau, hetgeen verdere carrièrekansen biedt.

Het Lead Strategy Office werkt nauw samen met en rapporteert rechtstreeks aan de Head of Market Leaders, Pinar Abay. Zij is lid van het Bestuur van ING Bank en is in 2011 in dienst getreden. Daarvoor was ze partner bij McKinsey in Turkije.

De hoofdverantwoordelijkheden van de Lead zijn onder meer:

  1. Het initiëren van de Strategic Review om te zorgen voor afstemming binnen de gehele organisatie van de Market Leaders;
  2. Het vertalen van de Think Forward Strategy naar bedrijfsresultaten, het veranderen van klantgedrag, en ervoor zorgen dat de organisatie van de Market Leaders op koers blijft met de juiste prioriteiten. Dit houdt in dat het langetermijnperspectief behouden blijft terwijl er voortdurend relevante interventies en initiatieven worden ontwikkeld;
  3. Het aanpakken van complexe zakelijke uitdagingen, het adviseren van senior management en het aansturen van de besluitvorming en uitvoering;
  4. Proactief anticiperen op afhankelijkheden, het wegnemen van knelpunten met stakeholders, het samenwerken met degenen die moeten bijdragen aan specifieke initiatieven en het stimuleren van nieuwe samenwerkingsverbanden tussen landen, teams en afdelingen. Hoe? Door bewustwording en begrip te creëren, gebruik te maken van diversiteit en effectief te communiceren.

Het Lead Strategy Office zal tastbare resultaten genereren door samen te werken met mensen in de hele Benelux, zonder hiervoor afhankelijk te zijn van een hiërarchische structuur of formele comités. Het spreekt voor zich dat deze functie, naast inzicht in de context in Nederland, België en Luxemburg, ook een hoge mate van culturele en organisatorische gevoeligheid vereist.

ING werkt met Top of Minds voor de invulling van deze vacature.
Neem contact op met 
Roland Vetten via roland.vetten@topofminds.com voor meer informatie.

Contact

Roland Vetten Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.