Lead Product Manager

Lead Product Manager

  • IT
  • Consumer
  • Utrecht
  • 807 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In Nederland zien we de traditionele online advertentiemarkt richting de grote retailplatformen verschuiven. Azië en de VS laten zien dat deze trend zich nog veel verder zal doorzetten. Bol.com is dankzij haar gigantische bereik uitstekend gepositioneerd om de Amazon van Nederland en België te zijn, zowel als retailer als advertising speler. De Lead Product Manager van Bol.com Retail Media Group (BRMG) is één van de sleutelspelers in het waarmaken van die ambitie. Hij/zij ontwikkelt de propositie- en productstrategie, en bouwt en leidt een sterk team van Product Managers. Alles om de groei van BRMG exponentieel te versnellen.

Over bol.com

Met meer dan vijftien miljoen artikelen is bol.com hard op weg dé one-stop-shop van Nederland en België te worden. Het enorme assortiment bestaat onder andere uit boeken, games, elektronica, woondecoratie, sport, kleding en meubels. Dus van voetbalschoenen tot breedbeeldtelevisies en van tuintafels tot dameshorloges, op bol.com vind je wat je nodig hebt.

Het e-tailplatform heeft met ongeveer negen miljoen unieke bezoekers per maand een enorm bereik en een schat aan consumentendata. Deze unique selling points maken bol.com tot een ideaal advertentieplatform. De advertisingtak Bol.com Retail Media Group (BRMG) ontwikkelt effectieve en relevante mediaproposities om de USPs te monetizen en tegelijkertijd de customer journey op het huidige hoge niveau te houden. Proposities zijn bijvoorbeeld banners, gesponsorde producten, artikelen in de online magazines, en gezamenlijke social mediacampagnes en tv-reclames.

BRMG is cruciaal voor bol.com’s strategie om een leidend retail- en techplatform te zijn. Dat zorgt voor een hoog ambitieniveau en biedt veel kansen en mogelijkheden. Het aantal klanten van BRMG moet de komende jaren exponentieel groeien. Daarom zal het team – nu zo’n dertig man sterk – snel opschalen en wordt er hard gewerkt aan de optimalisatie en automatisering van het productportfolio.

Vacature: Lead Product Manager

De transitie naar geautomatiseerde, schaalbare proposities moet vooral voortkomen uit technische innovaties. De Lead Product Manager speelt daar een leidende rol in. Hij/zij rapporteert aan de Head of Product & Innovation van BRMG en denkt, samen met de Product Managers, uit hoe de producten doorontwikkeld moeten worden. Tegelijkertijd is ook het uitbouwen en aansturen van het hele Product Management team een absolute prioriteit voor de Lead Product Manager. De combinatie van strategische visieontwikkeling en people management maakt deze rol bijzonder interessant.

“De juiste Lead Product Manager kan voor ons echt het verschil maken. Hij/zij jaagt niet alleen inhoudelijk de ontwikkeling aan maar zorgt ook dat heel het team optimaal functioneert. Dat vergt een brede skillset: van strategisch, conceptueel en datagedreven tot pragmatisch en communicatief.” – Jouke Dessens, Head of Product & Innovation, bol.com Retail Media Group

In de kern vertaalt het gehele Product Management team de business-strategie naar productstrategieën (bijv. search, display, social of data & insights). De Lead Product Manager bepaalt de stip op de horizon voor alle producten en ontwikkelt een roadmap om daar te komen. Vervolgens heeft hij/zij tezamen met het team ook de leiding over de implementatie. Hij/zij werkt daarbij veelvuldig samen met het Product & Innovation team. Zo helpen Business Analisten bij het uitdenken en analytisch onderbouwen van proposities, ondersteunen Business Developers bijvoorbeeld bij het projectmanagement en programmeren IT Developers de ontwikkelde innovaties en verbeteringen.

De Lead Product Manager speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van een sterk team. Hij/zij bouwt een divers en sterk team waar hij/zij – met persoonlijke coaching, de juiste structuren en een (datagedreven) werkwijzen – het maximale uithaalt. In een ambitieus en snelgroeiend team bewaakt de Lead Product Manager de prioriteiten en stuwt hij/zij de afdeling met een ambitieuze en behapbare snelheid voorwaarts.

Kandidaatprofiel

  • WO-opleidingsniveau
  • 7+ jaar ervaring als Consultant, Product Manager of Teamlead met een digitale focus
  • Ervaring met productontwikkeling, bij voorkeur in media- en marketingcontext

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Lead Product Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.