Lead Information Security & Compliance

Lead Information Security & Compliance

  • IT
  • Health
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1166 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Atida vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Atida wordt de vertrouwde toegangspoort waarmee je jouw algehele gezondheid een flinke boost geeft. Om deze ambitie te verwezenlijken, bouwt het bedrijf aan een baanbrekend digitaal platform. Hiervoor is een once in a career opportunity weggelegd voor een Lead Information Security & Compliance.

Over Atida

Atida is Hebreeuws voor de ‘toekomst’ en precies hiervoor heeft het bedrijf een revolutionair concept in petto. Data, e-commerce en de wereld der farmacie aan elkaar koppelen, is wat Atida voor ogen heeft. Een pan-Europese online apotheek met een instore-beleving die zich richt op individuele gezondheidszorg. Het huidige bedrijf is een bundeling van acht geacquireerde online apotheken uit Duitsland en Spanje. Hiermee is het de derde grootste speler in Europa. Maar Atida denkt veel groter, want met meer overnames in de pijplijn staat de online farmacie per 2025 op de Europese koppositie.

Focus op Lifestyle-verbeteringen
De achterliggende gedachte van het concept? Europa ziet een sterke toename in niet-overdraagbare, vaak chronische, ziekten. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes en depressie. Al deze aandoeningen zijn samen verantwoordelijk voor zo’n negentig procent van de Europese zorgkosten. Een belangrijke factor bij het ontstaan van deze ziekten is een ongezonde manier van leven. Maar wat nou als je jouw levensstijl proactief wilt verbeteren, waar kun je online dan terecht? Voorheen nergens, maar precies in dit gat springt Atida.

Atida Health en Atida Pure
Atida presenteert twee volledig wetenschappelijk gestaafde proposities. Aankomende herfst staat de lancering van Atida Pure op de planning. Met deze tak focust het bedrijf zich op de preventieve zorg door middel van persoonlijke voedingsprogramma’s, kwalitatieve supplementen, consulten en metingen. Begin 2021 is het de beurt aan Atida Health, een tak die zich juist richt op de curatieve zorg ofwel: het genezen van bestaande ziekten met voorgeschreven medicatie. Op de lange termijn wil het bedrijf meer producten toevoegen om zo de individuele zorgbehoefte van iedere klant te ondersteunen.

Stevig fundament
Inmiddels heeft Atida de fase van hoge, organische groei bereikt. Om het bedrijf volledig te laten slagen, moet Atida op korte termijn nieuwe business solutions inclusief bijbehorende platforms ontwikkelen. Informatiebronnen met een verfrissende klantervaring gebaseerd op vertrouwen, zorg, expertise en vooral: persoonlijk en intuïtief ontwerp. En als portfoliobedrijf van het Londense MARCOL – een van de grootste investeringsmaatschappijen op het gebied van gezondheidszorg – heeft Atida voldoende middelen om meters te maken.

Vanzelfsprekend heeft de zorgmarkt een flinke toetredingbarrière. De Lead Information Security & Compliance zorgt ervoor dat de online apotheek veilig is en volledig werkt in overeenstemming met alle landspecifieke wet- en regelgevingen.

Vacature: Lead Information Security & Compliance

De Lead Information Security & Compliance houdt zich bezig met zowel het technische aspect als de governance & compliance van het bedrijf. Dankzij haar/zijn inspanningen worden Atida en security voortaan in een adem genoemd. In deze rol krijgt de Lead Information Security & Compliance de unieke mogelijkheid om vorm te geven aan twee proposities die impact maken op tientallen miljoenen levens.

“De Lead Information Security & Compliance definieert en voert Atida’s cybersecuritybeleid uit, maar bepaalt ook de business posture en strategie rondom databeveiliging. Zij/hij werkt in het hart van de organisatie en drukt hierdoor eenvoudig een stempel op het succes van Atida.” – David Hennessy, CTO

De verbindende factor
Om goed door het bedrijf te kunnen navigeren, verbindt de Lead Information Security & Compliance zich makkelijk met anderen. Haar/zijn invloed reikt van Engineers tot C-level en communiceert dus makkelijk op verschillende niveaus. Zij/hij werkt graag in teamverband en zorgt samen met collega’s voor de samenstelling, implementatie en het behoud van passende beveiligingsniveaus. Daarnaast houdt zij/hij hen op de hoogte van alle veiligheidsrisico’s en demonstreert good practices.

Beveiligen van uiterst gevoelige data
De Lead Information Security & Compliance is zich bewust van de impact die haar/zijn werk heeft of kan hebben. Zij/hij houdt het toezicht en de controle op de technologie en informatiebeveiliging van Atida. Dit geldt dus voor alle regio’s waarin het bedrijf actief is. Denk hierbij aan zwakke punten detecteren en het plannen en uitvoeren van beveiligingsmaatregelen, zodat cyberaanvallen, onrechtmatige toegang, corruptie en/of diefstal geen kans krijgen. En no stress, wat er ook gebeurt: de Lead Information Security & Compliance houdt altijd het hoofd koel.

En verder…
Is er een informatiebeveiligingsprobleem? Dan is de Lead Information Security & Compliance de go to­ person. De ideale kandidaat let graag op details, denkt creatief na en heeft een duidelijke visie op informatiebeveiliging. Twijfelen is aan de Lead Information Security & Compliance overigens niet besteed, zij/hij anticipeert vliegensvlug op zojuist opgedane kennis. Daar komt bij dat haar/zijn honger naar nieuwe kennis niet te stillen is en daagt graag de bestaande praktijken uit om betere resultaten te bereiken. Zij/hij voelt zich prettig binnen een organisatie met een start-up-mentaliteit en werkt met veel plezier mee aan dit innovatieve concept.

Kortom: in deze greenfield-operatie komt de kracht van de Lead Information Security & Compliance duidelijk naar voren. Zij/hij komt terecht in een zevenkoppig tech-team, rapporteert aan David Hennessy (CTO) en werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

Atida werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.