Lead Data

Lead Data

  • IT
  • Health
  • Amsterdam, Madrid, Remote
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1296 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Dankzij Atida lap je in de toekomst eenvoudig je gezondheid op. Met gebruik van de allernieuwste technologieën bouwt het bedrijf nu aan een innovatief digitaal platform. De Lead Data krijgt de unieke mogelijkheid om vorm te geven aan twee proposities die impact maken op tientallen miljoenen levens.

Over Atida

Atida is Hebreeuws voor de ‘toekomst’ en precies hiervoor heeft het bedrijf een revolutionair concept in petto. Data, e-commerce en de wereld der farmacie aan elkaar koppelen, is wat Atida voor ogen heeft. Een pan-Europese online apotheek met een instore-beleving die zich richt op individuele gezondheidszorg. Het huidige bedrijf is een bundeling van acht geacquireerde online apotheken uit Duitsland en Spanje. Hiermee is het de derde grootste speler in Europa. Maar Atida denkt veel groter, want met meer overnames in de pijpleiding staat de online farmacie per 2025 op de Europese koppositie.

Focus op Lifestyle-verbeteringen
De achterliggende gedachte van het concept? Europa ziet een sterke toename in niet-overdraagbare, vaak chronische, ziekten. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes en depressie. Al deze aandoeningen zijn samen verantwoordelijk voor zo’n negentig procent van de Europese zorgkosten. Een belangrijke factor bij het ontstaan van deze ziekten is een ongezonde manier van leven. Maar wat nou als je jouw levensstijl proactief wilt verbeteren, waar kun je online dan terecht? Voorheen nergens, maar precies in dit gat springt Atida.

Atida Health en Atida Pure
Atida presenteert twee volledig wetenschappelijk gestaafde proposities. Aankomende herfst staat de lancering van Atida Pure op de planning. Met deze tak focust het bedrijf zich op de preventieve zorg door middel van persoonlijke voedingsprogramma’s, kwalitatieve supplementen, consulten en metingen. Begin 2021 is het de beurt aan Atida Health, een tak die zich juist richt op de curatieve zorg ofwel: het genezen van bestaande ziekten met voorgeschreven medicatie. Op de lange termijn wil het bedrijf meer producten toevoegen om zo de individuele zorgbehoefte van iedere klant te ondersteunen.

Stevig fundament
Inmiddels heeft Atida de fase van hoge, organische groei bereikt. Om het bedrijf volledig te laten slagen, moet Atida op korte termijn nieuwe business solutions inclusief bijbehorende platforms ontwikkelen. Informatiebronnen met een verfrissende klantervaring gebaseerd op vertrouwen, zorg, expertise en vooral: persoonlijk en intuïtief ontwerp. En als portfoliobedrijf van het Londense MARCOL – een van de grootste investeringsmaatschappijen op het gebied van gezondheidszorg – heeft Atida voldoende middelen om meters te maken.

Vacature: Lead Data

De Lead Data leeft voor data. Zij/hij vormt en leidt Atida’s complete datadomein en ontwikkelt hiervoor een doeltreffende strategie. Om deze vervolgens om te zetten in operationele plannen. Bovendien bouwt en begeleidt zij/hij een team van Analisten en Developers die de business-intelligenceprocessen en -procedures ontwikkelen, implementeren en onderhouden. Deze data-minded Lead levert de beste engineering, best practices en standaarden, zodat Atida zo efficiënt mogelijk kan werken.

Van datamigratie tot platformontwikkeling
Vanuit de huidige Spaanse en Duitse online apotheken zijn er veel (gevoelige) gegevens beschikbaar. De Lead Data houdt van complexiteit, details en onderzoek doen en focust zich daarom eerst op het structureren van alle bestaande data in een nieuw te ontwerpen, centraal platform. De architectuur rondom ETL processen, data lakes, et cetera zorgen voor een solide systeem dat ook ruimte biedt voor alle aankomende data van Atida’s nieuwe proposities en dus schaalbaar is voor toekomstige acquisities.

Data-visionaire blik
De ideale kandidaat heeft een kraakheldere visie op de (schaalbaarheid van) data en stelt deze ook op. Vandaaruit ontwikkelt en implementeert zij/hij een datastrategie die naadloos op Atida’s bedrijfdoelen aansluit. De Lead Data schakelt snel en zet nieuwe info eenvoudig in ten behoeven van betere probleemoplossingen en besluitvorming. Zij/hij identificeert, onderzoekt en lost complexe technische problemen op en benoemt vereisten om de huidige business te verbeteren.

“Dankzij diepgaande kennis van BI, data-analytics en de huidige data-ontwikkelingen heeft de Lead Data het vermogen om op hoog strategisch niveau te managen. Ook haar/zijn kennis rondom datastrategie maakt de Lead Data voor mij als CTO van onschatbare waarde.” – David Hennessy, CTO

Leading from the front
Binnen alle processen blijft de Lead Data duidelijk zichtbaar, betrokken en monitort alle werkzaamheden van Atida’s Business Intelligence-teams. Tegelijkertijd houdt zij/hij het overzicht en de bredere strategische doelen goed voor ogen. Een crisis is aan deze Lead Data niet besteed, mogelijke problemen ziet zij/hij namelijk al van mijlenver aankomen. De Lead Data baant zich overigens makkelijk een weg in complexe organisaties en werkt graag in teamverband. Zij/hij werkt met verschillende (remote) teams en BI-professionals en communiceert daarom eenvoudig op verschillende niveaus.

Tenslotte…
De Lead Data heeft een constante honger naar nieuwe kennis en daagt bestaande gebruiken uit die leiden tot betere resultaten. Zij/hij voelt zich prettig binnen een organisatie met een start-up-mentaliteit en werkt met veel plezier mee aan een eersteklas digitaal product. De Lead Data komt terecht in een zevenkoppig tech-team, rapporteert aan David Hennessy (CTO) en werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

 

Interesse? 

Atida werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.