Lead Consultant Logistieke Strategie

Lead Consultant Logistieke Strategie

 • Strategy
 • Logistics
 • Utrecht
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2039 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 4 jaar ervaring
 • In Strategy Consulting
 • Kwantitatieve opleiding, bijvoorbeeld econometrie of een exacte wetenschap
 • Conceptueel en abstract denkvermogen
 • Projectmanagement
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met 13 miljoen actieve klanten is bol.com de populairste winkel van Nederland en België en dat aantal groeit nog steeds. De Lead Consultant Logistieke Strategie geeft leiding aan een team om de logistiek continu te vernieuwen om zo mee te schalen met het exploderende volume en de klantwensen van overmorgen.

Over bol.com

Bol.com is de grootste en meest toonaangevende online retail-techplatform van Nederland en België. Het is een platform waar 13 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kunnen kiezen uit meer dan 34 miljoen artikelen. Maar ook een platform dat zo’n 51 duizend zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. En vooral een platform dat zich blijft ontwikkelen, want bol.com verandert de retailsector al sinds 1999. In 2021 noteerde het bedrijf een recordomzet (totaal handelsvolume) van 5,6 miljard euro – een stijging van ruim negentig procent ten opzichte van 2019.

 “Hoewel bol.com al ruim twintig jaar bestaat, voelt het nog steeds als een scale-up. We zijn continu in beweging en wars van bureaucratie.” – Rogier van Drooge, Director Logistieke Strategie

In december, traditioneel de drukste tijd van het jaar, kan de teller oplopen tot zo’n twintig bestellingen per seconde. Een enorm aantal en een fikse uitdaging. Om te garanderen dat bol.com haar logistieke belofte bij elk ordervolume, hoe hoog ook, kan blijven inlossen, zet bol.com in op het continu vernieuwen en optimaliseren van de distributieketen. Of het bedrijf daarin slaagt, ligt voor een groot deel in handen van de afdeling Logistieke Strategie – een groeiend team van zo’n tien strategieconsultants, data scientists en analisten – en de mate waarin dat team in staat is de logistieke operatie effectief op te schalen.

Vacature: Lead Consultant Logistieke Strategie

Terwijl het volume explodeert, het assortiment uitdijt en het aantal bestellingen onverminderd blijven groeien, zorgt de Lead Consultant Logistieke Strategie dat de logistiek vlekkeloos meeschaalt. Zij/hij ontwerpt – samen met collega’s – het logistieke netwerk van de toekomst en coördineert de projecten die daaruit voortkomen. Zij/hij is daarbij manager van circa vier interne consultants en neemt de lead over een projectteam van interne en externe consultants en analisten, en zorgt dat het team het project tot een goed einde brengt.

De Lead Consultant Logistieke Strategie rapporteert aan Saskia Scheffers, de Manager Logistieke Strategie, en pakt projecten op in de breedte van de logistieke keten: warehousing, distributie, retouren en netwerksturing.

De enorme druk op de logistiek kan de bottleneck worden voor verdere groei. Door de distributieketen oneindig schaalbaar in te richten, kun je een cruciale rol spelen in de toekomstige groei van bol.com.” – Saskia Scheffers, Manager Logistieke Strategie

Hoe moet de logistieke infrastructuur van bol.com er in 2025 uitzien? En in 2030? Dat is waar de Lead Consultant Logistieke Strategie zich op richt. Een complex vraagstuk dat een fors beroep doet op conceptueel en strategisch denkvermogen, analytische kwaliteiten en talent om stakeholders te managen. Projecten die zij/hij op kan pakken gaan bijvoorbeeld over het volgende nieuwe warehouse, opzet of acquisitie van nieuwe bezorgdiensten en de impact van nieuwe assortimenten.

Samenwerking is een belangrijke voorwaarde voor succes. De Lead Consultant Logistieke Strategie is immers manager voor een team van consultants, neemt het voortouw voor een projectteam, betrekt daar veel verschillende stakeholders bij en zorgt dat besluiten enthousiast worden omarmd. Communicatieve en sociale vaardigheden zijn dan ook cruciaal. De Lead Consultant Logistieke Strategie schakelt onder andere veelvuldig met de andere teams binnen Logistiek, met de commerciële teams en met verschillende externe partijen. Zij/hij toont zich in deze interacties een stevige en inhoudelijke gesprekspartner en faciliteert gedragen besluitvorming in het MT en de directie.

Met dagelijkse verantwoordelijkheden als teammanagement, problemen structureren, complexe onderwerpen doorgronden en terugbrengen tot de kern, stakeholders meenemen, analyses uitzetten en storylines opzetten, is dit een ideale positie voor een strategieconsultant die niet meer alleen uitdagende vraagstukken wil oplossen, maar de oplossingen ook in de praktijk wil realiseren.

 

Interesse?

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.