Lead Communication

Lead Communication

  • Consulting
  • Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1720 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Frisse Blikken werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een corporate omgeving, scale up of aan bureauzijde op het gebied van interne activatie voor grote organisaties
  • WO-niveau
  • Leidinggeven
  • Ondernemen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannelijke kandidaten al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Frisse Blikken stimuleert jong ondernemerschap en zet hiermee organisaties in beweging. Of het nu gaat om strategie-activatie of verandertrajecten ontwikkelen, de creatieve kijk van Frisse Blikken zorgt voor vernieuwing, verandering en versnelling. De Lead Communication bouwt mee aan het bedrijf en geeft richting aan de propositie van het Communications team.

Over Frisse Blikken

Ruim tachtig procent van de Nederlandse hoogopgeleide studenten wil ooit een eigen bedrijf opzetten, maar slechts één procent realiseert dit binnen drie jaar na afstuderen. Sinds 2011 brengt Frisse Blikken hier verandering in en fungeert het bureau als springplank voor ambitieuze talenten met een ondernemersdroom. Inmiddels werken er zo’n 75 Frisse Blikkers vier dagen per week aan vooruitstrevende projecten bij klanten als Heineken, Rabobank en ASML. Elke vrijdag richt iedereen de blik naar binnen en werkt via opleidingen, trainingen en coaching aan haar/zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Na drieënhalf jaar eindigt het opleidingsprogramma en zet de Frisse Blikker in- of extern de volgende stap.

Waar Frisse Blikken normaliter klanten helpt bij impactvolle transformaties, werpt het bureau in 2020 ook een frisse blik op zichzelf. De vele fysieke events en ontwikkelprogramma’s vinden vanwege corona niet plaats, maar het bureau heroriënteert zich binnen een mum van tijd. De events gaan online verder en de teams – ook wel Blikken genoemd – worden herschikt. Drie Blikken richten zich middels projectsourcing voortaan op Communication, People en Change. Hiernaast zijn er twee Studio’s in het leven geroepen. Met de Game Studio benadert Frisse Blikken organisatievraagstukken op een speelse manier, de Learning Studio ontwikkelt digitale e-learning voor onder andere vaardigheid- en leiderschapsontwikkeling.

Bij Frisse Blikken is elk team zelf verantwoordelijk voor de inhoudelijke verdieping binnen hun expertise, innovatie én het binnenhalen van nieuwe projecten en opdrachtgevers. Alle vijf de teams bestaan uit Junior en Senior Projectmanagers die de projecten uitvoeren en worden aangestuurd door Blikondernemers. En één van deze Blikondernemers is de Lead Communication.

Vacature: Lead Communication

Het Communications team van tien creatieve young professionals naar een hoger niveau tillen, laat dát maar aan de Lead Communication over. Zo zet zij/hij onder andere de visie neer, formuleert samen doelen, bouwt het team uit en zorgt ervoor dat het team nooit zonder uitdaging zit. Dit houdt in dat de Lead Communication met gemak zelfstandig commerciële projecten binnenhaalt. Denk hierbij aan communicatieprojecten rondom het doorvoeren van organisatieveranderingen of het inspireren en activeren van grote groepen leiders. Dit lukt de Lead Communication dankzij stevige commerciële voelsprieten en een relevant netwerk dat zij/hij bovendien snel uitbouwt.

Met een totale projectomzet van zo’n twee miljoen per jaar, vraagt deze functie naast creativiteit om strategisch denkwerk. En aangezien iedereen uit het Communications team zelf acquireert, weet de Communication Lead dit proces goed te managen. Als eindverantwoordelijke houdt zij/hij het overzicht en zorgt voor de commerciële slagkracht van het team. Goed om te weten: zij/hij managet de inzet van het team, maar is niet verantwoordelijk voor het people management. Werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling doen de young professionals met hun talent ontwikkelaar (coach).

“Frisse Blikken zit als bureau tussen consultancy en detachering in, dit maakt ons bedrijf uniek. We ontwikkelen projecten vanuit co-creatie en gaan samen in de versnelling. Onze ideale kandidaat is niet alleen bedreven in creatieve communicatie, maar ook in complex stakeholdermanagement. Bovendien is ervaring hebben met (externe) campagnes ontwikkelen, pitchen en verkopen een must.” – Lonneke Nouwens, Directeur

Wat betreft de inhoud van de communicatieprojecten geldt dat deze zich altijd richten op het inwerking stellen van bepaalde – veelal interne – werkprocessen. De vertaling van deze projecten naar de doelgroep gebeurt vanuit het Design Thinking-principe. De Communication Lead kan daarom goed uit de voeten met creatieve conceptontwikkeling en kan zich daarnaast vinden in de jonge, frisse en vernieuwende communicatiestijl van Frisse Blikken. Bovendien snapt zij/hij wat de nieuwe generatie wil en weet ideeën op energieke en inspirerende wijze over te brengen.

Frisse Blikken is de perfecte werkomgeving voor iemand die niet de gebaande paden wil bewandelen, maar juist creatieve vrijheid wil hebben en daarbij grote klussen wil oppakken. Het bedrijf combineert strategische uitdagingen met veel “doe-werk.” Dit alles levert op termijn mooie kansen op. De interne motivatie van de Lead Communication om te ondernemen, kan namelijk leiden tot de start van een eigen onderneming of participatie in Frisse Blikken.

 

Interesse?

Frisse Blikken werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.