Lead Architecture

Lead Architecture

  • IT
  • Health
  • Amsterdam, Madrid, Remote
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1169 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Atida werkgeverspagina voor andere vacatures

Dankzij Atida bezorg je jouw gezondheid in de toekomst een boost. Op basis van state-of-the-art technologieën bouwt het bedrijf nu aan een digitaal platform. De Lead Architecture staat aan de basis van dit baanbrekende IT-landschap.

Over Atida

Atida is Hebreeuws voor de ‘toekomst’ en precies hiervoor heeft het bedrijf een revolutionair concept in petto. Data, e-commerce en de wereld der farmacie aan elkaar koppelen, is wat Atida voor ogen heeft. Een pan-Europese online apotheek met een instore-beleving die zich richt op individuele gezondheidszorg. Het huidige bedrijf is een bundeling van acht geacquireerde online apotheken uit Duitsland en Spanje. Hiermee is het de derde grootste speler in Europa. Maar Atida denkt veel groter, want met meer overnames in de pijpleiding staat de online farmacie per 2025 op Europese koppositie.

Focus op Lifestyle-verbeteringen
De achterliggende gedachte van het concept? Europa ziet een sterke toename in niet-overdraagbare, vaak chronische, ziekten. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, diabetes en depressie. Al deze aandoeningen zijn samen verantwoordelijk voor zo’n negentig procent van de Europese zorgkosten. Een belangrijke factor bij het ontstaan van deze ziekten is een ongezonde manier van leven. Maar wat nou als je jouw levensstijl proactief wilt verbeteren, waar kun je online dan terecht? Voorheen nergens, maar precies in dit gat springt Atida.

Atida Health en Atida Pure
Atida presenteert twee volledig wetenschappelijk gestaafde proposities. Aankomende herfst staat de lancering van Atida Pure op de planning. Met deze tak focust het bedrijf zich op de preventieve zorg door middel van persoonlijke voedingsprogramma’s, kwalitatieve supplementen, consulten en metingen. Begin 2021 is het de beurt aan Atida Health, een tak die zich juist richt op de curatieve zorg ofwel: het genezen van bestaande ziekten met voorgeschreven medicatie. Op de lange termijn wil het bedrijf meer producten toevoegen om zo de individuele zorgbehoefte van iedere klant te ondersteunen.

Stevig fundament
Inmiddels heeft Atida de fase van hoge, organische groei bereikt. Om het bedrijf volledig te laten slagen, moet Atida op korte termijn nieuwe business solutions inclusief bijbehorende platforms ontwikkelen. Informatiebronnen met een verfrissende klantervaring gebaseerd op vertrouwen, zorg, expertise en vooral: persoonlijk en intuïtief ontwerp. En als portfoliobedrijf van het Londense MARCOL – een van de grootste investeringsmaatschappijen op het gebied van gezondheidszorg – heeft Atida voldoende middelen om meters te maken.

Vacature: Lead Architecture

Voor de Lead Architecture geldt de wens: hoe complexer, hoe beter. Atida’s huidige architectuur bestaat momenteel uit een veelvoud van multi-lingual/multi-entity ERP-software, e-commerceplatforms en supplychain-oplossingen. Het doel is om al deze onderdelen te verenigen en te verbouwen tot één architectuur met een bijbehorende set aan oplossingen. Een solide en schaalbaar IT-landschap waarin alle integraties én Atida’s toekomstige internationale acquisities samenkomen.

Sterk multicultureel stakeholdermanagement
In alle verschillende landen werkt Atida met lokale Engineers en Technology Architects. Problemen lossen zij nu per locatie en met verschillende solution suites op. Hier moet verandering in komen en dus zorgt de Lead Architecture ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dit geldt voor zowel de front- als de back-end. De Lead Architecture leidt een (remote) team waarin zij/hij zorgt voor sterke samenwerkingsverbanden tussen de verschillende landen. Het is deze verbindende werkwijze waarmee de Lead Architecture een mix van evenwicht, vertrouwen en authenticiteit ofwel natuurlijk overwicht toont.

Technologie inzetten vanuit zakelijk oogpunt
Niet alleen op het vlak van enterprise architecture, maar ook vanuit zakelijk oogpunt weet de Lead Architecture van wanten. Zij/hij snapt supplychain en retail en weet precies waar compromissen te sluiten. En vooral ook waar niet. Zij/hij analyseert de zakelijke behoeften en vertaalt deze eenvoudig naar de beste technologische oplossingen. De Lead Architecture vertelt niet waarom iets niet werkt, maar hoe zij/hij iets laat werken. Van het begin tot het eind staat het leveren van een topresultaat centraal.

“De ideale kandidaat maakt zichzelf onmisbaar in de organisatie. Dankzij de sterke aanwezigheid van de Lead Architecture vraagt zelfs de CEO bij wijze van spreken om haar/zijn blessing. Zij/hij is niet lost in technology, maar wordt gerespecteerd in de business.” – David Hennessy, CTO

Een plek midden in de organisatie
De Lead Architecture werkt pragmatisch en is verantwoordelijk voor het opstellen van een logische roadmap voor de organisatie. Deze bouwt zij/hij vervolgens samen met alle businessteams verder uit. De Lead Architecture vindt makkelijk een weg in complexe organisaties en creëert voor zichzelf een plek midden in de organisatie. Communiceren op verschillende niveaus is voor deze persoon daarom ook een makkie.

Als laatste…
De Lead Architecture heeft een constante honger naar nieuwe kennis en daagt bestaande gebruiken uit die uiteindelijk leiden tot betere resultaten. Zij/hij voelt zich prettig binnen een organisatie met een start-up-mentaliteit en werkt met veel plezier mee aan een eersteklas digitaal product. De Lead Architecture komt terecht in een zevenkoppig tech-team, rapporteert aan David Hennessy (CTO) en werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

 

Interesse? 

Atida werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.