Kliniek Directeur

Kliniek Directeur

 • General Management
 • Health
 • Amsterdam
 • 616 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

AniCura is de grootste aanbieder van veterinaire zorg in Nederland, de kwaliteitsleider met als enige landelijke dekking. De visie van AniCura is “shaping the future of veterinary care, together”. De ambitieuze investeringspartners achter deze internationale organisatie zetten fors in op groei: elke drie jaar verdubbelen. De grootste en meest toonaangevende AniCura-kliniek in Nederland bevindt zich in Amsterdam: het Medisch Centrum voor Dieren. Hier is ruimte voor een Kliniek Directeur, een change manager die commercieel en sociaal sterk is, om de kliniek verder te laten groeien.

Over AniCura

AniCura biedt kwalitatief hoogwaardige eerste- en tweedelijns zorg vanuit meer dan 50 Nederlandse klinieken in eigendom met ruim 550 medewerkers. De zorgverlener is ambitieus en wil continu groeien. Bijvoorbeeld door zijn zorg steeds verder te verbeteren met nieuwe medisch specialismen en verdieping met nieuwe technieken binnen bestaande vestigingen. Maar ook door de dekking steeds verder uit te breiden met nieuwe klinieken, zowel met eigen vestigingen als franchise klinieken. Vorig jaar verstevigde AniCura zijn positie in de Nederlandse markt met de overname van de franchise organisatie Sterkliniek Dierenartsen, de kwalitatief beste eerstelijnsdierenklinieken in Nederland. De mogelijkheden zijn groot, mede doordat AniCura in Nederland gesteund wordt door een sterke internationale organisatie met vestigingen in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Achter deze organisatie zitten de internationale investeringspartners Nordic Capital en Fidelio Capital.

Goed ondersteund ondernemen

AniCura is deels eigendom van zijn medewerkers; iedereen binnen het bedrijf kan een aandeel verkrijgen in de organisatie. Dit unieke investeringsbeleid trekt veterinair specialisten aan met ondernemende kwaliteiten. De dierenartsen die zich aansluiten, profiteren van het beste van twee werelden: de vrijheid om te ondernemen en ondersteuning vanuit de moederorganisatie in de vorm van kennisdeling, administratieve ondersteuning, efficiëntere inkoop, bijscholing en gegarandeerde continuïteit van hun praktijk. Daarnaast biedt het grote netwerk de aangesloten dierenklinieken mogelijkheden op het vlak van werkdrukverdeling en specialisatie.

Medisch Centrum voor Dieren

Het Medisch Centrum voor Dieren is een van de meest toonaangevende dierenklinieken in Nederland en een begrip binnen de Nederlandse veterinaire zorg. Het centrum is een samenvoeging van zeven voorheen zelfstandige maatschappen, waarvan er vijf bij AniCura zijn aangesloten. Binnen deze Amsterdamse organisatie werken in totaal ongeveer 120 medewerkers, waarvan velen gecertificeerd specialist zijn. Ruim 90 medewerkers zijn AniCura collega’s, de overige werken bij de partners Orthopedie en Oogheelkunde. Het centrum is gespecialiseerd in tweedelijns zorg. Dat betekent dat de patiënten doorverwezen worden naar het Medisch Centrum voor Dieren door hun vaste dierenarts. Ze komen naar de kliniek voor medisch specialistische zorg, bijvoorbeeld op het gebied van orthopedie, chirurgie en radiologie.

Over de functie: Kliniek Directeur

De Kliniek Directeur is eindverantwoordelijk voor de kliniek: de zorg, de werknemers en het bedrijfsresultaat.

Hoe wil het Medisch Centrum voor Dieren zich verder doorontwikkelen? De Kliniek Directeur heeft visie, weet deze uit te dragen en vertaalt deze naar de praktijk. Daarvoor is het wel essentieel dat hij/zij weet wat er in de kliniek speelt: welke processen er zijn en welke medewerkers daarmee te maken hebben. Het is belangrijk dat de Kliniek Directeur inziet en invoelt welke consequenties keuzes hebben voor mensen op de werkvloer en hun dagelijkse zorg voor patiënten.

“Het Medisch Centrum voor Dieren is toonaangevend in de Nederlandse veterinaire zorg: protocollair en ethisch sterk, met een focus op kwaliteit. Mede daarom is de kliniek een voorbeeld voor veel andere dierenartsen.” – Jakko Vinken, Country Manager AniCura Nederland

Change management

De voorheen zelfstandige maatschappen bevinden zich in een post-fusie integratietraject. Dat betekent dat diverse zaken nog moeten worden uitgekristalliseerd en dat er forse verbeterslagen kunnen worden gemaakt, zowel intern als naar buiten gericht. Denk bijvoorbeeld aan patiënt-routing en patiënt-eigenaarschap, pricing, personeelsinzet over diverse afdelingen heen, het professionaliseren van het abonnementsmodel voor spoedopnamen en marketing. De Directeur denkt bovendien met de Marketing Manager mee over propositiemanagement van de kliniek en de juiste communicatie hierover naar verwijzend dierenartsen. Al deze trajecten vragen om een change manager met een commerciële instelling.

Sociaal sterk leiderschap

Om de kliniek als één bedrijf te kunnen besturen, is het nodig om de maatschappen op een lijn te krijgen, zodat de oud-eigenaren als team optimaal functioneren, én om de optimale samenwerking met de partners van Orthopedie en Oogheelkunde te realiseren. Alleen dan kunnen de commerciële doelen worden gerealiseerd. De Directeur is een empathische en dienende leider die draagkracht creëert en dichtbij de mensen op de werkvloer staat. Het is zaak een zo uitdagend en prettig mogelijk werkklimaat te creëren om de medewerkers gemotiveerd en tevreden te houden. Vanwege de schaarste in de markt van goede medisch specialisten en paraveterinairen, is het belangrijk goede vakmensen optimaal in te zetten en hen zo te behouden. Hiermee kunnen effectiviteitsslagen worden gemaakt. En dat is essentieel om de schaalvergroting van de werkzaamheden te realiseren en het uiteindelijke doel te bereiken: verdere kwaliteitsverbetering van de veterinaire zorg.

“De Kliniek Directeur moet blijk geven van empathie zonder zijn of haar oren te laten hangen naar wat iedereen wil.” – Jakko Vinken, Country Manager AniCura Nederland

De Kliniek Directeur is statutair directeur van zowel de Kliniek BV als de Vastgoed BV. Dat betekent dat de Directeur samen met de Country Manager en een medisch specialist ook verantwoordelijk is voor het besturen van het pand waarin AniCura met de partners van Orthopedie en Oogheelkunde is gevestigd.

Persoonlijkheid

 • Commercieel
 • Empathisch
 • Strategisch

Ervaring

 • Minimaal 8 jaar ervaring
 • Werkervaring als Consultant is een pre
 • Managementervaring in complexe omgeving
 • Affiniteit met de zorg

 

Contact

Kliniek Directeur Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.