Key Account Manager

Key Account Manager

  • Sales
  • Consumer
  • Amsterdam
  • 595 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Invo Coconut Water werkgeverspagina voor andere vacatures

CHIC Fresh is een grote Chinese speler op de versmarkt. Stukjes fruit, fruitsappen, kokoswater – alles vers, maar óók lang houdbaar. Via een speciale hogedruktechnologie blijven sappen, fruit en groente wekenlang goed, zonder aan smaak of geur in te boeten. CHIC Fresh zit al in Azië en de VS: nu is Europa aan de beurt.

Kokoswater

Als het aan oprichter en eigenaar Edward Zhu ligt, vertienvoudigt CHIC Fresh de komende jaren zijn  Europese omzet. Eén van de pijlers van die groei is expansie in Europa via flesjes kokoswater, één van de populairste producten van CHIC Fresh. Het kokoswater wordt in Thailand direct uit de kokosnoot onder druk gebracht waardoor het langer houdbaar blijft, om vervolgens gebotteld en verscheept te worden.

Kokoswater is een natuurlijk product vol kalium, calcium, magnesium en andere mineralen. Het is populair als calorie-arm drankje, als basis voor smoothies en cocktails, of als gezond alternatief voor sportdrank. INVO Coconut Water wordt al met veel succes in de VS verkocht bij biologische supermarkten (o.a. WholeFoods) en health clubs. Doelgroep: urban millennials.

Per 1 mei dit jaar heeft CHIC Fresh een General Manager Europe aangesteld  die vanuit het nieuw te openen hoofdkantoor in het centrum van Amsterdam een team gaat samenstellen om met de producten van CHIC Fresh de Europese markt te veroveren. De voorlopige focus ligt op Nederland en het Verenigd Koninkrijk, daarna volgen Frankrijk, Duitsland en Scandinavië.

Grote ambities

Hoewel CHIC Fresh Europe als organisatie nu nog klein is, zijn de ambities groot. Straks moet in de meest aansprekende versschappen kokoswater van CHIC Fresh liggen. Puur, of als één van de blends – waarbij het INVO-kokoswater verrijkt wordt met limoen, ananas, groene thee en andere smaken. Natuurlijk moeten de grote retailers in Nederland klant worden, maar er ligt nog een grote internationale markt braak, zowel bij (biologische) supermarkten als in de out of home-categorie. En na het kokoswater volgen andere producten waar CHIC Fresh groot in wil worden: verse sappen, vers fruit en verse groente in kleine verpakkingen – denk aan stukjes avocado en komkommer die als ‘raw’ vermarkt zullen worden met een lange houdbaarheidsdatum.

Vanuit China is er alle ondersteuning om die ambities waar te maken: de lijnen zijn kort, er wordt snel beslist, en onlangs heeft een private equity-firma 30 miljoen dollar geïnvesteerd om CHIC Fresh verder te laten groeien. Kortom: aan alle randvoorwaarden om deze missie te laten slagen is voldaan. Nu de mensen nog.

De rol

Om de Europese groei aan te jagen zoekt CHIC een ervaren Key Account Manager. Die zal eigenhandig de relaties onderhouden en deals sluiten met de grote supermarkten, en verder intensief samenwerken met lokale distributeurs. Dat betekent: veel onderweg, reizen in Europa, ondernemen, contacten leggen, om met enthousiasme en passie het CHIC Fresh-verhaal te vertellen en de gunfactor te verhogen. Bij bewezen succes en groei zal de salesorganisatie worden uitgebreid. Op termijn is de Key Account Manager de aangewezen persoon om daar leiding aan te geven.

Profiel

Een jaar of vijf ervaring is fijn, maar vooral belangrijk is dat de Key Account Manager staat te trappelen en de skills in huis heeft om de geplande groei van CHIC Fresh in korte tijd te realiseren. Kennis van retail / distributie en category management is een vereiste. De rol is operationeel, met veel vrijheid en ruimte voor initiatief, dus het is belangrijk dat de Account Manager zelfstartend is. Ook moet hij of zij slim en analytisch zijn, de potentie hebben om lokale collega’s in het buitenland aan te sturen en verder door te groeien.

Kortom: een uitdagende rol voor een salesprofessional die zich in een nieuw team wil bewijzen en CHIC Fresh wil laten uitgroeien tot een wereldspeler. De ideale kandidaat is een ervaren salesprofessional die toe is aan een vrije, impactvolle rol binnen een nieuwe organisatie waar double digit groei een haalbaar doel is. Persoonlijke drive om targets te halen is belangrijk, maar het groepsbelang moet voorop staan.

Contact

Key Account Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.