Key Account Manager

Key Account Manager

 • Strategy
 • Consumer
 • Amersfoort
 • 909 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FrieslandCampina werkgeverspagina voor andere vacatures

Een feestelijke mijlpaal: FrieslandCampina bestaat dit jaar tien jaar. Daarmee voorziet de zuivelgigant al een decennium wereldwijd miljoenen consumenten van talloze zuiveldranken, kaas en desserts. Om een nieuwe strategie voor private labels uit te zetten en duurzame relaties met klanten op te bouwen, is er plaats voor een ervaren Key Account Manager.

OVER FRIESLAND CAMPINA

Als een van de grootste zuivelondernemingen ter wereld zet FrieslandCampina zich in om bij te dragen aan een betere maatschappij. Het bedrijf staat voor betere voeding, een duurzame manier van werken en nauwe betrokkenheid bij de melkveehouderij. Innovatie is ook voor FrieslandCampina the way to go om gezonde, voedzame, verantwoorde en lekkere voeding te produceren, waarbij de voedingskundige voordelen van melk optimaal tot hun recht komen én uitstoot van CO2 zo laag mogelijk blijft. Met een jaarlijkse omzet van 12 miljard euro, vestigingen in 34 landen en bijna 24.000 medewerkers wereldwijd heeft het bedrijf behoorlijk wat in de spreekwoordelijke melk te brokkelen.

FrieslandCampina is een coöperatie: de 16.000 melkveehouders waar FrieslandCampina haar melk vandaan haalt, zijn niet alleen leverancier, maar ook aandeelhouder. Daardoor zijn het bedrijf en de boeren nauw met elkaar verbonden en zetten ze zich in voor wederzijds langetermijnsucces.

‘Ik leid mijn team met vertrouwen en daadkracht. Ik geef graag richting aan; het team bepaalt de invulling. Heb je een goed idee? Maak een plan en regel het!’ Bob Mulder – Customer Development Director

UITDAGING VAN DE ROL

In de uiterst competitieve markt is hard discount en private label de laatste jaren voor FrieslandCampina van vitaal belang geworden – de categorie geldt als een van de belangrijkste groeipijlers voor het bedrijf. Een tweetal zaken die de Key Account Manager tot zijn/haar core business kan rekenen: duurzame, strategische relaties opbouwen en onderhouden met klanten en het ontwerpen van een gedegen Private Label-strategie.

De Key Account Manager weet hoe hij/zij moet omgaan met door de wol geverfde inkopers, en deinst niet terug voor een stevige onderhandeling op z’n tijd. Met een gestrekt been bereik je op de lange termijn maar weinig; door een goede relatie met de klant op te bouwen genereer je uiteindelijk (meer) volume. Een doorzetter is de Key Account Manager ook: na drie keer nul op het rekest gekregen te hebben, weet hij/zij een slimme, creatieve oplossing aan te dragen waardoor het de vierde keer wél lukt.

KANDIDAATPROFIEL

ERVARING
 • HBO- of WO-niveau
 • 4-8 jaar werkervaring in (senior) account management, trade of brand marketing
 • Category productkennis en diepgaande kennis van klanten
 • Aantoonbare business planning & implementatievaardigheden (projectmanagement)
 • Ervaring in FMCG
PERSOONLIJKHEID
 • Zeer sterke communicatieve vaardigheden
 • Resultaatgedreven
 • Strategisch en conceptueel sterk
 • Daadkrachtige, zelfstandige werker

FrieslandCampina werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.

Contact

Key Account Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.