Key Account Manager

Key Account Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Zeist
 • 697 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essity werkgeverspagina voor andere vacatures

Essity is een van de meest vooraanstaande bedrijven binnen FMCG. Internationaal maakt het mensenlevens beter met everyday essentials in persoonlijke hygiëne. Zo zet Libresse zich met #bloodnormal in om taboes te doorbreken. Daardoor missen wereldwijd steeds minder meisjes een kwart van het schooljaar. De papieren zakdoekjes van Tempo helpen in het terugdringen van griep en verkoudheid. En voor alle vrouwen die last hebben van urineverlies, zorgt TENA dat ze weer zonder angst en schaamte naar buiten kunnen. Op dit moment is er in de Nederlandse organisatie van Essity ruimte voor een Key Account Manager Superunie.

SCA en Essity

SCA is een van oorsprong Zweeds FMCG-bedrijf, opgericht in 1929. Inmiddels is het bedrijf actief in 150 landen en werken er wereldwijd meer dan 48.000 mensen. Het Nederlands hoofdkantoor is gevestigd in Zeist.

Tot de zomer van 2017 was SCA zowel een bosbouwbedrijf met een eigen bos ter grootte van België, als een producent van hygiëneproducten zoals wc-papier, papieren zakdoekjes en keukenpapier. Op 15 juni 2017 is SCA opgesplitst in twee beursgenoteerde bedrijven. De bosbouw en -beheeractiviteiten gaan verder onder SCA en de tak met hygiëneproducten is ondergebracht bij het nieuwe Essity.

“Ik ben blij dat de aandeelhouders het plan steunen om twee aparte bedrijven in het leven te roepen. We kijken uit naar een uitdagende toekomst voor deze twee sterke bedrijven.” – Magnus Groth, nu CEO van SCA en toekomstig CEO van Essity

Essity geeft om mensen en om de natuur. Dat doen ze door het leveren van toonaangevende hygiëne- en gezondheidsoplossingen die op een duurzame manier geproduceerd worden.

“Hygiëne, gezondheid en welzijn liggen in elkaars verlengde. Beperkte toegang tot goede sanitaire voorzieningen is een van de grootste problemen ter wereld.” – Remco van Miltenburg, Sales Manager Nederland Branded Consumer Goods bij Essity

Werken bij Essity: team Branded Consumer Goods

Op dit moment is in de Nederlandse commerciële organisatie ruimte voor een Key Account Manager Superunie, werkzaam binnen het team Branded Consumer Goods. Dit team bestaat uit acht professionals en wordt aangestuurd door de Sales Manager, Remco van Miltenburg.

De Key Account Manager Superunie geeft leiding aan twee Account Managers en een Assistent Account Manager; enthousiaste talenten die hij/zij verder helpt in het leren van het vak en bij het waarmaken van hun ambities. Tegelijkertijd voelt deze persoon zich verantwoordelijk voor het optimaliseren van de salesorganisatie in de breedste zin van het woord. Hij/zij ziet waar processen gestroomlijnder kunnen, waar behoefte is aan specifieke acties en neemt vervolgens het initiatief om verbetering in gang te zetten.

Vacature: Key Account Manager Superunie

De Key Account Manager is een inhoudelijk en strategisch sparringpartner voor Superunie (hoofdkantoor en een aantal leden) en voert de onderhandelingen met het hoofdkantoor. De resultaten hiervan worden vertaald naar concrete en klantspecifieke (account)plannen. Daarnaast ontfermt deze persoon zich over de ontwikkeling van new business en draagt zorg over het lanceren van de juiste (product)innovaties afgestemd op de wensen van de klant.

Merk & Product

De Key Account Manager adviseert de retailers over de producten van Essity en hoe deze voorzien in een actuele behoefte onder de doelgroep. Bijvoorbeeld door de retailer mee te nemen in maatschappelijke veranderingen zoals vergrijzing waardoor TENA (een laagdrempelige oplossing voor incontinentie) een steeds belangrijker product wordt in de supermarktschappen. Daarbij is het van belang dat de Key Account Manager rekening houdt met de ideale klant-/productmix: dat producten aangeboden worden op plekken waar de shopper zich bevindt.

Naast de merkoverstijgende verantwoordelijkheid voor het Superunie-account is de Key Account Manager binnen een multidisciplinair business team vanuit sales verantwoordelijk voor het merk Edet. Binnen dit team zijn onder andere marketing, category management en logistiek vertegenwoordigd.

Promoties

De verkoop van toiletpapier, tissues en maandverband zijn voor een belangrijk deel afhankelijk van effectieve promoties. Het is aan de Key Account Manager de promotiestrategie verder te ontwikkelen en te implementeren. Deze persoon overlegt regelmatig met de Sales Controller en Sales Manager welke promoties van welke producten op welk moment het meest effectief zijn.

Voor wie is dit interessant?

Voor een sterke kandidaat met zowel ideële als commerciële drijfveren. Iemand die oog heeft voor details, adviezen kan onderbouwen en collega’s meekrijgt in verbeteringstrajecten. Een proactief leider die energie haalt uit het verder ontwikkelen van een team.

Ervaring

 • Minimaal 6 jaar werkervaring
 • Waarvan 3 jaar saleservaring binnen FMCG
 • Onderhandelingen op hoofdkantoorniveau
 • Leidinggevende ervaring is een pre
 • Ervaring met optimaliseren van werkprocessen

Persoonlijkheid

 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Overtuigend
 • Daadkrachtig
 • Resultaatgericht
 • Klantgericht
 • Sociaal en communicatief sterk

Persoonlijke ontwikkeling

People First, dat kenmerkt de sfeer bij Essity. Ambitieuze medewerkers hebben volop mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen in de vorm van trainingsprogramma’s, waarbinnen elke richting bespreekbaar is. Voor iedere medewerker wordt dit in een persoonlijk ontwikkelplan gegoten.

Essity werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 

Contact

Key Account Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.